Search
Close this search box.

Bitcoin koersval verdeelt analisten. Biedt september herstel? + update wallet

Een paar dagen geleden was de markt nog redelijk optimistisch en keek men vooruit naar een aantal mooie maanden met de lancering van Bakkt en goedkeuring van Bitcoin ETF’s als hoogtepunten. Nu ziet de wereld er anders uit en zijn analisten hopeloos verdeeld. Wij peilen de meningen. Krijgen we een pump in september?

Nu de koers van de Bitcoin (BTC) in twee dagen zwaar onderuit ging is het leger aan experts hopeloos verdeeld.

[affcoups id=”2229″]

Wij peilden de meningen van de Bitcoin bears en Bitcoin bulls.

De Bitcoin bears

Nadat de koersen zo sterk dalen zijn er altijd mensen die minder positief gesteld zijn. Op basis van de voortschrijdende gemiddeldes en andere vergelijkbare technische cijfers komt men tot de conclusie dat de Bear markt wel een tijd kan aanhouden. Men voorziet op korte termijn nog een stijging, maar daarna een consolidatiefase tussen $ 9.100,- en $ 8.100,-. In een, volgens de auteur erg onwaarschijnlijk, worst case scenario zou de Bitcoin zelfs kunnen dalen tot $ 5.800,-.

Dit klinkt natuurlijk als een dramatisch verhaal, maar vergeet niet dat de koers van de Bitcoin in september 2017 voor het eerst boven de $ 5.000,- kwam om in december een all time high te noteren van meer dan $ 20.000,-.

De Bitcoin bulls

Uiteraard zijn er ook meer dan genoeg positief ingestelde cryptobeleggers te vinden. Zij baseren zich liever niet op gemiddelden (en noemen de voorspellende waarde daarvan zelfs een leugen), maar kijken veel meer naar het historisch koersverloop. Zij ontdekten overeenkomsten tussen het koersverloop in 2016 en dit jaar. Op basis van een grafiek van tradingview.com maken zij dit inzichtelijk.

bitcion-september-bull
Op basis van deze koerspatronen ziet men ruimte voor een koersstijging in september.

Deze groep voorziet dat er na iedere koersbeweging zoals we die nu zien een Bull-correctie komt. Zij verwachten deze ook in september te zien. Concrete bedragen verbinden zij hier niet aan.

Ook de bekende crypto-influencer Mike Novogratz, die eerder dit jaar besloot op een koers van boven $ 13.000,- te verkopen geeft aan dat hij dat nu niet zou doen. In een interview met Bloomberg is hij er heilig van overtuigd dat de Bitcoin het koersrecord zal verbreken, al kan dat volgens hem nog wel een aantal maanden duren.

Hoe moet je in deze situatie in crypto handelen?

Helaas is er niemand die vooraf zeker weet hoe je moet handelen. Daarom kun je het beste vooraf jouw eigen handelsstrategie bepalen en jouw eigen koop- en verkoopmomenten (in koers of tijd) bepalen. Ik heb, zoals ik in de Wallet van Robert eerder deze week aangaf mijn portefeuille kritisch bekeken. Dit leidde ertoe dat ik vanmorgen via Twitter heb gedeeld dat ik de helft van mijn Bitcoin (BTC) verkocht heb. Door deze stap stel ik weer een deel van mijn rendement veilig terwijl ik wel in de markt blijf om van een verdere koersstijging te profiteren.

[affcoups id=”3782″]

Hoewel het, zoals we eerder al deelden, ook rommelt bij Ethereum (ETH) en Ripple (XRP), heb ik deze posities gehouden. Bij Ethereum lijkt men bezig het probleem te verhelpen. Een eventuele hard fork van de Ripple (XRP) zou prijsopdrijvend kunnen werken.

De Litecoin (LTC) heb ik verkocht. Helaas was het te verwachten rendement na de halving niet omgezet in klinkende munt. Nu de koers daar verder daalt is er geen reden om spoedig herstel te verwachten, dus nam ik mijn verlies. BinanceCoin (BNB) verloor ook veel. Deze munt laat echter steeds innovatieve diensten zien. Daarom verwacht ik dat zij door hun prestaties weer zullen stijgen.

Voor Eon (EON) en Basic Attention Token (BAT) is mijn belang inmiddels/nog steeds onder de EUR 9,50. Daarmee is verkopen eigenlijk niet realistisch meer en schat ik de mogelijkheid dat er betere tijden komen succesvoller in. Bij mijn analyses maakte ik, zoals altijd, gebruik van de handige statistieken van Bitcoinmeester.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.