Bill Gates waarschuwt Bitcoin kopers: Als je minder geld hebt dan Elon Musk, pas dan op

De oprichter van Microsoft vindt dat iedereen met minder geld dan de rijkste man ter wereld moet “uitkijken” als het om Bitcoin gaat. Microsoft oprichter Bill Gates heeft een waarschuwing afgegeven aan potentiële kopers van Bitcoin (BTC) die de investeringsstrategie van Elon Musk willen volgen.

In een gesprek met Emily Chang van Bloomberg, suggereerde Gates dat Musk toegang had tot geavanceerde technieken voor handelsbeheer waar de gemiddelde belegger niet bekend mee is. Toen hem werd gevraagd naar de gevoeligheid van Bitcoin om in prijs te dalen als reactie op een simpele tweet (ongetwijfeld een verwijzing naar Elon Musk’s eigen posts op sociale media), zei Gates dat Elon Musk waarschijnlijk geïsoleerd was van dergelijke marktcrashes:

“Elon heeft tonnengeld en hij is erg geavanceerd, dus weet je ik maak me geen zorgen dat zijn Bitcoin willekeurig omhoog of omlaaggaat.”

Op 23 februari iets meer dan twee weken sinds de aankondiging van de overname van Bitcoin door Tesla voor $ 1,5 miljard, daalde de prijs van Bitcoin met 20% van $ 58.258 naar $ 46.624. Tegelijkertijd werd bijna $ 400 miljard weggevaagd van de marktkapitalisatie van cryptocurrency op de wereldmarkt.                              

Interessant genoeg vond de crash slechts enkele uren plaats nadat Musk zelf van mening was dat de toen geldende prijzen van Bitcoin en Ether (ETH) “hoog” waren. Of dit nu kritiek was of een poging om de hitte af te leiden van een mogelijk onderzoek naar Musks invloed op cryptoprijzen, de hele markt stortte in de nasleep.

Gates zei dat het een vergissing zou zijn voor de gemiddelde belegger om blindelings de manie van optimisme rond de marktbewegingen van Musk te volgen en degenen die geen miljardair zijn, te vertellen ‘op te passen’. Hij zei:

‘Ik denk dat mensen in deze waanzin worden meegesleept die misschien niet zoveel geld over hebben. Dus ik ben niet optimistisch over Bitcoin en mijn algemene gedachte zou zijn: als je minder geld hebt dan Elon, moet je waarschijnlijk uitkijken. “

De oprichter van Microsoft bracht het energieverbruik van Bitcoin naar voren en suggereerde dat de cryptocurrency niet veel opleverde op het gebied van output. “Er zijn dingen waarin we investeren in de samenleving die output opleveren. Bitcoin verbruikt namelijk veel energie. Het bevordert toevallig anonieme transacties het zijn geen omkeerbare transacties”, volgens Gates.

Volgens Gates zijn digitale valuta niet per se een slechte zaak, hij vindt gewoon dat ze transparant, omkeerbaar en in wezen gecentraliseerd moeten zijn. Gates ging verder met het beschrijven van een deel van het werk dat is uitgevoerd met behulp van digitale valuta sinds het begin van de COVID-19-pandemie en merkte op dat de Gates Foundation de technologie had gebruikt om regeringen in staat te stellen hulpgelden onder hun burgers te verdelen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.