Belastingbetalingen in cryptocurrency geaccepteerd door het Zwitserse kanton Zug

Het is nu toegestaan voor inwoners, door het Zwitserse kanton Zug, om belasting te betalen in cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) en Ether (ETH). Op 17 februari kondigde Bitcoin Suisse aan dat de cryptobetaling optie deze week is uitgerold. Bitcoin Suisse is een lokale cryptomakelaar die samen met het kanton Zug de nieuwe betaaloptie mogelijk maakte.

Voor de nieuwe belastingbetalingsoptie plaatste de administratie van het kanton Zug een officieel memo op haar officiële website. Ook werden gedetailleerde video-instructies geplaatst voor het betalen van belastingaanslagen met cryptovaluta. Bitcoin Suisse schreef dat deze stap voorwaarts voor crypto-acceptatie is mogelijk gemaakt door het baanbrekende werk van het kantonnale belastingkantoor van Zug.

En met behulp van de Bitcoin Suisse Crypto Payments-oplossing. In Blockchain Nation CH, is het nog een ander teken van innovatie, eindigt het schrijven van Bitcoin Suisse. Eerst kondigde het kanton Zug zijn plannen aan om in september 2020 te beginnen met het accepteren van crypto voor belastingbetaling. Het biedt de nieuwe betalingsmogelijkheid aan lokale bedrijven en particulieren.

Het kanton Zug begon ongeveer vijf jaar geleden te experimenteren met cryptobetalingen. Algemeen wordt de stad Zug aangeduid als de Crypto Vallei door zijn positieve houding tegenover crypto. De stad Zug voerde in mei 2016 een pilot uit met Bitcoin-betalingen voor openbare diensten met een betalingslimiet van maximaal 200 francs.

In Zwitserland is Zug niet de eerste locatie die crypto-belastingbetalingen ondersteunt. Een gemeente in het district in het kanton Wallis, namelijk Zermatt, heeft in januari 2020 samen met Bitcoin Suisse een betalingsoptie voor Bitcoin-belasting uitgerold.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.