Bitcoin en cryptomunten overzicht januari: Altcoin seizoen begonnen?

Inmiddels ligt de maand januari achter ons. Een mooi moment om terug te kijken en inzichtelijk te maken hoe de Bitcoin en andere cryptomunten in de eerste maand van het nieuwe jaar presteerden. Wij zetten de prestaties van de Bitcoin en Altcoins op een rij.

[affcoups id=”2229″]

Een terugblik op de Bitcoin en Cryptomunten in 2019

Zoals we in ons jaaroverzicht lieten zien was de top 3 van best presterende cryptomunten in 2019 als volgt:

  • 3. BinanceCoin (BNB) met een rendement van 126,23%.
  • 2. Tezos (XTZ) met een rendement van 197,78%
  • 1. Op kop ging Chainlink (LINK) dat liefst 536,34% rendement boekte.

De minst presterende cryptomunten waren:

  • 3. Ripple (XRP), dat 45,20 % van haar waarde verloor,
  • 2. Iota (MIOTA) noteerde een verlies van 54,10 %
  • 1. Stellar (XLM) verloor het meest met 58,84 %.

Opvallende cijfers voor de Bitcoin in januari 2010

Zoals we merkten presteerde de Bitcoin in januari 2020 erg goed. Met een rendement van 31,12 % in de eerste maand blijkt dit. Ook het handelsvolume liep snel op. Daarmee kunnen veel investeerders tevreden zijn. Toch vallen de prestaties wat weg tegen de resultaten van de andere top 25 cryptomunten.

Dit zijn de best presterende cryptomunten in 2020

Wanneer we de Bitcoin afzetten tegen de resultaten van de andere cryptomunten sinds 1 januari valt op dat de munt, ondanks een rendement van ruim 30%, een bescheiden negentiende plaats inneemt. De best presterende cryptomunten waren:

Bitcoin SV (BSV) is koploper met een rendement van 195,87%, al gaf Craig Wright vorige week toe dat dit resultaat deels het gevolg was van een kunstmatige pump. Op de tweede plaats vinden we de Dash (DASH) terug met een rendement van 180,94% en de top 3 wordt afgesloten door Ethereum Classic (ETC) dat 169,94% rendement noteerde. Wanneer we BSV wegens vals spelen diskwalificeren sluit ZCash (ZEC) de top 3 met een resultaat van 145,97%.

Via: depositphotos.com

Een cryptomunt met negatief resultaat in januari 2020

Wanneer een rendement van ruim 30 % je op de negentiende plaats doet belanden kunnen we moeilijk over ‘slecht presterende’ cryptomunten spreken. Toch was er één cryptomunt die in januari een negatief resultaat noteerde. De Cosmos (ATOM) verloor namelijk 2,87 %. Stable Coin Tether (USDT) noteerde een rendement van 0,30%. Als we deze munt wegdenken vormen LeoToken (LEO) met + 8,91 % en Huobi Token (HT) met + 28,72 % de hekkensluiters. Met zulke hekkensluiters en de negentiende plaats van de Bitcoin (BTC) is de vraag of het Altcoin seizoen niet stiekem begonnen is.

Welke cryptomunten zijn het meest verhandeld?

Wanneer we naar de meest verhandelde cryptomunten kijken valt op dat ook hier de Bitcoin (BTC) de eerste plaats aan een andere munt moet laten. Ondanks de positieve resultaten blijkt Tether (USDT) het meest verhandeld. Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) vormen de logische nummers twee en drie, terwijl Litecoin (LTC) de vierde plek inneemt. Veel mensen hadden daar wellicht de Ripple (XRP) verwacht, maar deze wist slechts een achtste plaats te noteren.

[affcoups id=”3782″]

Conclusie over de Bitcoin en cryptomarkt in januari

Zoals we al de hele maand merken zijn zowel de Bitcoin als de meeste Altcoins bijzonder positief aan het jaar begonnen. Daar waar de vooruitzichten voor de Bitcoin ook op langere termijn bijzonder goed blijven lijken de Altcoins zelfs beter te presteren. Wel valt op dat de traditioneel grootste cryptomunten na de Bitcoin (Ethereum en Ripple) niet in de topscores terug te zien zijn. Zou 2020 een opschudding in de markt voor cryptomunten brengen? Wij blijven het uiteraard volgen.

Voor de berekening van het rendement gebruikten we de cijfers van Tradingview.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.