Search
Close this search box.

Bitcoin reageert positief op een dag vol verrassingen.

Frankrijk spreekt een veto uit over Facebook Libra, Donald Trump overweegt de Bitcoin te verbannen en de ECB verlaagt de rente. Wat een dag! Wij praten je bij.

Het was vandaag een dag vol verrassingen voor de Bitcoin. Waar de koers vanmorgen een rustige consolidatie leek te indiceren was de werkelijkheid anders.

[affcoups id=”2229″]

Wij zetten de ontwikkelingen van Frankrijk tot de VS en in Europa op een rij en schatten in wat dit voor de Bitcoin betekent.

Frankrijk spreekt Europees verbod uit op Facebook Libra

Dat Facebook Libra onder het vergrootglas van zo ongeveer elke financiële autoriteit ter wereld ligt was al bekend. Vanmorgen sloeg de Franse minister van economie en financiën, Bruno Le Maire, de deur van Europa met een even rake als vernietigende oneliner dicht. Hij zei:

“I want to be absolutely clear: in these conditions, we cannot authorize the development of Libra on European soil,”

De reden hiervoor was dat hij voorziet dat de munt in de huidige opzet de monetaire soevereiniteit aantast. Facebook zal dus in het gunstigste geval terug moeten naar de tekentafel.

Tom Lee voorspelt: Trump bant Bitcoin als de koers > $ 100.000,-

Toen het stof van de Franse dreun begon neer te dwarrelen haalde Amerikaanse Bitcoin-bull Tom Lee de bladblazer weer tevoorschijn. In een discussie over het gemak waarmee Trump e-sigaretten van de markt haalt lanceerde hij de gedachten dat dit ook het lot van de Bitcoin kan zijn. Even later reageerde hij op het bericht van een Twitteraar dat dit bij een koers van $ 100.000,- zou zijn met de woorden “true. Agree.”

Lage rentes maakt een hoop goed

Wederom kreeg de markt amper de kans om deze mededeling te verwerken, want president Draghi van de Europese Centrale Bank maakte bekend dat de politiek van renteverlaging doorgezet wordt omdat de inflatie aangewakkerd moet worden. Ook in Amerika roept Trump om renteverlaging en dat leidt tot analisten tot een stijgende vraag naar Bitcoin. Dit komt omdat, zoals we in de Aziatische markten eerder dit jaar zagen, stijgende inflatie voor waardevermindering zorgt. De Bitcoin vervult dan steeds vaker de rol van ‘save haven’. Dat lijkt overheden niet te zinnen en de ‘war on Bitcoin’ werd al eerder voorspeld.

[affcoups id=”3782″]

Dat dit klopt blijkt uit de live koersen. De cryptobeurs reageert positief op de aangekondigde ban op Facebook en de renteverlagingen (persoonlijk denk ik dat de gedachte over een ban minder invloed heeft) en de resultaten stijgen dan ook aanzienlijk. Alle reden om goed te volgen wat er de komende uren en dagen volgt.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.