Search
Close this search box.

Heeft Bakkt al invloed op de prijs van de Bitcoin?

Inmiddels is Bakkt sinds 23 september actief. Na een zeer teleurstellend begin lijkt het erop dat het handelshuis voor grote beleggers (start vanaf 5 Bitcoin) nu toch voet aan de grond krijgt. Vraag is natuurlijk of dit al invloed heeft op de prijs van de Bitcoin. Wij bekijken de zaak.

Hoe verloopt de Bitcoin handel op Bakkt?

Voordat Bakkt opende waren de verwachtingen hoog gespannen. Het was dan ook een fikse teleurstelling toen er op de openingsdag slechts 23 Bitcoin (BTC) werd verhandeld. Ook werd het handelshuis getroffen door een enorme scam. Inmiddels gaat het klaarblijkelijk een stuk beter. Gisteren deelden zij in een Tweet mee dat zij een nieuw record vestigden. Er werden op 1 dag 212 contracten verhandeld.

[affcoups id=”2229″]

Bakkt kondigt een handelsrecord aan.

Donderdag verhandelde men tot 13.30 uur 61 Bitcoin futures verhandeld tegen een koers van $8,472,-.

Presteert Bakkt goed of niet?

Optimistisch gezien kan je stellen dat 652 % stijging van de markt sinds de opening een zeer goed resultaat is. In absolute getallen is de handel echter verwaarloosbaar.

Inmiddels heeft handelshuis CME, dat al langer Bitcoin-opties aanbiedt, aangekondigd dat zij hun optie-aanbod uit willen breiden met Ethereum (ETH). Het lijkt er dus op dat opties een vaste plek krijgen in de wereld van cryptomunten.

Beïnvloedt het volume van handelshuis Bakkt de koers van de Bitcoin?


De piek in Bakkt-volumes valt samen met de recente mini-piek in de prijs van BTC van $ 8.000 tot $ 8.600 USD in de afgelopen 24 uur.

Begin oktober – na de ineenstorting van de prijs van BTC van $ 10.000 USD naar niveaus van minder dan $ 8500 – meldde Binance echter dat Bakkt futures lanceerde, wat de oorzaak kan zijn van de daling van de waarde van BTC. Het onderzoeksrapport van de beurs verklaart de prijsdaling van BTC als een product van de ‘mislukte’ lancering van Bakkt. Het rapport vermeldde:

“Op de korte termijn lijkt de teleurstellende start van Bakkt echter bij te dragen aan de recente prijsdaling.”

[affcoups id=”3782″]

Daarnaast geven de opties een executiekoers voor het eind van de contractperiode. De markt lijkt zich aan te passen in aanloop van de expiratiedatum van de opties. Het blijkt dat koersen structureel dalen voordat zo’n optie expireert.

Via: Bitcoinexchangeguide en fxstreet

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.