Beleidstoolkit voor DeFi-regelgeving door World Economic Forum gepubliceerd

Het World Economic Forum (WEF) heeft een beleidstoolkit over DeFi gepubliceerd. Omdat gereguleerde gedecentraliseerde financiën, reg-DeFi, nu een onderwerp van discussie worden binnen en buiten de crypto-ruimte. De toolkit probeert nuttige richtlijnen te bieden voor regelgevers en beleidsmakers van de overheid met betrekking tot DeFi-regelgeving, volgens een release die dinsdag is uitgegeven.

Naar verluidt werkte het WEF samen met het Blockchain and Digital Asset Project van de Wharton School van de University of Pennsylvania. Om de toolkit te ontwikkelen werkten DeFi-ondernemers, juridische experts en financiële toezichthouders ook samen met het WEF.

Vertegenwoordigers van agentschappen in de Verenigde Staten en mensen die betrokken zijn bij het opstellen van Europa’s geplande Markets in Crypto Assets (MiCA) -regelgeving, zijn onder meer financiële regelgevers die betrokken zijn bij de ontwikkeling van het beleidskader. WEF verklaarde, als onderdeel van de aankondiging dat zijn toolkit een fundamentele basis biedt voor het onderzoeken van kritieke factoren met betrekking tot DeFi-regelgeving.

Sommige belanghebbenden zeggen dat kleinere startups in de opkomende industrie machteloos kunnen worden. Met nationale en intergouvernementele instanties die DeFi-regelgeving willen opstellen en handhaven. Inderdaad, het werk van de Europese Commissie aan het regelgevingskader voor MiCA heeft tot grote bezorgdheid geleid bij belanghebbenden uit de sector.

De International Association for Trusted Blockchain Applications (INATBA) voerde in maart aan dat sommige bepalingen van de voorgestelde regelgeving, crypto-startups in een nadelige positie zouden brengen in vergelijking met bestaande financiële instellingen. Dergelijke zorgen zijn vastgelegd in de toolkit, volgens Sheila Warren, plaatsvervangend hoofd van het Centrum voor de Vierde Industriële Revolutie van het WEF.

Warren vertelde aan Cointelegraph dat het iets is waar ze veel tijd aan besteden, zowel met betrekking tot het ondersteunen van jonge bedrijven die innovatie stimuleren. Echter, ook met betrekking tot wat het betekent in termen van toegang. Warren voegde eraan toe dat een deel van de belofte van DeFi een meer gedemocratiseerde manier is om met financiële diensten om te gaan, of het nu gaat om leningen, verzekeringen of andere.

In sommige gevallen kunnen de kosten van naleving ertoe leiden dat bepaalde deelnemers worden ontmoedigd om de markt te betreden. Dit verstikt zowel innovatie als het herhalen van het bestaande machtsverschil in het huidige systeem. Op de noodzaak om enerzijds een evenwicht te vinden tussen decentralisatie en privacy, en aan de andere kant regelgeving gericht op het bestrijden van illegale activiteiten zoals het witwassen van geld, werd ook gewezen door Warren.

Regulering moet niet worden gezien als een einddoel, volgens Warren. Echter, het moet het stimulerings- en beloningsmechanisme aannemen dat gebruikelijk is in de gedecentraliseerde netwerkconsensus om de activiteiten van slechte actoren te bestrijden. Duidelijkheid is nodig over de regelgeving om DeFi te laten communiceren met real-world assets, zoals al vermeld door Rune Christensen, MakerDAO medeoprichter.

Waarschijnlijk zal deze regelgeving betrekking hebben op beleggersbescherming en antiwitwaskwesties. Inspanningen op het gebied van consumentenbescherming, belastingheffing en AML, mogen voor Warren decentralisatie niet uithollen. Zij vermeldde gepassioneerd van mening te zijn dat decentralisatie van cruciaal belang is voor het DeFi-ecosysteem.

En dat de meest opwindende kansen in het DeFi-ecosysteem verbonden zijn met dit aspect, vooral als het gaat om governance, volgens Warren. De aangepaste TVL op de DeFi-markt zit op meer dan $ 67 miljard, getoond door gegevens van DappRadar op het moment van schrijven. DeFi, ooit een nichemarktruimte op het Ethereum-netwerk, trekt veel aandacht naar zich toe in andere chains, waaronder Binance Smart Chain.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo