Search
Close this search box.

Cryptomunten overzicht maart 2020: de beste en slechtste presteerders

Inmiddels is de maand maart weer voorbij en is het tijd om te bekijken hoe de resultaten van de Bitcoin en de cryptomunten de afgelopen maand waren. We kijken ook naar de resultaten op langere termijn en het moet gezegd, het viel deze maand niet mee. Wij zetten de resultaten op een rij.

[affcoups id=”2229″]

Bitcoin en cryptomunten in negatieve maand

De Bitcoin en cryptomunten hadden in februari de schijn wat tegen toen de cryptokoersen zich begonnen in te richten naar de Coronacrisis. We zagen echter in het maandoverzicht van februari dat het eigenlijk nogal meeviel. Voor de maand maart kunnen we dat minder hard zeggen.

Als we naar de resultaten over de maand maart kijken zien we dat vooral de stable coins het goed doen. LeoToken (LEO) wist met een positief koersresultaat van 4,99% haar investeerders tevreden te houden en Tezos (XTZ) deed het met een klein plusje van 0,05% ook nog net goed. Op de derde plaats vinden we de CryptoCoin (CRO) die met -2,89% het eerste negatieve maandresultaat neerzet.

Verder was er weinig te genieten. Chainlink (LINK) presteerde het minste en noteerde een verlies van 40,92% en Maker (MKR) deed het met – 40,17% niet veel beter. Tezos (XTZ) sluit deze discutabele top 3 met – 36,58%. De Bitcoin haalde deeze maand een 9de plaats met een verlies van 20,32% in één maand.

Het eerste kwartaal was niet veel beter…

De bruisende start van januari beloofde veel moois, maar de turbulente maand maart gooit duidelijk roet in het eten. We moeten het eerste kwartaal dan ook negatief afsluiten. Sterker nog, er zijn maar drie van de top-25 cryptomunten met een positief resultaat. LeoToken (LEO) blijft de kar trekken met een resultaat van 15,63% en Tezos (XTZ) weet met 2,14% het maandverlies te compenseren. De Tether (USDT) sluit de top 3 en daarmee de positieve resultaten met een plusje van 0,25%.

De drie slechtst presterende cryptomunten verloren ieder meer dan de helft van hun waarde. Ethereum Classic (ETC) leverde met 59,94% het meest in, maar Cosmos (ATOM) en Iota (MIOTA) deden het met respectievelijk -56,59% en -53,08% niet veel beter.

De Bitcoin (BTC) neemt, ondanks de sprankelende jaaropening, een 8ste plaatst in met een verlies van 31,86%.

Zoals je in onderstaand overzicht kunt zien is de rest van de statistieken over langere termijn iets positiever, maar al met al is het eerste kwartaal minder goed verlopen dan verwacht.

[ninja_tables id=”4155″]

Verwachting Bitcoin voor het tweede kwartaal

Zoals we gisteren gehoord hebben is de strijd tegen Corona nog lang niet ten einde. Desalniettemin is het vooruitzicht van de Bitcoin veel gunstiger dan dat in andere financiële sectoren. In deze bijdrage lees je de koersverwachting die we richting de Bitcoin halving in mei en het verdere verloop van 2020 uitwerkten.

[affcoups id=”3782″]

Het valt in deze markt te verwachten dat de dominantie van de Bitcoin vanwege deze halving toe zal nemen, waardoor de koers van veel Altcoins onder druk komt te staan. De sterkere Altcoins zullen bij een positieve markt naar verwachting dit Bitcoin volgen. In geval van achterblijvende groei van de Bitcoin-koers verwachten we vooral een stijging van de stable coins. Wij kijken dan ook uit naar een spannend kwartaal.

Voor de statistieken maakten we gebruik van de cijfers van Tradingview.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.