Stimulus checks voldoen aan de all-time highs van BTC: 5 dingen waarop er gelet moet worden in Bitcoin deze week

Een stemming over de betalingen van $600 aan Amerikanen gaat gepaard met terugkoop door de bank, aangezien een analist zegt dat institutionele aankopen kunnen betekenen dat de Bitcoin bull run “nooit stopt”.

In het weekend is Bitcoin (BTC) naar een nieuw recordniveau gestegen, maar wat is er te verwachten als een nieuwe week begint?

Cointelegraph bekijkt vijf factoren die de prijsactie van BTC de komende dagen beïnvloeden, met nog $24.000 in het spel.

Stimulus deal voor het coronavirus omvat directe betalingen van $600

Toen Congres op het punt stond om een stimulus wet voor het coronavirus van $900 miljard te accepteren, was het een zucht van verlichting van de Verenigde Staten.

De dollar steeg te midden van het nieuws dat het wetsvoorstel dat een tweede ronde van stimulus checks voor in aanmerking komende Amerikanen omvat, werd goedgekeurd na maanden van mislukte gesprekken. Eerder zaten directe betalingen niet op de rekening, maar sindsdien zijn ze teruggekeerd als een bescheiden $600 tegenover $1200 in maart.

De stap versloeg toch in één klap het stimulus tag van $787 miljard voor de financiële crisis van 2009.

De aandacht wordt nu gericht op de vraag of het wetsvoorstel maandag in een stemming kan worden aangenomen – de markerende Amerikaanse dollar zou lijden als gevolg van een afwijzing, waarschijnlijk in het voordeel van Bitcoin.

James Todaro, een populaire commentator op Bitcoin en coronavirus-gerelateerde onderwerpen op sociale media, vatte dit samen in reactie op het nieuws:

“Brrrrrrrr nog eens $1 biljoen om te worden gedrukt door de Bitcoin”

“Bitcoin is precies om deze reden gemaakt tijdens de financiële crisis van 2008. Is het echt verrassend dat #Bitcoin nieuwe recordhoogtes maakt?”

Michaël van de Poppe, CoinTelegraph Markets-analist, sloeg ondertussen alarm over de langetermijnimpact van het toevoegen van meer schulden aan de VS door financiering van de stimulus wet.

Dit is wat hij op maandag schreef:

“Akkoord over de rekening van 900 miljard dollar voor coronavirus. Een nieuwe stap in de richting van een verzwakking van de Amerikaanse dollar”

Zoals historisch gezien, zal dit afdrukken helemaal niet goed lopen, wat nooit het geval is geweest. Het breidt zich gewoon uit en probeert ons falende financiële systeem voort te zetten.”

De reguliere media suggereren de ontvangers al hoe ze hun stimuluscheck aan het werk kunnen zetten door BTC te kopen, in tegenstelling tot maart.

BTC/USD bleef maandag in de buurt van $ 24.000, had zaterdag een recordhoogte van $24.217 ervaren en behield $20.000 ondersteuning zonder grote tests.

Fed staat banken toe hun eigen aandelen terug te kopen

Door een besluit van de Amerikaanse Federal Reserve om de zes grootste banken in 2021 weer hun eigen aandelen terug te laten kopen, werd de macht van de banksector vergroot.

Met een waarde van $11 miljard betekent de toestemming dat de terugkoop van aandelen – iets wat wordt geminacht door voorstanders van Bitcoin en gezond geld – voor het eerst sinds de crash van maart kan worden hervat.

De Fed was echter onaangedaan over de negatieve gevolgen verderop in de lijn, waarbij Bloomberg vice-voorzitter voor toezicht Randal Quarles citeerde die banken omschreef als een “bron van kracht” in 2020.

De Fed-stresstests, vertelde hij:

“Bevestigen dat grote banken kunnen blijven lenen aan huishoudens en bedrijven, zelfs tijdens een sterk ongunstige toekomstige wending in de economie.”

Bitcoin leek te profiteren van stijgende balansen van de Centrale Bank, waarbij prijsstijgingen in de pas kwamen met de Fed en andere instellingen die geld op hun bestaande schuldenberg stapelden, zoals CoinTelegraph meldde.

Terwijl de BTC/USD zich in het weekend stabiliseerde, kon een sprong in de Amerikaanse dollar-valuta-index (DXY) ondertussen geen merkbare verkoopdruk op de grootste cryptocurrency produceren. DXY kaatste op 18 december terug van dieptepunten van 89,7 en bereikte zondag ‘s nacht 90,5 – nog steeds rond de dieptepunten van bijna drie jaar.

