De Tron (TRX): de dr. Jekyll en mr. Hyde van de cryptowereld

Terwijl we Justin Sun in het westen kennen als de succesvolle oprichter en CEO van Tron (TRX) en daarmee BitTorrent Token (BTT) loopt zijn reputatie in eigen land serieuze schade op. De situatie in China escaleert. Moeten we bang zijn dat de Tron (TRX) binnenkort omvalt?

TIP!
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo!
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo! Show Less

Eerder dit voorjaar vroegen we ons al af wat er aan de hand is bij Tron (TRX). Het was met name eigenaar en oprichter Justin Sun die zich met bijzonder gedrag op negatieve wijze in de kijker speelde.

Sindsdien gebeurde er van alles en wederom zijn de ontwikkelingen negatief en curieus.

Een schokkende bekendmaking van Justin Sun (voor zijn achterban)

Eind mei kondigde Sun aan dat er begin juni een schokkende bekendmaking zou komen. Hij had het letterlijk over ‘something huge and something amazing’. Zijn achterban, die dacht dat het een aankondiging over zijn cryptomunten betrof sorteerden alvast voor door stevig in te kopen. Teleurstelling en verbazing vochten om voorrang toen bleek dat Sun doelde op het winnende bod van ruim 4 miljoen dollar dat hij deed op een lunch met investeringsgoeroe en cryptocriticus Warren Buffet. De lunch moet nog plaatsvinden, maar veel beleggers hebben nu al een vieze smaak in zijn mond.

Thuisland China in staat tot moord

Wat nog niet helemaal in het westen is doorgedrongen is dat er in China inmiddels iets speelt dat veel serieuzer is. Daar is men in de ban van het “Wave Field Super Community” schandaal. Wave Field is de naam waaronder Tron (TRX) in China bekend is. De super community was erg groot en er leek geen vuiltje aan de lucht tot op 30 juni plotseling de hele organisatie onbereikbaar bleek.

Tron investeringsclub bleek piramidespel

Inmiddels is gebleken dat de hele supercommunity één groot piramidespel was. Inmiddels is de schade opgelopen tot zo’n 30 miljoen dollar en heeft ten minste één lid zelfmoord gepleegd. De rapen zijn dus gaar.

NIEUW
Ledger Nano Wallets
Ledger Nano Wallets
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet Show Less

Justin Sun in het middelpunt van de commotie

Chinese investeerders wijzen nu de beschuldigende vinger naar Tron (TRX) in het algemeen en Sun in het bijzonder. Zij vinden dat Sun zich al veel eerder had moeten distantiëren van deze club of in ieder geval kenbaar had moeten maken dat er geen banden waren. Ook beschuldigen zij Sun dat hij, door niet op de zaak in te gaan indirect geprofiteerd heeft doordat investeerders voor liquide middelen zorgden die in zijn munt belegd werden.

Het is veel opmerkelijker dat Sun en Tron (TRX) ook na het instorten van de piramide elk commentaar weigerden. Sun plaatste alleen op 5 juli een algemene tweet met een waarschuwing tegen scammers online. Inmiddels is de situatie zover uit de hand gelopen dat woedende investeerders de kantoren van Tron en een partner in China hebben bestormd en bezet. De politie heeft de panden bestormd om de betogers weg te krijgen.

Pas daarna reageerde Sun met een bericht en verklaring.

Het lijkt erop dat dit protest nog niet over is en dat de slappe knieën van Sun de zaak geen goed zullen doen. De vraag is hoelang het duurt voordat deze schaduwzijde de goede prestaties die hij met Tron (TRX) en BitTorrent Token (BTT) ook zeker levert, overschaduwen.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo