$ 4,5 miljoen opgehaald door Tracer DAO om derivaten te lanceren voor alles ‘met een orakelfeed’

Tracer DAO, gedecentraliseerd derivatenplatform, heeft een succesvolle fondsenwervingsronde van $ 4,5 miljoen aangekondigd om zijn team en productsuite uit te breiden. Voor “elke markt met een orakelprijsfeed”, hopen ze innovatieve derivaten te lanceren. Hierbij hebben ze plannen om op een dag gewone consumenten in staat te stellen de kosten van woon-werkverkeer en andere huishoudelijke rekeningen in te dekken met behulp van tokenized derivaten.

Deelname van zwaargewichten in crypto-ondernemingen, waaronder Framework Ventures, Maven 11, DACM en Apollo Capital, werden deze week gezien tijdens het ophalen van het bedrag. 10% van het tokenaanbod van het project zullen de investeerders delen, dat lineair over twee jaar zal worden verworven. Tracer DAO-oprichter en medeoprichter van Mycelium, het Australische ontwikkelingsteam dat werkt aan het bouwen van Tracer DAO, Pat McNab, was in een gesprek met Cointelegraph.

McNab benadrukte dat het team momenteel werkt aan de lancering van v1 van zijn open-source eeuwigdurende swapcontracten naar het Arbitrum-mainnet in de komende maanden. Door het “zeer kapitaalefficiënte” ontwerp en de unieke verzekeringspool waarmee iedereen “een verzekeraar voor het protocol kan worden en rente kan verdienen”, beschreef McNab de swaps als onderscheidend van de concurrentie.

Hij zei dat voor elke eeuwigdurende swapmarkt er een onderliggende verzekeringspool zal zijn die verzekeringspool financieringsbetalingen int in de vorm van een rentetarief dat door handelaren wordt betaald. McNab voegde eraan toe dat als een handelaar onder de marge gaat en er een tegenpartijrisico is, dan moeten de fondsen van de verzekeraar worden gebruikt.

Momenteel werkt Tracer ook aan de lancering van leveraged tokens, en voorspelt dat ze voor het einde van het jaar live zullen gaan. De komende maanden is Tracer DAO ook van plan om een openbare investering te houden via Gnosis Auction. Om derivaten mogelijk te maken voor elke markt die een orakelfeed heeft, formuleert Tracer vooruitkijkend, een gedurfde missie.

McNab legt hierbij de nadruk op de mogelijkheid om cryptocurrency te gebruiken om nieuwe markten te ontgrendelen die zijn gekoppeld aan real-world activa. Hij zei dat ze nu samenwerken met Chainlink aan het verzamelen van gegevens over brandstofprijzen of gasprijzen in verschillende rechtsgebieden. Het doel hiervan is om consumenten hun brandstofverbruik effectief te kunnen laten budgetteren in een neo-bankieren-app door een derivatenpositie in te kopen met behulp van een eeuwigdurend swapcontract, legde McNab uit.

Hij zei verder dat hun visie op prijsfeeds, vooral in de echte wereld zeker zal leiden tot een manier om consumenten in staat te stellen hun consumptie af te dekken naar lokale goederenmarkten. Tracer werkt momenteel samen met het Royal Melbourne Institute of Technology om uit te zoeken hoe de watermarkten in Australië werken, voegde McNab toe. Zij doen dit vooral om te bepalen of ze meer manieren kunnen creëren voor mensen om hun risico effectief te beheren als het gaat om het consumeren van water op een dagelijkse basis, besloot McNab.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo