Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wat kun je met cryptomunten in jouw cryptowallet doen?

Wanneer je in cryptomunten handelt, kun je jouw digitale munten bewaren in een cryptowallet. In dit artikel zetten we een aantal zaken op een rij die je gemakkelijker kunt doen, als je jouw cryptomunten in een cryptowallet bewaart, dan wanneer je ze op de beurs zou bewaren.

De cryptowallet vermindert emotionele beslissingen

Stel je voor, je zit even krap bij kas. Je logt in op jouw account op een cryptobeurs. Je ziet jouw cryptomunten en de waarde staan. Op dat moment realiseer je je met een druk op de knop dat het erg makkelijk is om jouw geldzorgen op te lossen. Verkopen! Wanneer jouw cryptomunten in een cryptowallet zitten, heb je net wat meer tijd om na te denken. Is het niet beter om je aan jouw strategie te houden?

“Hodl till Lambo!”

Als je belegt met een horizon voor langere termijn (bijvoorbeeld meerdere jaren) kun je behoorlijk zenuwachtig worden als je de soms volatiele dagkoersen ziet. Wanneer je nu instapt en pas over drie jaar wil verkopen, bewaar je jouw cryptomunten gemakkelijk in je eigen cryptowallet. Deze berg je goed op en vervolgens hoef je de markt niet eens meer te volgen. Je hoeft alleen nog een notitie in jouw agenda te zetten om op de datum, die je met jezelf hebt afgesproken, te kijken waar je staat. Is hodl till lambo dan uitgekomen?

samsung blockchain wallet
Via: unsplash.com | Bitcoin BCH, CC

Lekker snel betalen uit jouw cryptowallet

Als je besluit om een betaling te doen met jouw cryptomunten, ben je op de beurs afhankelijk. Immers, zij verwerken jouw betaalopdracht niet direct maar in een batch. Dat kan knap vervelend zijn als je haast hebt. Met een cryptowallet betaal je direct op het moment dat het jou uitkomt. Wanneer je vanuit jouw wallet handelt of betaalt is de verwerkingstijd bij sommige aanbieders niet langer dan een paar seconden tot een kwartier.

Goed zorgen voor later

Als je jouw cryptomunten op een beurs bewaart is steeds vaker een vingerafdruk of legitimatie verplicht om transacties te doen. Wanneer je onverhoopt komt te overlijden kan dit tot grote problemen leiden als jouw nabestaanden (die uiteraard geen vingerafdruk van jou hebben) over jouw cryptonalatenschap willen beschikken. Met een cryptowallet kun je de toegangscode en herstelzin tot de wallet bij de notaris deponeren. Deze verstrekt de gegevens van jouw wallet dan na jouw overlijden aan degene die je daarvoor bij testament hebt aangewezen. Wel zo makkelijk.

voordelen handelen eigen cryptowallet
Via: pexels.com | Simon, CC

Handelen zonder gedoe

Veel investeerders kiezen er vanuit een vermeend gemak voor om hun cryptomunten op de beurs te laten staan. Zij gaan ervan uit dat het veel gedoe geeft om hun cryptomunten over te boeken naar hun wallet. Dat idee is echter achterhaald. Er zijn tegenwoordig partijen die de mogelijkheid bieden om cryptomunten rechtstreeks vanuit jouw cryptowallet te kopen en te verkopen. Een van die partijen is Satos.

Wat is Satos?

Satos is een Nederlands handelsplatform dat sinds 2013 bestaat. Zij bieden de mogelijkheid om Bitcoin (BTC), Ripple (XRP), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC) te kopen en te verkopen tegen gunstige tarieven. Een account is niet nodig, want men stort de munten direct in jouw eigen cryptowallet. Als je geen cryptowallet hebt helpen zij jou zelfs om een eigen wallet aan te maken. Je kunt al vanaf EUR 50,- handelen en jouw transacties eenvoudig met iDeal betalen. De klanten waarderen het platform met gemiddeld een 9+ omdat het platform veilig en betrouwbaar is en omdat transacties vaak binnen enkele seconden verwerkt zijn. Ben jij benieuwd naar deze Nederlandse speler? Neem dan eens een kijkje op de website van Satos.


Volg CryptoClan op Facebook


🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.