Analist ziet een $19.500 BTC-prijsdip

Prijsactie op kortetermijnwas ondertussen gericht op een groot bereik met $26.000 als top, maar een bodem die onder de $19.500 zou kunnen reiken.

Dat was volgens Van de Poppe op zondag, die in zijn technische analyse verschillende dieptepunten van eerder in de maand naar voren bracht en daarvoor moesten worden geliquideerd.

Dit betreft specifiek CME Group Bitcoin-futures-hiaten, waarvan er twee meer dan $1.000 groot zijn en niet gevuld blijven, waardoor het potentieel voor een wick zo laag als $16,900 is.

Hij voegde toe:

“We hebben een aantal cruciale dingen die we in de gaten moeten houden in een lager tijdbestek”

“We hebben gisteren wel een hogere high gezien, een nieuwe recordhoogte. Over het algemeen echter minder volume voor potentiële bearish divergentie.”

Hij zei dat de ondersteuningsniveaus van $ 22.800 deze week moeten worden gehandhaafd

Om nog meer opwaartse kracht te voeden zei hij dat de support levels van $22,800 deze week moeten worden gehandhaafd, maar dat is een periode van “consolidatie” vergelijkbaar met andere recente periodes van laagvolatiliteitshandel dat binnenkort zou kunnen terugkeren.

“Dat zou een potentieel sterke beweging op ETH/BTC mogelijk maken.”

Vertelde hij verder over de vooruitzichten voor de grootste altcoin Ether (ETH) om te winnen in Bitcoin-termen.

Bitcoin heeft niets te maken over tweets van Elon Musk

Een spraakmakende Twitter-exchange  die zelfs de reguliere media bereikte in het weekend, heeft ondertussen geen invloed gehad op de prijsactie van Bitcoin in reële termen.

CEO van Tesla, Elon Musk, besprak kort het verzenden van “grote transacties” in Bitcoin met Michael Saylor, MicroStrategy CEO en serial BTC-stockpiler.

Nadat Musk Bitcoin zijn “veilige woord” had genoemd – in tegenspraak met een andere populaire tweet van eerder dit jaar – vertelde Musk vervolgens aan zijn volgers dat Bitcoin “bijna net zo duur is als fiatgeld” voordat hij begon te tweeten over Dogecoin (DOGE).

Het was Musk gelukt een breder publiek enthousiast te maken voor bullish uitspraken over Bitcoin, ondanks de ironische aard van zijn inhoud. Zelfs nee-zeggende gouden bug Peter Schiff sloot zich aan bij de vurigheid.

 Hij dacht de volgende:

“Het lijkt erop dat @elonmusk maar een grapje maakte over het blootstellen van Tesla-aandeelhouders aan Bitcoin”

“Dus ik hoef het bestuur niet te overtuigen om Tesla niet in een dubbele bubbel te veranderen. Maar ik ben nog steeds bereid om te debatteren met @michael_saylor over #Bitcoin vers #goud. @joerogan is misschien bereid om te mmodereren”

Aan het einde van de handel op vrijdag stegen Tesla-aandelen bijna 6%, met markten die maandag nog open moesten tijdens de pers.

OTC-buys betekent dat Bitcoin Bull Run ‘nooit kan stoppen’

Uit gegevens blijkt dat, ondanks het dreigende gevoel van een inkomende prijscorrectie, Bitcoin-investeerders de afgelopen week voorzichtig bleven.

Geanalyseerd door on-chain monitoring-service CryptoQuant, bleven de uitstromen naar exchanges de afgelopen week doorgaan, waarbij steeds meer BTC wegging van handelsarena’s en naar privéopslag.

Het totale saldo op de exchange was op het laagste niveau sinds half 2018 op maandag, een teken dat, in tegenstelling tot het vorige recordniveau van 2017, $24.000 BTC geen product is van een speculatieve handelswaanzin.

Hoewel Ki Young Ju, CEO van Cryptoquant, het een “speculatieve gok” noemde, vermoedde hij vorige week dat pieken in de BTC-uitstroom bij Coinbase Pro te wijten waren aan grote institutionele aankopen met over-the-counter (OTC)handelswaanzin. De Bitcoin bull run zou geen echte hindernissen hebben, mocht de status quo aanhouden.

Hij schreef in een volgende Twitter-thread.

“Conclusie: deze BTC-bull-run houdt nooit op zolang deze OTC-indicatoren institutioneel kopen blijven aangeven”

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.