Search
Close this search box.

Dit zijn de interessantste cryptomunten met een werkend product of dienst

Bij de introductie van Bitcoin en andere cryptomunten was het concept even moeilijk. Een digitale munt zonder producten of bankkantoor dat toch winst kon maken. Inderdaad, een game-changer. Toch zoeken investeerders nu vaker naar een cryptomunt die met een fysiek product of fysieke dienst verbonden is. Wij maakten een overzicht van interessante cryptomunten die zijn gekoppeld aan feitelijke diensten of producten.

Ethereum (ETH)

Ethereum is in 2014 opgericht door crypto-influencer Vitalik Buterin. Hij heeft met dit netwerk een one-stop-shop opgezet voor smart contracts en dApps. Ook heeft hij een ontwikkelplatform opgezet waarop mensen nieuwe cryptomunten kunnen ontwikkelen.

De smart contracts zijn contracten die tussen partijen worden gesloten via de (in dit geval Ethereum) Blockchain en automatisch de overeengekomen prestaties uitvoeren als aan de voorwaarden voldaan is. Hierdoor hoeven contractspartijen zich niet over de nakoming van de overeenkomst te bekommeren.

De dApps zijn Apps die niet vanuit een centraal punt worden aangestuurd maar via de nodes die als miniserver fungeren. Daardoor zijn decentrale Apps minder storingsgevoelig en niet afhankelijk van serverproblemen op één bepaald punt.

Inmiddels blijkt dat 94 van de 100 cryptomunten uit de top 100 gebouwd zijn met het ontwikkelplatform van Ethereum. Ook ontwikkelde men inmiddels meer dan 600 dApps en gebruiken honderden mensen en bedrijven smart contracts.

De munt is dan ook niet voor niets de derde op het gebied van marktkapitalisatie.

VeChain (VET)

VeChain is een Blockchain die zich richt op supply chain management. Zowel koper als verkoper kunnen via de Blockchain de hele leveranciersketen monitoren. Zo zien zij of producten authentiek zijn en welke materialen gebruikt zijn. Ook kunnen zij zien hoe producten vervoerd worden en waar zij zich bevinden.

in dit filmpje zie je hoe je met de Vechain App kan controleren of producten echt zijn (tekst loopt door na het filmpje)

Daarnaast heeft VeChain voor de logistieke sector slimme chips ontwikkeld. Met deze chips kunnen zendingen en producten worden gevolgd en gestuurd via ’the internet of things’ (IOT).

Inmiddels wordt VeChain niet alleen als cryptomunt gezien maar ook als disrupter in de logistieke markt. Partnerschappen met onder meer de Chinese overheid, Healthcare Co Ltd, Hyperledger, Jiangsu Printed Electronics Co Ltd, Kuehne & Nagel, Microsoft, PwC en andere internationale bedrijven onderstrepen dit.

Basic Attention Token (BAT)

De Basic Attention Token (BAT) is ontstaan door een samenwerking met Brave browser. Deze browser, die zich voornamelijk richt op privacy, heeft inmiddels zo’n 3 miljoen gebruikers.

De BAT wordt gebruikt als betaalmiddel voor anonieme advertenties en anonieme beloning van auteurs. Ook kunnen gebruikers van de browsers de BAT verdienen als zij bepaalde activiteiten op de browser uitvoeren. In het ideale plaatje verdwijnen advertenties helemaal van de browser en verdienen degenen die content maken door betaling van gebruikers in BAT.

Het risico is de afhankelijkheid van de browser, maar gezien de snelle verspreiding lijkt dit risico laag.

De Basic Attention Token (BAT) is op het moment van schrijven ook onderdeel van de wallet van Robert.

Enjin Coin (ENJ)

De Enjin Coin viel begin maart 2019 op door een enorme koersstijging omdat zij bekend maakte een samenwerking te hebben gesloten met Samsung, welke door Samsung werd bevestigd.

Deze token is een van de 94 cryptomunten die is ontwikkeld op het Ethereum platform. Zij richt zich geheel op de online gaming industrie. Zo kunnen gebruikers de token gebruiken om virtuele aankopen in spellen te doen en ook virtuele assets te verkopen.

Hoewel de techniek nog niet breed verspreidt is wacht hen in de samenwerking met Samsung wellicht de schaalbaarheid die de koersen zeer gunstig zal beïnvloeden.

 

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.