5 punten deze week om in de gaten te houden voor Bitcoin want ATH’s komen het alt-seizoen tegen

Bitcoin start de eerste werkweek van 2021 met behoud aan steun op $ 30.000 en is daarom bijna onherkenbaar. Omdat de #1 crypto astronomisch nieuwe hoogtepunten bereikt. Voor hodlers is het moeilijk te geloven terwijl de prijsbeweging blijft verrassen als maandag aan de gang is. De aandacht gaat verder uit naar wat de volgende stap zou kunnen zijn.

Vijf punten worden door Cointelegraph bekeken die beleggers de komende dagen mogelijk in de gaten willen houden. Tegelijkertijd is het een van de meest volatiele Bitcoin-handelsmarkten in de geschiedenis.

Bitcoin keert zich op de Dow, terwijl de aandelen hoge punten aantikken

Doordat de recordhoogtes van vorige week op verschillende indices naar verwachting zullen doorzetten, is het weer een merkwaardige week voor aandelen. De Dow Jones en S&P 500 bereikten recordhoogtes, toen de eerste dagen van het nieuwe jaar afliepen. En dit gebeurde toch, ondanks het oprukkende coronavirus wereldwijd nog steeds leidt tot strengere lockdowns.

Vorige week kreeg de Dow voor Bitcoin liefhebbers een ander soort betekenis. Want voor het eerst draaide de BTC/USD zich om van 30.600 punten naarmate het doorliep naar $ 34.000 en zelfs hoger. Analisten voorspellen dat deze week de aandelen nog hoger zullen gaan, als onderdeel van een langverwachte opleving. Echter, net als in 2020 lijkt het in strijd te zijn met de huidige.

Als onderdeel van haar vooruitzichtenonderzoek voor 2021 was Bloomberg in gesprek met Goldman Sachs. Laatstgenoemde gaf aan dat cyclische activa een grote impuls zullen krijgen van het herstel van de wereldwijde groei, die sterk door vaccins geleid zal worden. Cyclische activa zoals grondstoffen, cyclische aandelensectoren en opkomende markten. Goldman Sachs gaf ook aan dat het pad echter lastig zijn.

Omdat de markt plaatselijke zwakke groei in evenwicht brengt met vooruitzichten die meer steun bieden. Niet eenieder was zo optimistisch, zoals Fidelity, de vermogensbeheerder die bekend staat om zijn baanbrekende pro-Bitcoin-standpunt. Die reageerde anders door aan te geven dat 2021 waarschijnlijk zal gaan over het benutten van relatieve kansen. Omdat investeerders economische en virus gerelateerde ontwikkelingen zullen bijrekenen.

Waarschijnlijk blijven futures hiaten ongevuld

Bitcoin lijkt beslist behoefte te hebben aan een consolidatieperiode naarmate de week vordert. Na in het weekeind $ 34.800 te hebben bereikt. Er zijn nog veel hindernissen die de hoogtepunten moeten overwinnen om zichzelf te verdedigen. En niet toe te staan dat Bitcoin toegeeft aan de beren. Trouwens, de hoogtepunten lijken nog steeds onwerkelijk voor investeerders.

Voor handelaren is de hiaat in de Bitcoin-futures dat werd veroorzaakt door de vluchtigheid van het weekend, een van de meest dringende problemen. De hiaat, die tussen $ 29.695 en $ 32.400 ligt, sluit zich aan bij de hiaat die vorige week overbleef als een van de grootste ooit op de Bitcoin-futures-chart. Deze hiaten in futures, zijn de prijsverschillen tussen het einde van de handel in futures op een vrijdag en de start op de volgende maandag.

Zoals eerder uitgelegd door Cointelegraph. Vindt er tussendoor zware volatiliteit plaats, dan vormt de resulterende hiaat vaak tot een prijsdoel op korte termijn. Bitcoin heeft in dit geval dus een impuls om de niveaus opnieuw te testen op iets minder dan $ 30.000. Als Bitcoin lagere hiaten wil opvullen die nog niet zijn getest, kan de markt nog verder dalen.

Het dieptepunt van de hiaat van het afgelopen weekeind ligt op $ 23.800. Willy Woo, de populaire statisticus, gaf hierbij aan dat het idee van een $ 24.000 Bitcoin nu een afgelegen mogelijkheid is. Terwijl in de afgelopen maanden veel hiaten werden opgevuld. Op zondag voorspelde Woo dat we nooit meer een $ 20K Bitcoin zullen ervaren.

En dat er een Black Swan-evenement nodig zou zijn om de ondersteuning van $ 24.000 te doen mislukken. Woo zei verder dat de minimumprijs die door kopers op de lange termijn wordt ondersteund, erg snel stijgt. Voor degenen die hiaten bestuderen, vormt het niveau van $ 20.000 een interessegebied. Hierbij zijn er twee grote vacuüms in futuresmarkten die nog steeds onder dat aanzienlijke niveau openstaan.

