De ABBC coin: de cryptomunt die niet van Alibaba is

Voormalig ‘Alibabacoin’ ABBC baarde bij haar aankondiging nogal veel opzien. Aangezien de Chinese warenhuisgigant Alibaba van Jack Ma wereldwijd de meeste patenten op Blockchain-gebied op haar naam heeft leek een cryptomunt een logische gedachte. Dit tot in maart van dit jaar een rechtszaak tegen de makers van de ABBC werd aangespannen door…. Alibaba. Toch lijkt de cryptomunt nu door te zetten. Wij informeren je.

Wat is de ABBC?

ABBC is een cryptomunt die is opgezet door de ABBC foudation te Dubai. Oprichter en CEO is Jason Daniel Paul Philip. Volgens hun eigen website is het de eerste cryptomunt die op liefst 9 beurzen tegelijk zal worden toegelaten voor handel. Ook zijn zij, al weer volgens de eigen site, de eerste om AI-technieken (gezichtsherkenning) te combineren met Blockchain-technologie. Zo willen zij een betaalnetwerk opzetten. Daarnaast moet hun Blockchain de bodem worden onder ‘het grootste virtuele winkelcentrum ter wereld’ waar je met cryptovaluta kunt betalen.

De Alibabacoin roadmap
De roadmap van ABBC

Wat is de rol van het Chinese Alibaba?

Door de initiële naam (red. ‘Alibabacoin’) denken veel mensen dat dit initiatief van het grote Chinese Alibaba is. Dit blijkt echter niet het geval. Sterker nog, de enige rol die Alibaba tot nu toe speelt is die van juridisch tegenstander. Zij spanden namelijk in maart van dit jaar in Amerika een rechtszaak aan tegen de ABBC foundation wegens inbreuk op intellectueel eigendomsrecht. Een eerdere uitspraak was in het voordeel van de tech-startup. Nu heeft de rechter echter besloten dat ABBC in Amerika niet mag worden verhandeld of gepromoot. Dit in ieder geval totdat hij zijn definitieve uitspraak heeft gedaan.

In afwachting van die uitspraak heeft de ABBC-foundation een schikking gedaan en heeft Alibaba inmiddels toegegeven geïnteresseerd te zijn om het bedrijf te kopen. Voor zover nu bekend hebben beide partijen nog niet op elkaars voorstel gereageerd.

Is de ABBC een serieuze cryptomunt?

Inmiddels heeft de ABBC in de ICO-fase een investering van $ 3,5 miljoen opgehaald. Toch is de vraag hoe kapitaalkrachtig deze munt is of blijft als zij de rechtszaak tegen het Chinese Alibaba verliezen. Immers, de Amerikaanse schadevergoedingen zijn berucht. Daarnaast wordt het gepubliceerde white-paper als erg basic en niet technisch beschouwd.

Aan de andere kant zijn er wel daadwerkelijke ontwikkelingen zoals eerder vandaag de lancering van een Hardware wallet. Ook is de cryptomunt inderdaad op zo’n 10 beurzen genoteerd al zakt de koers weg sinds de bekendmaking van de voorlopige uitspraak van de rechter.

Cryptovaluta livekoersen?

De ABBC is nog niet te zien, maar in ons livekoersen-ovezicht zie je naast de Bitcoin wel de livekoersen van ruim 1.500 Altcoins.

UPDATE (10-05-2019)
Inmiddels is door Alibaba Group Holdings Ltd. bekendgemaakt dat Alibaba en ABBC Blockchain IT Solutions LLC (ABBC) een schikking hebben getroffen, waarbij ABBC afziet van het gebruik van haar oude naam ‘Alibabacoin’ en haar naam definitief verandert in ABBC. Dit om verwarring te voorkomen…

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce