Cijfers tonen: zo succesvol was Bitcoin in 2019

Wanneer je in de media nagaat of de Bitcoin in 2019 succesvol was kan je wisselende meningen verwachten. De cijfers laten echter duidelijk en objectief zien hoe het jaar voor Bitcoin verliep. Wij vergeleken het rendement van Bitcoin met andere beleggingen. Bekijk de vergelijking en oordeel zelf.

[affcoups id=”2229″]

Zo rendabel was de Bitcoin in 2019

Nu het jaar ten einde loopt kunnen we de balans opmaken. We begonnen het jaar met een koers van € 3.363,19. Wanneer we nu op oudejaarsdag (om 13.30 uur) opnieuw de koers bekijken noteert de munt bij de live koersen € 6.471,47. Daarmee komt het rendement van de Bitcoin in 2019 op liefst 95,21%.

Hoe presteerde Bitcoin in vergelijking met de aandelenbeurzen?

Als we de resultaten van aandelenbeurzen daar tegenover zetten blijkt dat de Bitcoin het goed gedaan heeft. Zo scoorde de S&P 500-index een jaarrendement van 28,37% en noteerde de Dow Jones tot nu toe in 2019 een rendement van 21,84 %.

Ook in vergelijking met de Nederlandse AEX-index presteert Bitcoin veel beter. De index van de belangrijkste fondsen die aan de Amsterdamse beurs genoteerd zijn noteert namelijk een jaarrendement van 24,57%.

Is de Bitcoin het nieuwe goud?

Analisten maken regelmatig de vergelijking tussen Bitcoin en goud. Uiteraard doen we dat ook voor het rendement. De goudprijs noteert voor 2019 een rendement van 18,88%, dus ook die vergelijking pakt positief uit voor de grootste cryptomunt.

Wat is de meest renderende cryptomunt in 2019?

De vraag verraadt het al een beetje, ondanks deze goede resultaten was de oudste cryptomunt niet de best presterende cryptomunt van 2019. Als we ons concentreren op de grotere, stabiele cryptomunten (de top 25) zien we dat de Bitcoin voorbij gestreefd wordt door een aantal Altcoins.

Zo noteerde BinanceCoin (BNB) dit jaar een rendement van 126,23%. Hiermee neemt zij een derde plaats in, want Tezos (XTZ) noteerde in 2019 een rendement van 197,78%. Hoewel dit natuurlijk een mooi resultaat is blijkt het toch te weinig om de best presterende cryptomunt van 2020 te zijn. Deze eer gaat namelijk naar Chainlink (LINK), dat liefst 536,34% rendement boekte.

Presteert BTC ook op langere termijn goed?

Met deze resultaten vervolgt de Bitcoin haar weg om de beleggingswereld te veroveren. Ook wanneer we de rendementen op langere termijn (langer dan een jaar) op een rij zetten blijkt dat er geen belegging zo constant goed presteert als de Bitcoin. Dat lijkt dus een prettig vooruitzicht voor 2020. Het verloop van de rendementen zie je in onderstaande infographic.

Met deze bijdrage hebben wij onze laatste bijdrage voor 2019 verzorgd. Uiteraard zijn we er morgen (en de rest van 2020) gewoon weer met onze analyses, nieuws en actualiteiten. Voor nu wensen we je alvast een prettige jaarwisseling en een gezond en voorspoedig 2020!

Bronnen:

Rendementen aandelen en goud: Tradingeconomics.com

Rendementen cryptomunten: Tradingview.com

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.