Gaat de Bitcoin even exit door de Brexit?

Na jarenlang steggelen is het zover, vannacht om middernacht is de Brexit een feit. Vraag is of deze historische gebeurtenis invloed zal hebben op de koers van de Bitcoin. Wij bekijken de analyses en gaan op zoek naar een antwoord.

TIP!
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo!
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo! Show Less

Heeft de Bitcoin baat bij de Brexit?

Toen er per eind oktober een no-deal exit in de lucht hing schreven we een bijdrage over de verwachtingen voor de Bitcoin door de Brexit. Gezien de op dat moment dalende koersen was het een mooie mogelijkheid om de koers op te poetsen. Wij noemden toen drie redenen:

De Bitcoin zou haar functie van ‘safe heaven’ uit kunnen voeren en daarmee zekerheid bieden aan investeerders. Ook zou de Bitcoin een veilige optie zijn om het geldverkeer tussen Groot Brittannië en de EU door te laten lopen als er problemen zouden ontstaan in het financieel verkeer. Tot slot zou de Blockchain mogelijk een uitkomst kunnen bieden bij problemen rond de douane-passage.

Zijn de argumenten voor koersstijging van Bitcoin bij de Brexit nog geldig?

Zoals je wellicht ook merkt stonden de kranten na de zomer vol over de Brexit en horen en zien we er nu alleen nog wat van als de EU-parlementariërs al champagne-nippend afscheid nemen of als minister Blok zijn ‘Brexit-monster’ van stal haalt.

Zoals je wellicht al hebt begrepen is er nu een Brexit met deal, waardoor men nog 11 maanden de tijd heeft om allerlei afspraken te maken. Angst voor rijen bij de douane en problemen met het geldverkeer is er dus (nog) niet. Daarmee heeft ook de Bitcoin minder invloed van de Brexit te verwachten.

NIEUW
Ledger Nano Wallets
Ledger Nano Wallets
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet Show Less

Wat is de koersverwachting voor vandaag?

Analisten verwachten dus dat de Brexit vandaag weinig invloed zal hebben op de koers van de Bitcoin. Zij verwachten dat het afhankelijk is van het verloop van de onderhandelingen in de komende 11 maanden. Nu zijn er in de daganalyses wat bearish signalen te ontdekken. Mijn inschatting is echter dat dit eerder zal komen door andere factoren dan door de formele Brexit die op dit moment inderdaad niet meer dan een formaliteit is.

Bron: Bitcoinist

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce