Search
Close this search box.

De top 10 cryptomunten van 2019: komen en gaan

Uiteraard zijn we benieuwd hoe het jaar 2019 voor de Bitcoin en de andere cryptomunten is gelopen. In deze kerstspecial bekijken we de top 10 cryptomunten. Welke cryptocoins hebben we zien gaan en zien komen? Wat valt er verder op? Wij zetten het op een rij.

[affcoups id=”2229″]

De top 25 cryptomunten van 2019

Op 1 januari 2019 begonnen we vol verwachting aan een nieuw jaar. Na de cryptowinter van 2018 was men klaar voor nieuwe, hopelijk positieve ontwikkelingen. Zoals altijd begonnen we met de munten die op basis van marktkapitalisatie in de top 25 stonden. Dit was de stand van zaken op 1 januari 2019:

Bitcoin en top 10 cryptomunten 1 januari 2019
De Bitcoin en top 10 cryptomunten in 2019

Nu we onder de kerstboom de balans opmaken valt er natuurlijk genoeg op te merken over de Bitcoin en de top 10 cryptomunten. We nemen als peildatum 24 december 2019 en zetten een aantal verschillen op een rij.

Welke cryptomunten gingen uit de top 10 in 2019?

Helaas lukte het niet voor alle cryptomunten om hun positie in de top 10 te bewaren. Deze munten zal je nu niet tegen komen:

Stellar Lumens XLM uit top 10 cryptomunten

De eerste munt die we vanaf een zesde plaats uit de top 10 zagen duikelen brengt direct een verrassing. Stellar Lumens (XLM) vinden we terug op een twaalfde plaats in de top 25. Dit is redelijk onverwacht aangezien de munt vooraf beschouwd werd als een van de kanshebbers op de titel ‘best presterende cryptomunt van 2019’. Al na een half jaar bleek de munt echter de op dat moment slechtst presterende cryptomunt uit de top 25.

Tron (TRX) moest de eredivisie ook verlaten

De tweede opvallende verdwijning uit de top is de Tron (TRX). Deze valt terug naar de dertiende plaats in de top 25. Ook deze daling is opvallend. Aan het begin van het jaar leek de munt namelijk op weg naar mooie dingen met de introductie van het BitTorrent Token (BTT) en de daaraan gekoppelde airdrops op de 11de van iedere maand. Ook later in het jaar baarde Justin Sun opzien door het winnende bod te plaatsen op een lunch met cryptoscepticus Warren Buffet.

Het was echter zijn afzegging die de wenkbrauwen deed fronsen. Ook daarna kwamen de Tron (TRX) en vooral de flamboyante oprichter Justin Sun regelmatig op discutabele wijze in het nieuws. Ook rond de feestdagen zijn beleggers weer sceptisch aangezien Sun ervan beschuldigd wordt een piramidespel te promoten.

[affcoups id=”2229″]

Deze cryptomunten veroverden hun plek in de top 10

Als twee cryptomunten plaats maken moeten er natuurlijk ook twee cryptomunten plaats nemen. Uiteraard laten we je kennis met hen maken.

BinanceCoin (BNB) noteert 8ste plaats

De hoogste nieuwe binnenkomer, om maar eens een cliché te gebruiken is de BinanceCoin (BNB), die we op de achtste plaats verwelkomen. Met name de manier waarop de munt handig door de cryptobeurs Binance werd gebruikt bij de beursgang van diverse cryptomunten draagt er toe bij dat de eigen munt van de ‘Amazon onder de cryptobeurzen’ een goed jaar kent.

Tezos (XTZ) is de nieuwe hekkesluiter

De Tezos (XTZ) is misschien wel de meest eigenzinnige cryptomunt in de top 25. Doordat zij koersstijgingen noteerde op de momenten dat de beurzen als geheel het de afgelopen weken moeilijk hadden heeft zij zich als hekkensluiter in de top 10 weten te dringen.

Dit viel op in de top 10 cryptomunten tijdens 2019

Dat er slechts twee mutaties zijn geweest wil uiteraard niet zeggen dat het bij de overige cryptomunten niet spannend is geweest. Zo kende nummer 3, Ripple (XRP) een teleurstellend jaar en vrezen sommige analisten zelfs voor het voortbestaan van de munt.

Ook de Litecoin (LTC) moest een tegenvaller noteren. Men verwachtte daar dat de koersen na de halving sterk zouden stijgen. De halving, die wel als generale repetitie van de komende halving van de Bitcoin werd gezien, bleek echter alles behalve een succes. De koersen zakten weg. We hopen dan ook dat een ‘slechte generale’ een goede premiere van de Bitcoin halving tot gevolg heeft.

Uiteraard waren er ook positieve ontwikkelingen in de top 10. Zo viel de toenemende populariteit van Tether (USDT) op. De munt rukte op naar een stabiele vierde plaats en kende zelfs meer gebruikerstransacties dan de Bitcoin (BTC).

Tot veler verbazing presteerde ook de Bitcoin SV (BSV), het geesteskind van ‘Faketoshi’ Craig Wright, boven verwachting. Een artikel dat wij daarover schreven leidde vooral op Twitter tot verhitte debatten.

[affcoups id=”3782″]

Conclusie Top 10 cryptomunten

Hoewel het aantal mutaties wellicht een rustig jaar doet vermoeden is het tegendeel waar. Wie de cryptomarkt volgt weet dat er veel gebeurd is. We zijn dan ook zeer benieuwd wat 2020 voor de top 10 cryptomunten in petto heeft.

Voor het zover is is het natuurlijk eerst tijd om de kerst te vieren. Wij van CryptoClan slaan natuurlijk niet over, maar blijven jou ook in deze dagen voorzien van relevante informatie. De live koersen slapen nooit, dus die kun je ook tijdens de feestdagen 24 uur per dag raadplegen. We wensen jou en jouw dierbaren hele fijne kerstdagen en zien je graag snel weer terug bij dé cryptocommunity van Nederland!

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.