Search
Close this search box.

Alfa-Bank van Rusland biedt een blockchain-platform voor freelancers

Een van de grootste particuliere commerciële banken in Rusland, Alfa-Bank, is blockchain-technologie aan het onderzoeken in haar diensten voor freelancers. Alfa-Bank zal, volgens een aankondiging van 1 december, op blockchain gebaseerde applicaties gebruiken om diensten voor freelancers en zelfstandigen te automatiseren. De nieuwe service van Alfa-Bank is gebaseerd op het blockchain-platform van Waves Enterprise.

De nieuwe service dekt het hele proces van registratie en vergoeding voor zelfstandigen, inclusief betalingsregeling, inkomstenregistratie en belastingbetalingen. De directeur van het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van Alfa-Bank, Denis Dodon, vertelde aan Cointelegraph dat de nieuwe op blockchain gebaseerde service, freelancers in staat stelt om een ​​directe vergoeding te krijgen via elke bank.

Dodon gaf aan dat DLT en ingebedde smart contracts met een end-to-end integratie in het kernsysteem voor afwikkeling en vereffening van banken, maken het mogelijk om automatisch betalingsinstructies te vormen. Daarbij met directe verzending van betalingsinstructies via DLT naar kaarten en bankrekeningen van zelfstandigen bij elke bank.

De nieuwe dienst omvat twee applicaties, waaronder het ondernemingsgerichte “Alfa.Corporate” en “My Income” -platform voor individuen. CCO bij de Waves Enterprise, Igor Kuzmichev, gaf aan dat de blockchain-technologie van Waves Enterprise een veilige gegevensuitwisseling tussen de bank en een bedrijf biedt. Bovendien biedt de blockchain-technologie van Waves transparante en onveranderlijke gegevensopslag.

Kuzmichev merkte op dat Waves Enterprise optreedt als een primair instrument voor de zogenaamde “Bank-as-a-Service” -benadering van de bank. Hij zei dat dankzij blockchain-kernfuncties – datatransparantie en onveranderlijkheid – nieuwe bankdiensten nu aan de kant van de klant kunnen worden ontwikkeld. Echter, niet in de kernomgeving van het banksysteem.

Kuzmichev zei verder dat deze aanpak de time-to-market aanzienlijk verhoogt en dat het nieuwe ontwikkelaars brengt in het fintech-ecosysteem. Hij gaf aan dat de doelgroep van de nieuwe dienst bestaat uit zelfstandigen zoals taxichauffeurs, schoonmaak- en reparatiediensten, docenten en anderen.

Alfa-Bank is naar voren gekomen als een van de meest blockchain-vriendelijke banken in Rusland. Begin november 2020 werd Alfa-Bank de eerste Russische bank die zich bij Contour voegde, een DLT-platform dat ’s werelds financiële giganten zoals HSBC, ING en Citi met elkaar verbindt.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.