Kan op 24 juni de champagne open voor de Bitcoin?

De rally die de Bitcoin de laatste weken meemaakt doet bij velen de gedachten aan het magische jaar 2017 opkomen. Sterker nog, sinds begin dit jaar is de Bitcoin meer dan 120% gestegen. Als de markt nog een keer 120% stijgt is de hoogste koers ooit tot nu toe voorbij gestreefd en kan de champagne open. Wij pakten de calculator, koersen en gingen aan het rekenen…

Is de Bitcoin op weg naar een koersrecord?

Als we de statistieken erop naslaan moeten we kijken naar het jaar 2017.

In dat jaar haalde de Bitcoin de hoogste koers ooit tot nu toe. Wanneer we de koersen van dat jaar bekijken zien we een aantal opvallende gelijkenissen met de huidige situatie. Allereerst kwam de Bitcoin toen ook uit een hele lage koerspositie. Veel mensen vergeten in het verhaal van de rally dat de koers op 1 januari 2017 slechts $ 963.66 bedroeg. De koersstijging van 120% naar $ 2.300 werd toen op 24 mei voor het eerst gerealiseerd. Het enige kenmerkende verschil is dat de opbouw naar de 120% groei toen iets geleidelijker verliep.

Hoe vergelijkt de situatie zich met die in 2017?

Vandaag bewoog de marketcap zich de hele dag rond 260 miljard dollar. De koers van de Bitcoin ligt tussen $ 8.600,- en $ 8.700,-. Als we daar de statistiek van de Bull-run van 2017 bijpakken zien we dat de marktcap gelijk is aan die op 20 november 2017. De koers van de Bitcoin lag op die dag rond $ 8.300,-. Die situatie is zeer sterk vergelijkbaar.

TIP!

Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]

Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo!
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo! Show Less

Wat gebeurde er na 20 november 2017?

Na 20 november bleef de handel redelijk zijwaarts tot 25 november. Daarna sneuvelden er in 4 dagen tijd veel weerstanden en brak de koers op 29 november door de $ 10.000,- om de maand daar net onder af te sluiten. In december ging de koers over de $ 10.000,- en met reuzenstappen door naar het hoogste punt ooit, dat op 17 december 2017 bereikt werd bij een koers van $ 20.089,-.

Is champagne voor de Bitcoin de verwachting voor 2020?

Als de geschiedenis zich inderdaad herhaalt zijn we vandaag 27 dagen verwijderd van een koers van $ 20.089,-. Laat dit nu op 24 juni zijn… Durf jij de champagne al koud te zetten?

CryptoClan Daily

Dagelijks nieuwe insights, nieuws en tips in je mailbox bij de lunch en het begin van de avond!

InschrijvenVerder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CryptoClan Daily

Dagelijks nieuwe insights, nieuws en tips in je mailbox bij de lunch en het begin van de avond!
Inschrijven
close-link

Gratis extra Crypto?

Schrijf je dan direct in voor onze AirDrop-nieuwsbrief. Hierin houden we je op de hoogte wanneer er nieuwe AirDrops komen en hoe je hiervan kunt profiteren.
Inschrijven
close-link

CryptoClan Daily

Dagelijks nieuwe insights, nieuws en tips in je mailbox bij de lunch en het begin van de avond!
Inschrijven
close-link
Dit wil je niet missen
X

Welkom op CryptoClan!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!