Allesovercrypto masterclass

De afgelopen periode heeft met name de Coronapandemie wereldwijd voor economische malaise gezorgd. Veel mensen hebben hun toevlucht gezocht in de cryptocurrency zoals Bitcoin en Ethereum. Jij staat waarschijnlijk ook op het punt mee te doen, maar er is een probleem. Je weet (nog) niets over crypto. Of heel weinig. Jij hebt behoefte aan een starters cursus cryptocurrency.

Daarom word je meegenomen in deze review over een starters cursus die uiteraard over cryptocurrency gaat. Deze cursus is ontworpen door twee experts op het gebied van crypto, Derek Westra en Patrick Suiker. De cursus bieden zij aan op hun eigen website, AllesOverCrypto. Deze heren zijn al heel lang bezig met Bitcoin, altcoins en al hetgeen rondom cryptocurrency.

Voor een eerlijk oordeel over de cursus hebben wij deze aangeschaft, zodat wij de inhoud konden nagaan. Op die manier konden wij achterhalen wat je aan kennis opdoet met deze cursus. Verder kom je via ons te weten als Patrick Suiker en Derek Westra betrouwbaar zijn. Bovendien als het investeren in deze cursus verstandig is.

Zelf doen wij veel aan informatieverschaffing over cryptocurrency en kunnen daarom een goed oordeel vellen over deze cursus.

 

De experts achter de cursus: Derek Westra en Patrick Suiker

De starters cursus cryptocurrency wordt, zoals eerder vermeld, aangeboden op de website AllesOverCrypto. Deze website is medio 2017 opgezet door drie heren namelijk Derek Westra, Robin Westra en Patrick Suiker. Derek en Patrick hebben beide voor het eerst in 2013 kennisgemaakt met crypto. Vanaf toen hebben zij zich continu beziggehouden ermee en zijn bedreven op dit gebied.

Met ruim 7 jaar aan ervaring met cryptocurrency is intussen een crypto cursus voortgekomen. Zij willen hun kennis en ervaring delen. Los van dat Derek zich vanaf 2013 full-time bezighoudt met crypto, helpt hij als growth hacker verschillende bedrijven met hun ontwikkeling. Hij heeft een mastergraad in Gedragseconomie en Speltheorie (Behavioral Game Theory) behaald aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Hij is vooral benieuwd naar de psychologie achter onze economie.

Samen met zijn broertje Robin onderhoudt hij de website. Zijn broertje is niet betrokken bij de cursus.

Patrick is heeft zijn graad in Ondernemerschap behaald aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Ondernemen is gewoon zijn passie en dat is zo vanaf hij een kleine jongen was.

De starters cursus cryptocurrency

Vanzelfsprekend is het een cursus over cryptocurrency, die speciaal ontworpen is voor de starter in cryptocurrency.

 • Wat is cryptocurrency?
 • Hoe kun je cryptocurrency kopen
 • Hoe kun je cryptocurrency verkopen?
 • Kun je het verhandelen en er zo winst mee maken?
 • Is het veilig?
 • Kun je contanten ontvangen?

 

Wellicht zit je met al deze vragen en precies hierop zul je uitgebreid antwoord krijgen.

Derek en Patrick hebben ebooks, teksten en trainingsvideo’s opgesteld. Zo kun je alle stappen zien die je moet nemen om van start te gaan met de cursus. Wanneer je de cursus hebt aangeschaft, krijg je bovendien levenslang toegang tot alle blogs, bonussen en video’s. Zo kun je voor jezelf een studierooster opstellen.

In grote lijnen bestaat de cursus uit een inleiding, zeven leermodules, bonuslessen en een eindexamen. Tussen de lessen door kun je ook quizzen maken en jezelf toetsen als je de stof beheerst. Bij de quizzen moet je ten minste 70% goed hebben voordat je door mag met de cursus. Het doel is dat je echt eruit leert. Bekijk ons oordeel verder over de cursus zodat je weet hoe deze eruit ziet.

cryptocurrency masterclass

Wat leer ik met de starters cursus cryptocurrency?