Om nieuwe records te boeken, staan moeilijkheidsgraad en hash-snelheid op schema

Ondertussen zijn het allemaal positieve veranderingen voor de kern fundamenten van Bitcoin. De netwerkmoeilijkheid is opnieuw ingesteld om omhoog te duwen om nieuwe recordhoogtes te bereiken. Na een maand met kleine afnames. Momenteel wordt verwacht dat de moeilijkheidsgraad met iets meer dan 5% zal toenemen, bij de volgende automatische aanpassing later deze week.

Er werden dalingen van eerst 2,5% en dan 0,4% gezien bij de laatste twee aanpassingen. Dit is een interessant contrast met de snelle stijging van de spotprijs die tegelijkertijd werd waargenomen. Als het gaat om zijn status als hard geld, is moeilijkheid misschien wel het belangrijkste technische aspect van Bitcoin. Dit stelt het netwerk in staat zichzelf te besturen en veilig te blijven. Ongeacht de deelname van miners of prijsbeweging.

De hash-snelheid is naast de moeilijkheidsgraad, ook een uitdaging voor de hoogste punten ooit. De zevendaagse gemiddelde waarden staan voor de hashrate vanaf maandag op 145 exahashes per seconde (EH/s). Dit is slechts 1 EH/s lager dan de recordhoogtes van afgelopen oktober. De hash-snelheid verwijst naar de rekenkracht die is toegewijd aan deelname aan het Bitcoin-netwerk.

Uit de huidige gegevens wordt beweerd dat deelname en de wens om het netwerk veilig te houden sterker is dan ooit.

Na drie jaar keert Ether terug naar $ 1.000

Als het gaat om het prijstraject, komt het meest veelzeggende teken misschien wel van binnen de cryptocurrency zelf. Afgelopen weekeind eindigde met een nog meer opvallende stijging van altcoins, met name Ether (ETH). Hoewel Bitcoin alleen al indrukwekkend is. Ether, de grootste altcoin, is alleen al in de afgelopen 24 uur met meer dan 30% gestegen. Hiermee komt de wekelijkse winst boven de 50% uitkomt.

Ether zag zondag een belangrijk niveau bereiken vergeleken met BTC, zoals Cointelegraph meldde. En de prijs van de grootste altcoin, in dollars uitgedrukt, heeft voor het eerst in drie jaar weer vier cijfers. Een dergelijke stap beweert dat een terugkeer van het altseizoen in feite is aangebroken, zoals Michaël van de Poppe, Cointelegraph markten-analist, het aangeeft.

Het altseizoen is een periode van snelle stijgingen op altcoin-markten, terwijl Bitcoin consolideert. Van De Poppe zei hij zondag laat dat Ethereum nog een week boven de cruciale drempel op het BTC-paar zal sluiten. Verder zei hij dat er waarschijnlijk wat zijwaartse prijsbeweging zal plaatsvinden voordat opwaartse plaatsvindt naar een nieuwe, hogere high. En dat 2021 er mooi uitziet voor Ethereum.

Het duurde lang voor het succes van de token te zien was. Een groot deel van 2020 was Ether het mikpunt van grappen onder Bitcoin liefhebbers. Dit komt omdat zelfs de release van de langverwachte Ethereum 2.0-protocoltransformatie, geen merkbare invloed had op de prijs. Toch was Ethereum in feite de beste investering van 2020.

Ethereum presteerde ook beter dan Bitcoin vergeleken met de dieptepunten in maart, toen deze werd verhandeld tegen slechts $ 113. Dit is een tiende van het huidige niveau.

Het altseizoen komt eraan!

Als de heropkomst van altcoins, zoals THETA bijvoorbeeld, gedicteerd wordt door Ether, is het al duidelijk, als men de staat van de marktdominantie van Bitcoin onderzoekt. Het aandeel van de totale marktkapitalisatie van cryptovaluta dat eigendom is van Bitcoin, begon dramatisch te dalen. Terwijl de ETH/USD op zondag van de ene op de andere dag steeg. Uit gegevens blijkt dat tegen 73,5% eerder op zondag, de niveaus meer op 68,3% lagen op het moment van schrijven.

Het is een soort patroon dat een klassieke indicator is van altseizoen. Het zal verder oude hodlers herinneren aan de gebeurtenissen van januari 2018. Bitcoin daalde toen vanuit hoogtepunten van bijna $ 20.000, maar de altcoins prijzen explodeerden. Tegelijkertijd bereikte de ETH/USD de huidige recordhoogtes van $ 1.500.

Het gedragspatroon dat speculatie voedt dat Ether en andere altcoins op korte termijn veel hoger zullen gaan, komt omdat Bitcoin erin is geslaagd om zijn eigen record uit 2017 te verpletteren. Tyler Winklevoss, medeoprichter van exchange Gemini, vatte samen voor Twitter-volgers dat Bitcoin en Ether ETH al de grootste hits zijn van 2021. Echter, het is niet alleen Ether.

De vierde grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, Litecoin (LTC), heeft sinds zondag 15% toegevoegd. Hiermee komt LTC opnieuw heel dicht bij XRP om de nummer drie te worden. XRP is er nog steeds in geslaagd enige vorm van vooruitgang te boeken. Ondank het wordt geteisterd door problemen dankzij juridische stappen tegen Ripple. Van de ene op de andere dag steeg XRP met bijna 10% om terug te keren naar $ 0,24.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.