Search
Close this search box.

5 punten over Bitcoin waarop te letten terwijl 2020 eindigt, het alt seizoen en $ 30K voor BTC in zicht

Een geweldige week achter de rug, nieuwe recordhoogtes van $ 28.400 bereikt en dicht bij de top gebleven. Wat zal er nu volgen voor Bitcoin? Vanuit CoinTelegraph worden vijf punten gepresenteerd die deze week zullen bijdragen aan de koersrichting van Bitcoin. Terwijl markten terugkeren om een wilde kerst te verwerken.

Terwijl Trump prijsopdrijvende stimulus ondertekent, stijgt goud

De Amerikaanse president, Donald Trump, stemde ermee in om de stimuleringswet voor het coronavirus van $ 900 miljard van het Congres te ondertekenen. Hierdoor zijn de markten deze week van een nachtmerrie bespaard gebleven. Het pakket omvat verschillende voordelen voor bedrijven. Echter, het biedt de Amerikanen niet hetzelfde niveau van directe financiële steun als in maart.

Verder voegt het pakket een grote hoeveelheid schulden toe aan de bestaande berg van de Federal Reserve. Trump had aangegeven dat hij het lage directe betalingsbedrag van de tweede stimulus, betekende dat hij het niet kon goedkeuren. Echter, hij veranderde daarna van gedachten. De tweede stimulus is $ 600 tegen $ 1.200 van de vorige keer.

De nieuwe week is daarom positief gestart door de markten waarbij de S&P 500-futures kleine winsten boekte, vooraf aan het openen van de Wall St. Goud is tegelijkertijd in stijl teruggekeerd, omdat gegevens aantonen dat het edelmetaal nu op schema ligt voor de grootste winst geboekt binnen een jaar in de afgelopen tien jaar. XAU/USD is met $ 111 of 6,25% gestegen, vergeleken met eind november.

Peter Schiff, de gouden bug en de beruchte Bitcoin-neezegger, tweette dat president Trump zijn veto uitsprak over slechts negen wetten. Toen de wet werd ondertekend. Het minste aantal vanaf Warren Harding president was, die slechts twee jaar diende, van 1921 tot 1923, volgens Schiff. Hij tweette verder dat vanaf Chester Arthur (1881-1885), geen enkele president die een volledige ambtstermijn heeft gediend zijn veto uitsprak over minder wetten.

Hij voegde eraan toe dat je het moeras niet kunt leegmaken door het dieper te maken.

Mainstream Bitcoin wordt gereguleerd

Bitcoin zal binnenkort met de gevestigde orde te maken krijgen, waarschuwen bronnen. Na een frisse toon te hebben geslagen bij een groter publiek tijdens Kerstmis met stijgingen naar nieuwe recordhoogtes. Bitcoin staat nu stevig op de radar van de toezichthouders en de aantrekkingskracht ervan neemt toe. Met $ 28.400 en een maximale maandelijkse winst van 55%.

Toch kan zelfs voor zijn voorstanders het volgend jaar een moeilijke tijd blijken te zijn. De vertrekkende minister van Financiën, Steven Mnuchin, heeft zijn stempel gedrukt met een poging om nieuwe wetten over niet-bewarende portefeuilles door te voeren. Echter, de Bitcoin voorstanders geven aan dat zijn vervanger, Janet Yellen, misschien nauwelijks een verbetering is.

Meltem Demirors, chief strategy officer bij Digital Asset Manager CoinShares, was zondag in gesprek met Bloomberg. Demirors gaf aan dat zij van mening is dat over het algemeen ze uitdagingen hebben gehad met de Dems. En dat die de voorkeur geven aan meer regelgeving en meer toezicht. Zij gaf verder aan zich een beetje zorgen te maken over de richting van trends van bepaalde punten.

Het verstelwerk van politieke loyaliteiten, betekent zoals altijd in de V.S. dat elke aanval gesust kan worden door de aanwezigheid van cryptovriendelijke figuren ergens anders. Elad Roisman, de nieuwe voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), wordt als een fan beschouwd.