Om te beginnen is het goed om de inhoudsopgave door te nemen. De cursus is opgebouwd uit 7 modules. Elk van deze wordt verder in de tekst uitgebreid beschreven. Belangrijk om te weten is dat je voor iedere module minimaal een dag nodig hebt. Het kost meer dan een dag tijd om door de laatste module heen te komen. Hou dus ook rekening hiermee.

Een voordeel van deze starters cursus cryptocurrency is dat het on-demand is. Je kunt zelf bepalen wanneer je de lessen gaat volgen. Jij bepaalt dus ook hoeveel keer je naar een video kijkt om goed door te hebben wat er uitgelegd wordt. Als je je ingeschreven hebt, word je verwelkomd door de docenten Derek en Patrick.

Inhoud starters cursus

Inleiding

1. Crypto kopen

2. Crypto beveiligen

3. Winsten uitbetalen

4. Initial coin offerings (ICO’s)

5. Crypto trading

Bonuslessen – Geavanceerd

Eindexamen

Voorbereidingen voor de serieuze cursist

Als je serieus van plan bent de starters cursus cryptocurrency te kopen, dan kun je alvast voorbereidingen treffen door je aan te melden bij de volgende websites. Zo win je tijd en kun je je volledig concentreren op het volgen van de cursus.

Win tijd en meld je aan bij de volgende websites:

•               Bitvavo (handel de eerste € 1000 gratis)

•               Binance (nu 20% levenslange vriendenkorting)

•               BitMEX (de eerste 6 maanden 10% korting)

•               Litebit

•               IDEX

•               TradeOgre

Leermodule 1: Betaalmiddel voor de toekomst

Ondanks deze module meer een inleiding is over blockchain en crypto, zul je wel even ermee bezig zijn. In deze module is alle basisinformatie over Bitcoin, blockchain en altcoins verwerkt. Het onderwerp wordt uitvoerig besproken met aardige stukken tekst. Iedere tekst wordt getoetst met een examen van 7 vragen.

Je wordt bij elke tekst geëxamineerd met een toets van 7 vragen. Je gaat natuurlijk voor een 100% score, maar om door te kunnen gaan is 70% al voldoende. Het ontstaan van geld wordt aan je geleerd en hoe dit in verhouding staat met crypto. Daarna wordt Bitcoin in het onderwerp behandeld.

Je leert wat het precies is en als het ooit een betaalmiddel gaat worden. Verder leer je hoe de blockchain-technologie werkt die achter Bitcoin staat. Ook worden de smart contracts behandeld, de overige cryptocurrencies die er nog zijn en als het niet te laat is voor jou om te investeren in Bitcoin.

Hoe ziet de inleiding eruit? Dit zijn de lessen:

 • Wat is geld en hoe is dit ontstaan?
 • Wat is Bitcoin?
 • Wat is blockchain?
 • Wat zijn smart contracts en hoe werken deze?
 • Wat zijn cryptovaluta en welke soorten zijn er?

Leermodule 2: Koop jouw eerste crypto

Wat je leert in deze module is hoe je cryptocurrency bij verschillende partijen kunt kopen. Deze module is helemaal opgebouwd uit instructievideo’s en quizzen om te toetsen als je de materie beheerst.

Ten eerste leer je bij Bitvavo crypto kopen. Bij Bitvavo kun je al vanaf € 1 investeren in crypto en gemakkelijk met iDEAL betalen. Het is een relatief eenvoudig platform voor startende gebruikers en dus ideaal voor de cursist. Verder leer je cryptovaluta kopen bij Binance. Beide platformen, Bitvavo en Binance, zijn cryptocurrency exchanges. De focus van Bitvavo is toch meer gericht op de startende gebruiker.

