Bitcoin start 2020 positief, vooruitzicht op koersrecord reëel

Tot nu toe kent de Bitcoin een bijzonder positieve start van 2020. De start is op basis van vergelijking zelfs historisch goed te noemen. Ook de vooruitzichten zijn erg optimistisch. Een koersrecord wordt dan ook op basis van analyses een reëel vooruitzicht. Wij zetten de zaken op een rij.

TIP!
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo!
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo! Show Less

Bitcoin: historisch goed begin van 2020

De aandacht voor Bitcoin (BTC) neemt in de reguliere media weer toe. Zo maakte de Wall Street Journal een historische vergelijking. Hieruit blijkt dat het sinds 2012 pas de vierde keer is dat de Bitcoin in de eerste helft van januari positieve koersresultaten laat zien.

Ook qua hoogte van het rendement presteert de Bitcoin opvallend goed. Alleen in 2012 was het rendement hoger, waarbij we aan moeten tekenen dat de koers toen onder de 6 euro lag.

Bitcoin bullish op korte termijn

Diverse analisten signaleren dat de Bitcoin in de recente rally door langdurige patronen is gebroken. Zo claimt ‘Dave the Wave’, die eerder juiste voorspellingen deed, dat de Bitcoin op korte termijn richting $ 9.000,- en wellicht zelfs $ 10.000,- gaat. Een andere analist, ‘Calmly’ deelde een vergelijking op basis van koerspatronen en ook hij ziet een snelle groei naar boven de $ 9.000,-.

Gaat BTC in het tweede kwartaal verder stijgen?

Ook op de middellange termijn, richting het tweede kwartaal, zijn de vooruitzichten gunstig. Allereerst brak de Bitcoin door de trend van het voortschrijdend gemiddelde over 20 weken. Hiermee is een trendbreuk veroorzaakt, waardoor er op basis van technische analyses een nieuwe, bullish trend is ontstaan.

Verder zien we dat er ook op basis van een andere technische indicator, de Fibonacci-getallen, een patroon vormt dat leidt tot koersstijgingen die doorzetten in het tweede kwartaal. Een koers van $ 13.800,- (evenaring van het hoogste punt van 2019) is daarbij zeker mogelijk volgens de statistieken.

Bitcoin naar koersrecord in juli?

Naast de technische analyses hebben we natuurlijk ook de Bitcoin halving in het vooruitzicht. Investeerders verwachten dat de halvering van de beloning tot het minen tot grote koersstijgingen zal leiden. De eveneens bekende crypto-analist CryptoBull becijferde dat het rendement tussen de eerste halving (in 2012) en tweede halving (in 2016) zeer zwaar steeg. Wanneer we dat percentage ‘Return on investment’ gebruiken om de koers voor de komende halving te gebruiken komt hij tot een opmerkelijke conclusie.

Uiteraard bieden deze analisten allemaal de spreekwoordelijke ‘garantie tot de deur’, maar de gemaakte analyses zijn in ieder geval onderbouwd. Daarnaast zijn er veel cryptovolgers die geloven dat er na de halving veel hogere rendementen te behalen zijn.

Zoals altijd kan er roet in het eten gegooid worden

Natuurlijk is het niet alleen positiviteit die de klok slaat. We zagen bijvoorbeeld vorig jaar dat de halving van de Litecoin (LTC) zeker niet tot prijsverhogingen en zelfs tot een flinke correctie leidde. Daarnaast zijn de Chinese Bitcoin-miners steeds verder onder een vergrootglas komen te liggen. Het is niet uit te sluiten dat de Chinese overheid voor of rond de halving maatregelen neemt om de mining-capaciteit sterk terug te brengen.

NIEUW
Ledger Nano Wallets
Ledger Nano Wallets
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet Show Less

De derde en in potentie belangrijkste factor is dat Craig Wright een houdgreep om de Bitcoin probeert te leggen. Als hij erin slaagt de ‘Satoshi miljarden’ inderdaad vrij te krijgen en deze op de markt dumpt kunnen de positieve analyses waarschijnlijk de kast in. Toch lijkt een verdere koersstijging op korte termijn zeker reëel.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce