Search
Close this search box.

Wat is er aan de hand bij Tron (TRX)?

Wie de cryptomarkt volgt weet dat Tron (TRX) snel groeit. Daarbij speelt de markante oprichter Justin Sun een belangrijke rol. Toch rommelt het bij Tron (TRX) en lijkt het erop dat Justin Sun zijn hand overspeelt. Het rommelt namelijk al enige tijd bij deze cryptomunt en langzamerhand komen er haarscheurtjes in het imago van de beurs naar buiten. Wij zetten op een rij wat er gaande is.

Tron (TRX) en de verdwenen Tesla

Het zou zo de titel van een stripverhaal kunnen zijn, maar dat is het niet.

In dit geval verdween de Tesla op erg mistige wijze door toedoen van Justin Sun persoonlijk en dat rekent de cryptogemeenschap hem aan. Dit aparte incident begon toen Sun op Twitter aankondigde om 2 Tesla’s te verloten ter viering van het feit dat Tether (USD) is overgestapt naar de Tron-blockchain. De actievoorwaarden waren simpel. Je moest Sun volgen en de Tweet waarin hij de verloting aankondigde retweeten. Tijdens een loting zouden dan de winnaars bekend gemaakt worden.

De eerste keer ging dit mis. Sun trok een winnaar en maakte die bekend, maar trok de prijs in omdat de loting volgens hem wegens technische oorzaken niet transparant genoeg was. Ook de tweede loting ging mis. Hier werd een winnaar getrokken, maar deze kreeg geen Tesla Model 3, maar de cash-waarde in TRX. Dit zou op zich niet heel vreemd zijn, ware het niet dat de auto een vanaf-prijs kent van $ 36.000,- terwijl de winnaar ‘slechts’ $ 28.000,- en dus $ 8.000,- minder in Tron kreeg.

Tron scoort over de rug van Binance

Toen Binance gehackt werd en er 7.000 BTC gestolen werd was Justin Sun er als de kippen bij om zijn support aan te bieden. Hij stelde voor om een hoeveelheid Tether (USDT) ter beschikking te stellen om het aantal en de soort munten aan te kopen die door de hack verdwenen waren. Hiermee zou volgens hem een koersval voorkomen kunnen worden. Ook dit zag de Twitter community niet zitten. Hij werd beschuldigd van marktmanipulatie en goedkoop scoren.

Zij namen het Sun kwalijk dat hij zijn voorstel deed als suggestie voor hulp aan Binance, terwijl er geen cent bij Binance terecht zou komen. Sterker nog, door de verstreken tijd zou Sun de munten wellicht tegen een lager bedrag kunnen kopen en daarmee profiteren van de problemen bij Binance.

Voormalig CTO vertrekt en krijgt een schop na, procedure dreigt

Het belangrijkste probleem waar Tron op dit moment echter mee te maken heeft is van personele aard. Op 10 mei maakte Lucien Chen, op dat moment CTO en mede-oprichter van Tron, bekend dat hij was opgestapt uit onvrede met het beleid van Sun. In zijn ogen staat Tron (TRX) inmiddels te ver van de kernwaarden waarvoor het is opgericht. Tegelijk met zijn vertrek kondigde hij aan dat hij een eigen cryptomunt is begonnen, Volume (VOL). Deze munt is volgens Chen de Tron zoals deze oorspronkelijk bedoeld was. Deze stammenstrijd doet verdacht veel denken aan de clash tussen Bitcoin Cash (BCH) en Bitcoin SV (BSV) in november 2018. Sun neemt in dit geval de rol van Craig Wright op zich door grof om zich heen te schoppen.

Hij deelde mee dat Chen helemaal geen CTO of mede-oprichter was maar een reguliere werknemer. Ook gaf hij aan dat Chen op verzoek vertrokken zou zijn omdat de Tron-organisatie hem zou hebben betrapt op allerhande malversaties. Dat is opmerkelijk want gebruikers wisten direct, uit het enorme archief dat internet is, op te duiken dat Sun hem zelfs meermaals had genoemd als CTO en mede-oprichter. Chen reageerde uiterst laconiek en deed de zaak af als lariekoek van iemand die geschokt was over het feit dat zijn eigen falen boven kwam. Hij gaf aan zich op zijn eigen project te focussen en geen negatieve energie te willen. Desalniettemin was hij duidelijk, als Sun zijn naam verder bezoedelt en/of de beschuldigingen herhaalt stapt hij naar de rechter.

Wordt Sun slachtoffer van zijn eigen succes?

Men zag Justin Sun lang als de coming man van de cryptogemeenschap. Hij staat bekend om zijn bijzonder harde werken en zijn snelle handelen. Dit zorgde ervoor dat de Tron (TRX) eerder dit jaar nog genoemd werd als kanshebber om een van de meest succesvolle cryptomunten van 2019 te worden. De zakelijke prestaties zijn ook nu nog goed en de capaciteiten van Sun staan buiten kijf. Het lijkt er echter om dat zijn ego, eerder nog door velen charmant als bravoure weggezet, hem nu parten gaat spelen.

De incidenten zoals hierboven volgen elkaar steeds sneller op. Dit is duidelijk niet goed zijn voor de betrouwbaarheid van Sun en daarmee de Tron. Bovendien is de gang van zaken bij tenminste 2 incidenten onbegrijpelijk. Immers, Sun weet als geen ander hoe hij Chen heeft geïntroduceerd. De ontkenning van zijn status was daarom zinloos. Ook in de zaak van de Tesla’s is Sun op zijn minst naïef. Hij had eenvoudig kunnen bedenken dat een dergelijke situatie veel meer zou kosten dan het geld dat hij voor een Tesla zou moeten betalen.

Voorzichtigheid is dus geboden, zowel voor Sun als voor de mensen die in Tron (TRX) willen investeren.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.