Het extraatje hierbij is dat je over decentrale exchange IDEX leert en hoe het werkt. Daarnaast leer je ook over de werking van BitMex (hoe om te gaan met marge trading en leverages) en op hoe crypto kopen bij Litebit eraan toegaat.

Leermodule 2 bestaat uit:

 • Jouw eerste crypto kopen (Bitvavo) (9 minuten)
 • De bekendste cryptovalta met Bitcoin kopen (Binance) (10 minuten)
 • Op een decentrale exchange (IDEX) crypto kopen (9 minuten)
 • Op basis van perpetual contracts crypto kopen (7 minuten)
 • Op een kleine exchange verborgen crypto parels kopen (7 minuten)

Leermodule 3: een robuuste kluis voor jezelf bouwen

Veiligheid is bijzonder belangrijk bij cryptocurrency. Dit heeft te maken met het feit dat cryptocurrency transacties niet terug te draaien zijn, deze zijn definitief. En als onbevoegden zichzelf toegang verschaffen tot je wallet, verlies je jouw bezit. En dat is wat de tweede leermodule jou aanleert, jezelf beschermen.

Eerst leer je wat een wallet precies is en welke typen wallets er allemaal zijn. Wij onderscheiden hardware wallets (zoals de Nano Ledger X), paper wallets en software wallets (Stellite in de cursus). Daarna leer je meer leren over tweestap verificatie. Dit deel wordt aan je gepresenteerd met tekst en video’s.

Leermodule 3 heeft de volgende lessen:

 • Wat is een cryptovaluta wallet?
 • Jouw crypto offline plaatsen op een paper wallet (14 minuten)
 • Jouw crypto zo veilig mogelijk opslaan met een hardware wallet (5 minuten)
 • Jouw crypto afgeschermd bewaren op je pc met een software wallet (6 minuten)
 • Met 2FA authenticator jouw crypto op een exchange beveiligen (5 minuten)

Leermodule 3 (vervolg): Wat je verdient als beloning

Wie wil nou geen beloning. Daarom is dit onderdeel ook het leukst. Het is tijd om in deze module te leren over hoe je je winsten uit kan betalen. Heb je bijvoorbeel in Bitcoin gehandeld dan leer je hoe je die kan omzetten naar euro’s. Het gaat er dus om dat je aanleert hoe crypto te verkopen.

Aan jou wordt getoond hoe je crypto vanuit Binance naar Bitvavo kunt versturen en hoe je die daarna kunt uitbetalen. Je leert met het tweede gedeelte vanaf een software wallet via Bitonic hoe je kunt uitnetalen. Dan is er nod een laatste video die jou leert winsten van BitMEX via Kraken uit te betalen.

In totaal heeft dit gedeelte 3 instructievideo’s.

Leermodule 4 bestaat uit de volgende lessen:

 • Jouw winsten op een zo eenvoudig mogelijke manier uitbetalen (Bitvavo) (5 minuten)
 • Op een snelle manier over je geld beschikken (Bitonic) (5 minuten)
 • Zo goedkoop als mogelijk winsten naar binnenhalen (Kraken) (12 minuten)

Leermodule 5: als eerste investeren

Het is heel opvallend dat er zo een leermodule zit in het lesmateriaal omdat er nu in 2020 bijna geen ICO’s zijn. Wat de cryptogemeenschap geleerd heeft uit het verleden is dat de ICO’s gemaakte beloften niet waar hebben kunnen maken. Bepaalde zijn gewoonweg verdwenen. Zo leek IEO in 2019 wat te worden.

Echter, ook deze munten hebben niet het gewenste resultaat opgeleverd zoals men had verwacht. Een IEO heeft als voordeel dat een exchange voor jou alle onderzoek doet en de verkoop regelt. ICO’s waren erg in trek maar ons advies is om niet eraan te beginnen. Zeker als beginneling niet. In principe is deze leermodule niet noodzakelijk.

Zo wordt er in de instructievideo over investeren in Miracle Tele (TELE) gesproken, terwijl de website offline is. En de munt op geen enkele exchange te bespeuren is, dus wees op je hoede.

Leermodule 5 bestaat uit volgende lessen:

 • Wat is een ICO? (5 minuten)
 •  Hoe doe je mee aan een ICO? (15 minuten)

Leermodule 6: Crypto Trading en de vooruitzichten

Voor ons is dit simpelweg het beste hoofdstuk omdat je echt leert hoe je met cryptocurrency fiatgeld kunt verdienen. Je leert hoe een exchange werkt en je leert hoe je grafieken kunt lezen. Er zijn definities die aan jou geleerd worden en die je echt moet beheersen voor het traden. Heel handig tijdens het kijken naar video’s op YouTube.

Verder leer je alles wat je moet weten over de verschillende marktcyclussen en hoe in te spelen op de markt. Met hun eigen technische analyse maken de docenten een live trade. En deze trade wordt uitgevoerd op de Kraken exchange.

Leermodule 6 omvat de volgende materie:

 • Leer hoe een crypto exchange werkt (12 minuten)
 • Bubbels, emoties en marktcyclussen (14 minuten)
 • Hoe koop en verkoop je crypto met support en resistance? (10 minuten)
 • De koers begrijpen met candlesticks (22 minuten)
 • Hoe een live trade te volgen en snappen (14 minuten)

Leermodule 7: Winnaars mentaliteit

Deze module is niet zo lang geleden toegevoegd aan de cursus. Het is zeer zeker van belang met welke mindset je situaties aankijkt en beschouwt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vele boeken over succesvol ondernemen en hoe de juiste mindset een zeer belangrijk rol speekt. Het is niet alleen bij ondernemen en het dagelijks leven van belang. Zeker ook bij het traden van crypto.

Leermodule 8 bestaat uit de volgende lessen:

 • Je droom – Wat motiveert jou in het leven?
 • De gemiddelde crypto trader – Het gevaar van je emoties
 • De grootste angsten – Wat zijn de gevolgen en hoe overkom je ze?
 • De duurste fouten – Leer ze herkennen en vooral voorkomen
 • Emoties overwinnen – De belangrijkste trucs om je emoties onder controle te krijgen
 • De tegenstander – Leer profiteren van andermans fouten
 • Emotionele vaardigheden – Top 5 vaardigheden om een succesvolle crypto trader te worden
 • Het ligt in je bewustzijn – Wees bewust van je tekortkomingen en tover deze om tot kracht
 • Winnaar blijft aan tafel – Haal het maximale uit jezelf
 • Jij bent belangrijk – Durf het om jezelf op de eerste plaats te zetten in jouw leven

Extra materiaal en lessen starters cursus cryptocurrency

Eenieder die deze starters cursus cryptocurrency aanschaft, ontvangt kosteloos extra materiaal erbij. Je kunt hierbij denken aan ebooks, teksten of video’s.

Extra les

Op de website is het niet aangegeven dat dit je ook ontvangt. Waarschijnlijk een verrassing voor de cursist, want wij zagen het pas toen wij de cursus kochten. De extra les gaat over hoe je op BitMex, Bitcoin kunt shorten. Het is een video van 26 minuten lang en hieruit leer je hoe je kunt anticiperen op een dalende koers. Heel handig dus als je te maken hebt met een bearish markt bijvoorbeeld. Bovendien krijg je een Excel-document erbij waarmee je jouw leverage kunt berekenen.

De 15 beste crypto’s (met een waarde van € 150)

Meteen weten welke crypto’s het best zijn om in te investeren? Je wordt door AllesOverCrypto geadviseerd met deze portfolio waarbij aan jou de 15 beste crypto’s getoond wordt voor het investeren. Het advies wordt kundig onderbouwd, zodat je weet waarom zij van mening zijn dat de crypto gunstig is voor investeringen.

Toegelaten worden tot de VIP community – The Zone

The Zone is de plaats waar je terecht kunt met al je vragen. Vragen over de cursus, over crypto of over iets anders. Je bent hier bij de gemeenschap van AllesOverCrypto. Los van dat je terecht bent met je vragen, kun je hier ook mensen ontmoeten die dezelfde interesses als jou delen. Je kunt net als jezelf beginnende handelaren ontmoeten, maar ook ervaren traders zijn lid.

De community heeft nu ongeveer 100 leden.

Bitcoin en cryptocurrency Begrippenlijst (met een waarde van € 15)

Eenieder ontvangt een 9 pagina’s tellend ebook waarin de veelbesproken Bitcoin en altcoin begrippen worden uitgelegd en behandeld. Je raakt bekend met de termen zodat je niet continu hoeft te zoeken naar de betekenissen.

Crypto belastinggids (met een waarde van € 50)

Het moment je geld verdient zal de Belastingdienst een van de eersten zijn die bij jou zal aankloppen. Ook als je handelt in cryptocurrency’s. Wellicht het meest vervelend onderwerp, omdat crypto belasting ook voor de Belastingdienst compleet nieuw is. De docenten hebben heel lang zit praten met de Belastingdienst.

Daarnaast hebben zij verschillende belastingexperts gesproken en veel websites geraadpleegd. Alle informatie die zij hieruit hebben verkregen, hebben zij voor jou, de cursist, verzameld in 1 belastinggids. Hierin leggen ze je precies uit hoe jij de belasting regelt voor je verdiende geld met crypto. Ook dit ebook is opgebouwd uit 9 pagina’s.

Een leven zonder zorgen dankzij Bitcoin (ter waarde van € 35)

Dit is een ebook met 5 tips hoe je verlies zo veel als mogelijk kunt vermijden. Verder leer je je concentreren op echt geld verdienen met cryptocurrency. Het is een 7 pagina’s tellend ebook. Ook kun je lezen over 5 tips om meer winst te maken met de crypto handel.

12 tips voor starters (met een waarde van € 40)

Met deze tips ontwijk jij de veelvoorkomende valkuilen van cryptocurrency. Speciaal voor beginners hebben ze een uitgebreid ebook geschreven met 12 belangrijke tips. Met deze tips kan je een heleboel geld besparen, maar ook zeker verdienen. Als je deze nog niet gelezen hebt, dan is dit een absolute aanrader.

De Bitcoinbijbel (met een waarde van € 50)

Een behoorlijk ebook met niet minder dan 132 pagina’s. Hierin wordt uitgelegd waarom crypto en blockchain de toekomst zijn. Een goed ebook voor in de trein of als je zin hebt om iets over crypto te lezen.

De Miljoen Dollar Template (met een waarde van € 100)

Leer alles over hoeveel toegestaan is bij het verhandelen en hoe je je risico’s kunt inschatten. Een template waarmee je automatisch berekeningen kunt uitvoeren. Heel belangrijk als je start met traden.

Precies weten wanneer, waarin en hoeveel je moet investeren (met een waarde van € 50)

Timing is alles en ook het moeilijkste van crypto handel. 100% zul je nooit weten wanneer je moet investeren en in feite doe je maar wat. Door dit ebook te lezen, leer je precies wanneer moet investeren en hoe je je emoties in toom houdt.

Je hebt natuurlijk veel vragen als je gaat starten met investeren in cryptocurrency’s. Het zijn vooral de volgende 4 vragen die jou meestal tegenhouden om daadwerkelijk de eerste stap te zetten in de cryptowereld:

 • Wanneer is het beste moment om cryptocurrency’s te kopen?
 • Wanneer is het beste moment om ze weer te verkopen?
 • Welke cryptocurrency is het best om in te investeren?
 • Wat is de hoogte van het bedrag om in te zetten?

