Search
Close this search box.

Bitcoin verlangt naar de Brexit en dit is waarom

Waar de Bitcoin lang als een fantasiemunt werd beschouwd gaat het tij langzaam keren. Daarom kan de Brexit wel eens de meesterproef voor Bitcoin worden. Zeker nu een ‘no deal’ steeds waarschijnlijker wordt. Wij zetten wat argumenten op een rij.

Als de Brexit inderdaad op 31 oktober ‘no deal’ blijkt en de Europese Unie en Groot Brittannië hoe dan ook afscheid van elkaar heeft dit veel gevolgen.

[affcoups id=”2229″]

Naast alle negativiteit zou er wel eens één groep mensen zeer positieve effecten kunnen verwachten, namelijk de Bitcoin investeerders. De gevolgen van de Brexit bieden namelijk kansen voor de Bitcoin. Wij noemen drie belangrijke mogelijkheden.

Bitcoin als veilige Brexit haven

We zien inmiddels, zowel na het rentebesluit in Amerika als tijdens de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog dat de Bitcoin als veilige haven wordt gebruikt op het moment dat valutarisico’s te groot worden. Wanneer men zonder overleg de Euro uit Groot Brittanië weert kan dit tot valutarisico leiden. Een veilige haven doet dan wonderen.

Brexit, Bitcoin en financieel verkeer

Als er geen deal is en de Britten op 1 november zonder meer losgekoppeld zijn zal dat grote gevolgen hebben voor de financiële sector. Zeker wanneer het douane-apparaat en de infrastructuur niet geregeld is. De Bitcoin of andere cryptovaluta zou dan ideaal zijn om snel en wereldwijd betalingen te (blijven) doen. In dat kader zal Ripple (XRP) ook een factor van betekenis kunnen worden.

[affcoups id=”3782″]

Vergeet de Blockchain niet!

Naast deze handige manieren om de financiële gevolgen te dempen zijn er ook veel praktische gevolgen te verwachten. Al was het maar om – in het ergste geval zonder gedegen voorbereiding- het douanesysteem draaiende te houden.

Hier zou de Blockchain wel eens goed van pas kunnen komen. Immers, met de juiste verificaties kan de Blockchain de herkomst van goederen en producten van oorsprong tot overschot volgen.

Geïnspireerd door: FX-street.com

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.