De Ripple (XRP) in 2020, zero of hero?

In de periode rond kerst en nieuwjaar kijken mensen vaak terug en vooruit. Wat waren de hoogte- en dieptepunten van het jaar en hoe zal het komende jaar eruit zien? In de cryptogemeenschap is dat niet anders en wij doen graag een duit in het zakje. Vandaag bekijken we de Ripple (XPR). Hoe verliep het jaar en wat kunnen we in 2020 verwachten?

TIP!
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo!
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo! Show Less

Ripple (XRP) in 2019, een terugblik

De Ripple (XRP) begon als een van de best presterende cryptomunten aan het jaar. Dit was, gezien de cryptowinter van 2018, een goede prestatie. De koers op 1 januari bedroeg $ 0,3492 en de vooruitzichten voor 2019 waren volgens experts positief. Men voorzag zelfs dat dit wel eens dé cryptomunt van 2019 zou kunnen worden.

Nu we aan het eind van het jaar zijn is het uiteraard het moment om de stand van zaken te bekijken.

Hoe presteerde Ripple (XRP) in 2019?

Het jaar begon voor Ripple (XRP) op € 0,3193. Het was daarmee na de Bitcoin de munt met de grootste marktkapitalisatie. De vooruitzichten leken verder ook gunstig. Helaas moeten we, nu we de balans opmaken, constateren dat de munt nogal teleur gesteld heeft.

Vanaf het begin van het jaar daalden de koersen en al snel verloor ze haar tweede plaats voor de rest van het jaar weer aan Ethereum (ETH). Op 17 juni van dit jaar haalde de koers haar hoogste punt op $ 0,475. Hierna ging de koers bergafwaarts.

Interne tweestrijd speelt de munt parten

Deze daling is vooral veroorzaakt door een interne tweestrijd. De organisatie Ripple heeft namelijk formeel niets te maken met cryptomunt XPR, maar omdat zij de ontwikkelaar van de munt is heeft zij wel enorme hoeveelheden op voorraad.

In een achtergrondartikel legden we eerder uit hoe dit de directie haast dwingt tot een keuze tussen twee groepen belanghebbenden. Investeerders op zoek naar rendement en gebruikers van bankoplossingen die een goedkoop ruilmiddel willen staan lijnrecht tegenover elkaar. Dit zien we terug in de koersontwikkeling.

Hoewel de partijen de gelederen lijken te sluiten heeft de munt het lastig. Met waardes rond € 0,16 en 0,17 schrijft de munt in deze dagen de laagste koersen van het jaar. Alle tijd om te zien of dit in 2020 kan veranderen.

Ripple (XRP) in 2020: zero?

Door de situatie is ook over de toekomst een tweespalt ontstaan. Het ene kamp ziet de koers van Ripple (XRP) in 2020 verder wegvagen en uiteindelijk naar 0 gaan. Crypto-analist Alex Krüger, die inmiddels een flinke reputatie opbouwde, voorziet op basis van modellen dat de munt in februari 2020 waardeloos zal blijken.

Hoewel zijn model van 27 november is kunnen we aan de hand van de koersontwikkeling sindsdien concluderen dat er nog niet veel reden is om deze statistiek los te laten. Of er ook een echte afwaardering komt valt echter te bezien.

Ripple (XRP) in 2020: hero?

Andere analisten verwachten echter een sterke comeback en zien de koers terugveren naar waardes tussen $ 0,60 en $ 0,70. Zij wijzen er hierbij op dat de Ripple (XRP) geen schaalproblemen heeft en snelle verwerkingstijden kent. Op die manier kan de munt veel efficiënter worden gebruikt dan bijvoorbeeld Bitcoin (BTC) en/of Ethereum (ETH).

NIEUW
Ledger Nano Wallets
Ledger Nano Wallets
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet Show Less

Conclusie: onze verwachting voor 2020

Hoewel de koers van de Ripple (XRP) zich momenteel negatief ontwikkelt verwachten wij niet dat de koers naar 0 zal lopen. Allereerst kan de organisatie de markt gedeeltelijk beheersen door óf minder munten te verkopen, óf munten terug te kopen uit de markt. Daarnaast mogen beide partijen onafhankelijk zijn, maar zullen de financiële instellingen waar Ripple (XRP) mee werkt het niet waarderen als zij haar eigen munt laat verdwijnen.

Er lijkt dan ook inderdaad ruimte voor koersgroei. Het voordeel van schaalbaarheid en snelle transactietijden wordt zwaarder naar mate het langer duurt voordat Bitcoin en Ethereum dit onder de knie krijgen. Daar staat tegenover dat er voor zover geen plannen zijn om het gebruik van de cryptomunt zelf te stimuleren. Wij verwachten dan ook een gematigde koersstijging.

CryptoClan Daily

Dagelijks nieuwe insights, nieuws en tips in je mailbox bij de lunch en het begin van de avond!
Inschrijven

Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CryptoClan Daily

Dagelijks nieuwe insights, nieuws en tips in je mailbox bij de lunch en het begin van de avond!
Inschrijven
close-link

Gratis extra Crypto?

Schrijf je dan direct in voor onze AirDrop-nieuwsbrief. Hierin houden we je op de hoogte wanneer er nieuwe AirDrops komen en hoe je hiervan kunt profiteren.
Inschrijven
close-link

CryptoClan Daily

Dagelijks nieuwe insights, nieuws en tips in je mailbox bij de lunch en het begin van de avond!
Inschrijven
close-link
Dit wil je niet missen
X

Welkom op CryptoClan!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!