Dit ebook bestaat uit 58 pagina’s waarin uitgebreid antwoord wordt gegeven op deze vragen. Er zijn diverse templates aangegeven zodat je jouw inkoop- en verkoopstrategieën zelf kunt bepalen. Vervolgens kun je relaxen en doe je exact wat de template aangeeft.

Starters cursus cryptocurrency kosten

Starters cursus cryptocurrency kost tijdelijk € 567. Onder normale omstandigheden kost de volledige cursus € 1000. Echter, AllesOverCrypto heeft nu tijdelijk een kortingsactie. De actie houdt in dat je ook nog eens boven de € 700 in waarde aan bonusmateriaal kosteloos erbij ontvangt. Het is in principe een investering die je pleegt in jezelf.

Zodat je op den duur het geld terugverdient en zelfs dubbel en dwars. Zelfs als je alleen als doel hebt, de gemaakte kosten terug te winnen, is het bij voorbaat een geslaagd proces. Als je de starters cursus cryptocurrency koopt, heb je de mogelijkheid om binnen 14 dagen na aankoop om restitutie aan te vragen.

Dus als blijkt dat de cursus helemaal niets is voor je, kun je eenvoudig met een mailtje jouw geld direct terugontvangen. Er zijn dus geen risico’s verbonden aan de betaling voor de cursus, want je kunt je geld altijd terugkrijgen.

Zijn de heren van AllesOverCrypto en de starters cursus crypto te vertrouwen?

Wij hebben de cursus zelf aangeschaft. Daarom kunnen wij met alle zekerheid zeggen dat AllesOverCrypto betrouwbaar is. Wij ontvingen meteen na de aankoop een mail met daarin de inloggegevens voor de cursus. Derek en Patrick staan echt volledig achter hun website, AllesOverCrypto. Zij zijn duidelijk zichtbaar op de website en verkooppagina’s.

Meer informatie over de cryptocurrency cursus

 

Online hebben zij interviews afgelegd waaronder bij het VU Magazine. Bovendien zijn er geen risico’s verbonden bij het aanschaffen van deze cursus. Je krijgt jouw geld terug als je het binnen 14 dagen terugvraagt. Dat is de garantie die Derek en Patrick bieden aan elke cursist. Het enige wat je doet is een mail te sturen en binnen 2 werkdagen is het geld teruggestort op jouw rekening. Je wordt niet lastiggevallen met vragen, dus een vrijwel risicovrij cursus die je kunt aanschaffen.

Voor de transacties wordt gebruik gemaakt van PayPro. Deze is de betaalprovider tussen jou en AllesOverCrypto, zodat je verzekerd bent van een veilige transactie.

Conclusie Allesovercrypto review

De starters cursus cryptocurrency van AllesOverCrypto is ideaal voor mensen die niets over crypto weten en meer willen leren erover. De docenten leggen de materie in duidelijke en goed verstaanbare taal uit. Daarbij maken zij gebruik van videomateriaal om het geheel te visualiseren. Het is vooral voor mensen zonder technische ervaring handig om via deze video’s eenvoudig les te volgen en de stappen uit te voeren. Je doet in principe de stappen van de video na.

De cursus kost wel wat maar het is het zeker waard om zo meer te weten te komen over crypto. Je leert meteen ook de basisprincipes over het handelen in crypto. Wat wij minder vonden aan de cursus is leermodule 4: ICO’s. Voor ons mag dit onderdeel uit de cursus want ICO’s worden vrijwel niet gedaan.

Tenslotte krijg je ook extra materiaal met voldoende extra’s en dat maakt de cursus beslist de € 567 waard. Vergeet daarbij niet dat je het bedrag terug kunt krijgen door binnen 14 dagen per mail de cursus op te zeggen. Geen enkele risico voor jou dus.

Je ontvangt levenslange ondersteuning en je krijgt gratis hulp van één van de mentoren. De wereld van cryptocurrency is een snel veranderende wereld. Informatie verandert dus ook steeds. Ben je eenmaal gestart met het programma, dan ontvang je volledig kosteloos ook alle updates.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo