Beeple NFT art drop van $ 2,2 miljoen wordt getokeniseerd in virtueel muziekfestival

Metapurse heeft onlangs aangekondigd dat het alle 20 van de 1/1 NFT-kunstwerken die in de Beeple Everydays: The 2020 Collection van december werden geveild, had verworven. Metapurse is een crypto- en NFT-fonds dat wordt gefinancierd door de beroemde NFT-verzamelaar Metakovan en wordt beheerd door Twobadour. Op zich was dit een grote onderneming.

Om andere bieders van de geur af te houden, werden meerdere accounts gebruikt. En dat kostte ongeveer $ 2,2 miljoen waarbij er geen plan B was voor het geval een van de kunstwerken door iemand anders werd gewonnen. De art drop bracht een totaal van $ 3,5 miljoen op, terwijl ook rekening werd gehouden met open edities. Zo meldde Cointelegraph.

Metapurse sprak exclusief met CoinTelegraph om uit te leggen wat er daarna gebeurt. Logisch dat je niet zonder een gameplan 2,2 miljoen dollar besteed aan NFT-kunst. Metapurse zal op 23 januari de B.20-bundel lanceren. Alle 20 unieke NFT-kunstwerken zullen hierin zitten. Samen met eersteklas virtueel onroerend goed in de metaverses Cryptovoxels, Decentraland en Somnium Space.

Ook op maat ontworpen VR-galerijen in elke metaverse om de kunst te huisvesten. Metapurse organiseert een gratis cultureel quasi-festival genaamd Metapalooza, om de lancering te vieren. Met een live virtueel optreden van DJ, Producer en crypto-evangelist 3LAU. Hierbij wordt de B.20-bundel getokeniseerd en verkocht. Dat betekent dat festivalgangers niet alleen als kijkers van de kunst kunnen genieten.

Echter, zij kunnen genieten van de wetenschap door een deel ervan te kunnen bezitten. Het inzicht in de gedachte hierachter werd verklaard door Twobadour. Hij gaf aan dat historisch gezien kunst een open, gemeenschappelijke ervaring was. De regels van schaarste en winst sloten het door de jaren heen op in magazijnen en kluizen. De economie moet ook logisch zijn, om de ervaring van kunst te laten evolueren, om weer open te staan.

En dat is het experiment B.20. Met kunst voegt het eigendom toe aan je ervaring. Daarbij stelde hij de vraag als je bekend met het gevoel van een connectie, van eigendom dat je ervaart als je voor kunst staat die jou aanspreekt. En dat zij het gewoon tokenized en het echt hebben gemaakt. Verder legde Metakovan uit dat het project om meer ging dan alleen de kunst.

Het project omvatte $ 500.000 aan postproductie-input van schrijvers, voxel-architecten, strategen en anderen die geen traditionele kunstenaars zijn. Maar die het metaverse met energie en creativiteit doordringen. Het project ten goede zal komen aan al deze bijdragers, merkte hij op. Hij voegde eraan toe dat zij een nieuwe economie initiëren. En dat het een bredere cirkel rond de traditionele kunstenaar-verzamelaarzone wordt.

Elke metaverse heeft een unieke galerieruimte en beschikt over elementen die eigen zijn aan hun virtuele wereld. In de drie metaverses zal er tijdens het Metapalooza-festival een speurtocht plaatsvinden. De galerijen blijven na het festival open en gratis voor het publiek. Via Metapurse hebben Metakovan en Twobadour een benijdenswaardige verzameling iconische NFT’s opgebouwd.

Hieronder vallen de F1 Delta Time 1-1-1-auto, en een NFT die 5% van het Grand Prix-circuit van Monaco in dezelfde game vertegenwoordigt.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.