‘Bitcoin wordt nooit gehackt’ – crypto spelers reageren op US Treasury breach

“Bitcoin betekent meer vertrouwen op een SHA256 algoritme dan op de US Treasury” grapte BlockFolio.

Crypto spelers reageerden snel op het nieuws dat hackers het Amerikaanse Treasury binnen waren.

Volgens een rapport van Reuters kon een “geavanceerde hackgroep”, gesteund door een buitenlandse regering – naar verluidt Rusland, volgens drie mensen die bekend zijn met het onderzoek – inbreuk plegen op het Amerikaanse ministerie van Financiën en de National Telecommunications and Information Administration, of NTIA, met het Ministerie van Handel.

Het voorval gebeurde minder dan een maand nadat Donald Trump de cybersecurity-chef Chris Krebs van het Department of Homeland Security had ontslagen. Reuters verklaarde echter dat de hackers de e-mails van het NTIA-personeel “al maanden” op Microsoft Office 365 volgden. Andere overheidsinstanties zijn mogelijk ook aangedaan, maar bronnen hebben geen additioneel bijzonderheden verstrekt.

In reactie op de aanval op zo’n machtige overheidsinstantie wezen cryptospelers op de pluspunten van Bitcoin (BTC).

“Bitcoin wordt nooit gehackt”, zei Dan Held, hoofd van Kraken op Twitter. Bitcoin-stier Anthony “Pomp” Pompliano herhaalde het sentiment van Held en zei: “Bitcoin is nooit gehackt.”

Blockfolio richtte zich op de cyberbeveiliging van het NTIA, wat impliceert dat het bureau verouderde algoritmen gebruikte voor zijn cryptografische beveiliging.

Het is onhelder of er geld in gevaar is gekomen als gevolg van de inbreuk. Op het moment van publicatie lijkt de hack beperkt te zijn tot informatie die mogelijk is gestolen uit e-mails van overheidsinstanties.

“Dit hebben ze aan zichzelf te danken”, zei MyCrypto-oprichter en CEO Taylor Monahan. “De schatkist is al gehackt door interne actoren.” De verklaring kan een weerspiegeling zijn van de regering van de Verenigde Staten die in 2020 meer geld heeft gedrukt dan gedurende bijna het gehele bestaan ​​van het land.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.