Volgens een analist is de Bitcoin weerlegging op $ 28.400 heel gezond

Maandag lijkt een belangrijke test voor bulls te worden, door zich te concentreren op de nieuwste Bitcoin-spotmarktactie. Door het momentum dat dit weekeind is waargenomen. Bitcoin zag een terugval die velen al hadden verwacht, na op zondag recordhoogtes te bereiken van $ 28.400. Michaël van de Poppe, Cointelegraph Markets-analist, vatte samen op social media dat Bitcoin een zeer gezonde correctie onderging.

Omdat het behoorlijk verticaal ging. Misschien wel de tijdelijke top, volgens Van De Poppe. Hij vroeg zich af wat er dan volgt. Stabiliteit, zijwaartse beweging, minder vluchtigheid, ruimte geven aan de rest van de markten om te versnellen. Volgens Van De Poppe doen de $ BTC-paren het goed. Hij bekijkt het potentieel voor altcoins om hun reactie op de recente glorie van Bitcoin te starten.

Hierbij kwam Van De Poppe met het argument dat de signalen beginnen te verschijnen dat altseason om de hoek ligt. Hij gaf aan dat de run van Bitcoin behoorlijk verticaal is en dat wanneer deze is voltooid, het geld naar large caps zal stromen. Vervolgens naar de midcaps en smallcaps, volgens Van De Poppe. Hij zei dat de altcoins niet dood zijn en dat de geldstroom nog steeds hetzelfde is.

Sommige populaire altcoins leveren nog steeds een aanzienlijk rendement in USD, terwijl ze tegen BTC botsen. Hierbij handelt marktleider Ether (ETH) voor het eerst sinds mei 2018 boven $ 700. ETH/USD is nu 530 % gestegen, in vergelijking met het dieptepunt van $ 113 in maart.

Bitcoin futures gap record gevestigd

Deze week kampt Bitcoin met de grootste “gap” die ooit op de futuresmarkten is verschenen. De handel eindigde op vrijdag op ongeveer $ 23.825, te zien op gegevens van de futures van CME Group. Hierbij begon maandag met een dieptepunt van $ 26.500 vanaf de openingsniveaus. Het grootste verschil in rangorde ooit in een weekeind. Er wordt verwezen naar de leegte tussen de handelssessies op vrijdag en maandag door deze zogenaamde hiaten in de futures.

De BTC/USD-spotprijs heeft de gewoonte om later terug te keren om deze hiaten te vullen. Echter, deze trend is in de afgelopen weken verzwakt, met resterende hiaten tussen $ 16.900 en $ 19.500, waarvan slechts een deel is opgevuld. Op zijn beurt heeft dit aanleiding gegeven tot theorieën onder analisten zoals Van de Poppe van Cointelegraph.

Theorieën over dat Bitcoin nog steeds omlaag zou kunnen omkeren om op niveaus van minder dan $ 20.000 net lang genoeg te blijven, zodat hij zijn onafgemaakte zaken kan afmaken. Gebeurt dit in feite niet, dan zullen analisten in plaats daarvan het verlies moeten accepteren. Het verlies over van wat ooit een solide indicator was op de korte termijn van het Bitcoin-prijstraject.

Hoogtepunt voorspelt door Stock-to-flow

De laatste actie zet Bitcoin op gespannen voet met een van zijn bekendste en meest betrouwbare prijsmodellen: stock-to-flow. Over het onderwerp het prijstraject. Het weekeind zorgde ervoor dat BTC/USD het beter deed, nadat het vorige week was gestegen om precies te voldoen aan de eisen van het stock-to-flow model. Zondag keerde de naleving snel terug door de terugkeer naar het midden van $ 26.000.

Bitcoin blijft over het algemeen zeer trouw aan wat stock-to-flow bijna dagelijks nodig heeft. Dit was de opmerking van zowel de maker PlanB als de auteur van The Bitcoin Standard, Saifedean Ammous. Laatstgenoemde vatte samen dat de prijs van Bitcoin de voorspelde waarde van het stock-to-flow-model met verbazingwekkende precisie blijft volgen. Het model van 100trillionUSD.

De verschillende incarnaties van het model eisen vooruitkijkend prijsniveaus tussen de $ 100.000 en $ 576.000. Tussen nu en het einde van de huidige halveringscyclus in 2024.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.