Search
Close this search box.

Craig Wright is klaar met Bitcoin en John McAfee

In de kerstperiode gaf Craig Wright een interview over de toekomst van de Bitcoin. Zoals bekend is de miljardair met bijnaam Faketoshi nogal controversieel. In het interview is hij duidelijk: hij is klaar met Bitcoin en met influencers zoals John McAfee die denken dat er recordkoersen blijven volgen. Sterker nog, hij voorziet gevangenisstraffen. Wij kijken naar de marktverwachting en visie van wellicht de meest controversiële crypto-influencer.

[affcoups id=”2229″]

Hoe kijkt Craig Wright naar de Bitcoin

Als eerste legt hij uit dat hij de Bitcoin ontwikkelde om het bankverkeer veiliger te maken door toepassing van Blockchain. De Bitcoin is volgens hem nooit ontwikkeld met het idee om welvaart te genereren of de rol van banken over te nemen. Hij claimt nu dat niet Bitcoin maar de ontwikkeling van Blockchain het belangrijkste deel van ‘zijn uitvinding’ is.

Wat vindt Faketoshi van andere analisten?

Er zijn maar weinig experts of influencers die zijn goedkeuring weg kunnen dragen. Zo noemt hij Erik Voorhees een betweter omdat Voorhees denkt dat hij beter weet hoe Bitcoin bedoeld is dan Wright, terwijl Wright het systeem van Bitcoin naar eigen zeggen creëerde. James A. Donald komt er nog slechter vanaf. Deze wordt simpelweg weggezet als pedofiel.

Er zijn wel een paar insiders waar hij desgevraagd respect voor heeft. Zo noemt hij de in 2014 overleden Hal Finney als enige bij naam als gevraagd wordt wie hij credit wil geven. Verder heeft hij het over ‘een paar anderen’. Toch is hij niet overdreven positief omdat hij aangaf dat zij uit een andere wereld kwamen en een afwijkenden visie hadden.

Uiteraard kun je het interview zelf ook bekijken en beluisteren nu Youtube de blokkade van crypto-accounts weer ongedaan gemaakt heeft.

Hoe denkt Craig Wright over de Bitcoin

Hij hamert erop dat de Bitcoin vooral als betaalmethode bedoeld is en niet als investeringsvehikel. Daarom is hij tegen ‘hodl’ en roept hij mensen op de Bitcoin uit te geven. Hij claimt dat de groei van de Bitcoin in het verleden gebaseerd is geweest op een pump-strategie van Tether (USDT), een theorie die door veel mensen wordt bestreden. Hij gaat ervan uit dat de koers nimmer meer richting $ 20.000,- of hoger zal gaan tenzij er een piramidespel zal worden gespeeld. Sterker nog, hij claimt dat er, als de Bitcoin wel zo hoog zal komen te staan, mensen strafrechtelijk zullen worden veroordeeld.

Hiermee zet hij zonder namen te noemen opnieuw de aanval in op John McAfee. De man die zichzelf dit jaar wellicht op een wel heel onsmakelijk kerstdiner zal moeten trakteren lag al eerder onder vuur van Wright. Faketoshi dreigde hem in 2019 aan te klagen, waarop McAfee aangaf dat hij dat graag zou zien gebeuren. Bovendien claimt McAfee dat hij kan bewijzen dat Wright Satoshi niet is omdat McAfee bewijs zou hebben wie de echte Nakamoto Satoshi is. Dit verbale gevecht wordt dus ongetwijfeld vervolgd in 2020.

Een interessante visie op veiligheid

Wright gaat in het interview ook uitgebreid in op veiligheid. Zo legt hij uit dat hij bewust voor Proof of Work als validatie-methode koos omdat Proof of Stake gevoeliger is voor manipulatie. Ook legt hij uit dat de veiligheid van Bitcoin niet alleen afhangt van cryptografie maar van economische bescherming. Hij kijkt daarbij vooral naar de miners. Zij lopen het het risico om hun miljoeneninvesteringen kwijt te raken als zij illegale activiteiten uitvoeren of geen gehoor geven aan opdrachten van de overheid.

Hij ziet de Bitcoin dan ook niet als ‘anoniem’ maar juist als het meest makkelijk te traceren geldsysteem. Als jurist wijst hij op diverse verdragen waarmee overheden Bitcoin-tegoeden kunnen bevriezen en/of dieven ’tot in eeuwigheid’ kunnen achterhalen.

Conclusie over de visie van Craig Wright

Ook in dit interview toont hij dat zijn visie haaks staat op veel zaken die anderen als feit accepteren. In het interview wordt Wright gevraagd naar argumenten om mensen die twijfelen of hij Statoshi Nakamoto is over te halen. Zijn antwoord: “I don’t care, it’s not a religion’. Als we deze gedachte vasthouden en zonder geloof of oordeel naar het interview luisteren brengt hij een aantal interessante gezichtspunten naar voren. Deze zijn zeker het overwegen waard. Of er niet genoeg geld zou zijn om de Bitcoin tot recordhoogtes op te stuwen is echter te betwijfelen.

De maximale hoeveelheid Bitcoin van 21 miljoen stuks laat zeker meer ruimte voor koersstijging dan de $ 20.000,- die nu als record in de boeken staat.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.