Search
Close this search box.

Crypto-influencers: Wie is Thomas Jay Lee aka. Tom Lee?

Tom Jay Lee, beter bekend als Tom Lee is een echte crypto-bull. Hij is al lange tijd zeer positief over de Bitcoin. Als cryptodeskundige geeft hij veelvuldig zijn mening over de Bitcoin en waagt hij zich ook aan koersvoorspellingen. Hiermee haalt hij regelmatig het nieuws en binnen de cryptogemeenschap als belangrijke influencer gezien. Hij sprak op 28 november tijdens BlockShow Asia 2018 en deed daar weer een aantal opvallende uitspraken. Wij gingen op onderzoek uit. Wie is deze man en waarom is zijn mening in de cryptowereld zo belangrijk?

Wie is Tom Lee?

Over het privéleven en de jeugd van Tom Lee is weinig bekend. Wel is bekend dat hij een uitgebreide achtergrond heeft in het zakelijke bankieren. Zo was hij van 1999 tot 2014 managing director bij zakenbank JP Morgan.  Ook was hij daar verantwoordelijk voor de vastgoedstrategie. Voordat hij bij JP Morgan aan de slag ging was hij sinds 1994 actief in directieposities bij andere Amerikaanse banken. Vanaf 2014 begon hij zijn eigen bedrijf.

Hij richtte Fundstrat op. Dit bedrijf doet voor grote partijen allerlei onderzoek en analyses om te bezien of zij geschikt zijn om in te beleggen. In die hoedanigheid analyseert hij veel bedrijven en beurskoersen en die kennis past hij ook toe op de cryptocurrency markt. Sinds 2017 verschijnt hij regelmatig als deskundige op TV en toont zich enthousiast voor de Bitcoin en andere valuta.

[letsreviewaffiliate url=”https://www.litebit.eu/?referrer=647535″ text=”Zelf beleggen? Kies de Nederlandse Litebit exchange” size=”big” rel=”nofollow” target=”newwindow” accent=”#fcb11e” textalign=”center” border=”off”]

Waarom wordt zijn mening zo gewaardeerd?

Normaal gesproken worden beleggingen gedaan op wetenschappelijke analyses. Voor die analyses worden vaak historische cijfers gebruikt. In veel markten zijn koersen van tientallen of honderden jaren beschikbaar om patronen te identificeren, analyseren of te gebruiken.  Aangezien de geschiedenis van de Bitcoin niet verder dan 10 jaar terug kan gaan is het voor veel ’traditionele’ beleggingsdeskundigen moeilijk om de koers wetenschappelijk te bepalen. Door zijn research bij Fundstrat gebruikt hij wel wetenschappelijke methoden. In onderstaand filmpje legt hij de werking van crypto-economie uit.

De wetenschappelijke benadering spreekt veel beleggers aan. Een ander punt is dat hij als researcher een reputatie heeft hoog te houden en hij zijn woorden daarom onderbouwt en zorgvuldig kiest. Zijn mening is in de cryptowereld dan ook erg belangrijk.

Zijn voorspellingen zijn meestal accuraat. Het wordt zelfs nieuws al een voorspelling van Lee niet uitkomt.

Hoe denkt hij nu over cryptovaluta?

Zoals gezegd sprak hij op de BlockShow Asia 2018. Hij legde daar uit dat hij nog steeds erg positief is over de cryptomarkt in het algemeen en Bitcoin in het bijzonder. In diverse interviews onderbouwt hij zijn visie. Eerder heeft hij zijn voorspelling voor de koers van de Bitcoin per einde jaar op $ 25.000,- gesteld en deze later bijgesteld naar $ 15.000,-. Ondanks de recente crisis bevestigde hij tijdens BlockShow dat hij nog achter dit koersdoel staat.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.