Bereikt de Bitcoin vandaag een keerpunt?

Het leek vandaag een redelijk doorsnee dag voor de Bitcoin. Als je verder kijkt zie je echter een aantal zaken die wel eens kunnen duiden op een keerpunt voor de koploper en misschien de hele cryptomarkt. Ik leg het uit.

Wat op het eerste gezicht een gewone handelsdag leek voor de grootste cryptomunt bevatte een aantal verrassende elementen.

[affcoups id=”2229″]

Sterker nog, de munt lijkt op een keerpunt te staan. Wij zetten de zaken op een rij.

Bitcoin afhankelijk van influencers

We zagen na een aantal negatieve dagen dat de belangrijkste cryptokoers ook vanochtend niet prettig begon. Klaarblijkelijk was cryptolegende John McAfee het beu, want hij plaatste vanmiddag deze tweet:

John McAfee kalmeert de Bitcoin bangerds

Direct daarna begonnen de koersen van de marktleider op de diverse beurzen te stijgen.

Hoe dominant blijft Bitcoin?

We zagen al tijden dat de Altcoins er wat verloren bij hangen als de marktleider stijgt. Ze volgen de koersstijging en blijven wat achter. Vandaag was dat voor het eerst sinds lange tijd anders. De Bitcoin steeg in waarde, maar veel Altcoins in de top van de markt stegen harder, zoals je in de live koersen kunt zien.

Een ‘vaksite‘ vroeg zich af of de de munt haar dominantie kwijt was. Dit omdat het marktaandeel onder 70 (inderdaad zeventig) % zakte. Zover is het nog niet zullen we dan maar zeggen.

Marktkapitalisatie niet voor de Bitcoin?

Wel is er een kentering aan de gang. We zien namelijk dat de marktkapitalisatie gedurende de werkdag steeg. Ook zien we aan de live koersen dat dit extra kapitaal niet bij de Bitcoin terecht komt. Dit betekent dat investeerders wel in crypto investeren, maar niet per definitie in de grootste cryptomunt. Dit is enerzijds te verklaren omdat de prijsstijging van Altcoins ver achter blijft bij de stijging die de marktleider sinds april noteerde.

Bereid men de cryptomarkt voor op een recessie?

Anderzijds voorzien meer analisten een recessie. Wanneer dit gebeurt zal het de eerste keer zijn dat de Bitcoin een recessie meemaakt. Aangezien niemand kan analyseren wat er dan gebeurt lijkt men risico te spreiden.

[affcoups id=”3782″]

Het zou dus best kunnen dat de markt de komende dagen flink opgeschud wordt en dat vandaag een kentering voor de Bitcoin blijkt.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.