Akon krijgt 6 miljard investering voor nieuwe crypto-stad

Amerikaans engineering bedrijf KE International heeft zanger Akon een contract ter waarde van 6 miljard dollar toegekend om met de bouw van crypto-stad Akon City in Senegal te beginnen.

TIP!
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo!
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo! Show Less

Akon, volledige naam Aliaume Damala Badara Akon Thiam, is een bekende zanger met 5 Grammy nominaties op zijn naam, onder andere voor de hit ‘Smack That’. Naast het schrijven en produceren van muziek, zet de zanger zich ook in voor het menselijk welzijn. Zo heeft hij verschillende projecten opgezet, waaronder Akon Lighting Africa, een bedrijf dat 18 Afrikaanse landen van zonne-energie voorziet. De zanger is naar eigen zeggen al jaren fan van digitale valuta’s en heeft sinds 2014 in Bitcoin geïnvesteerd.

Akon City

De plannen voor het nieuwe project van Akon, dat de toepasselijke naam Akon City heeft gekregen, werden in 2019 al bekend gemaakt. Begin 2020 zat de zanger nog met de Senegalese overheid om de tafel om een overeenkomst wat betreft grond af te ronden. Dit jaar gaat de bouw dan ook echt beginnen, wat mogelijk wordt gemaakt door de samenwerking met KE International.

Akon City wordt een futuristische stad die uitsluitend gebruik zal maken van de Akoin cryptocurrency. De stad zal in de buurt van Mbodiène worden gebouwd. Mbodiène is een klein plaatsje gelegen aan de kust in het westen van Senegal en ligt op minder dan een uur rijden van het nieuwe Blaise Diagne International vliegveld in Dakar. Akon City moet een toeristische stad worden met een economie die gebaseerd is op cryptocurrency. De bereikbaarheid en aantrekkelijke ligging zou een boost moeten geven aan toerisme en dus ook aan de economie.

De bouwplannen van de stad zijn recentelijk onthuld. Zo wordt verwacht dat Fase 1 eind 2023 klaar zal zijn. Tijdens deze fase zal het merendeel van de infrastructuur gebouwd worden. Denk hierbij aan wegen, woningen, hotels, een politiebureau, een school, een afvalvoorziening, een zonne-energiecentrale, een Hamptons winkelcentrum en een Hamptons ziekenhuis campus.

Fase 2 zal van 2024 tot 2029 plaatsvinden en aan het einde hiervan zal de stad volledig draaien op Akoin. Door de stad te baseren op de Akoin cryptomunt, wilt Akon de blockchain technologie integreren in dagelijkse en business zaken. Het uiteindelijke doel is om een nieuwe manier van bestaan uit te vinden. 

Voor de eerste en tweede fase van de bouw heeft KE International 4 miljard van investeerders ter beschikking gesteld. Verder zal er samengewerkt worden met Bakri & Associates Development Consultants, een onderneming uit Dubai die de leiding zal nemen over de architectuurontwerpen.

Akon, oprichter van Akon City
Via: Wikimedia Commons | U.S. Embassy Nairobi, CC

Wat is Akoin precies?

Akoin is een cryptocurrency dat gebaseerd is op het Stellar (XLM) netwerk en is ontworpen om entrepreneurs in ontwikkelingslanden, zoals in Afrika, te stimuleren. De Akoin token is als beter betrouwbare valuta bedoeld om entrepreneurs te helpen hun business te financieren. Akon kreeg voor het opzetten van Akoin de “Innovator of the Year” prijs uitgereikt door Black Entreprise.

Naast dat Akoin de basis wordt voor de futuristische stad, zijn er meerdere usercases waar de token en achterliggende Blockchain voor gebruikt kunnen worden. Voorbeelden hiervan zijn crowdfunding, gezondheidszorg, zonne-energie, en rechten op grondbezit, allemaal met een focus op ontwikkelingslanden (in Afrika).

Daarnaast wordt de token ook gebruikt voor het in Kenia gevestigde Mwale Medical & Technology Center (MMTC), een project dat ook door KE International gebouwd wordt. MMTC is op het moment voor 85% af en zal eind 2020 helemaal klaar zijn. Het complex beschikt onder andere over een ziekenhuis met een capaciteit van 5.000 bedden dat vorig jaar al openging. MMCT is met Akoin gaan samenwerken om gebruik te maken van de op blockchain gebaseerde transacties.

NIEUW
Ledger Nano Wallets
Ledger Nano Wallets
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet Show Less

Wat betekent dit voor de toekomst?

De Akoin token en het platform lijken, met de verschillende partnerships en usercases waarin het opereert, a one of its kind. Akoin heeft een duidelijke missie: het verbeteren van de economie in Afrika door zich op gebieden te richten waar nog veel ruimte voor verbetering ligt. Als Akon City dan ook nog een succes wordt, is het te verwachten dat Akoin een hoofdrol zal spelen in Afrika en misschien wel als marktleider zal opereren. Tot die tijd zullen de traditionele munten zoals de Bitcoin (BTC) de boventoon voeren. De actuele koers van de Bitcoin zie je hierna.


Volg CryptoClan op Facebook


Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce