Heeft Craig Wright de Bitcoin weer in de houdgreep?

Eerder dit jaar konden we al melden dat er spannende tijden aan zouden breken voor Craig Wright. Dit heeft alles te maken met zijn ‘Tulip Fund’. Nieuwe ontwikkelingen zorgen ervoor dat de koers van Bitcoin SV explodeert. De gevolgen zouden wel eens dramatisch kunnen uitpakken voor de Bitcoin. Wij zetten de zaken op een rij.

[affcoups id=”2229″]

Wat zijn de laatste ontwikkelingen rondom Craig Wright?

Op nieuwjaarsdag brachten wij een groot interview met ‘Faketoshi’ Craig Wright. In dit interview keek hij terug en vooruit. Ook benoemde hij een aantal interessante factoren van de Bitcoin, die hij naar eigen zeggen bedacht heeft. Dit interview en zijn opmerkingen kun je hier teruglezen en terug zien.

In het interview wordt wel besproken dat het hem niet uitmaakt of mensen geloven dat hij (een deel van) Satoshi Nakamoto is, maar de rechtszaak die de erven Kleinman tegen hem voerden bleef onbesproken. We bespraken deze rechtszaak en de uitspraak daarin al eerder.

Inmiddels is er een volgende procedure in deze rechtszaak gaande. Naar nu bekend is geworden hebben advocaten van Craig Wright daarin 400 documenten overlegd. In deze documenten verklaren zij onder meer dat er een trustfonds is, genaamd Tulip III, waarin 1,1 miljoen Bitcoin zou zijn ondergebracht. Er is maar één adres dat zo’n groot bedrag aan Bitcoin al zo lang onbeheerd heeft staan en dat is het adres waarvan bekend is dat het gebruikt is door dé Satoshi Nakamoto.

Inmiddels vinden de documenten een weg via Twitter.

Uiteraard zijn er genoeg kritische kanttekeningen te maken. Zo is de storting van Bitcoin vanuit een andere trust, die volgens Wright per 1 of 3 januari zou uitkeren nog niet gedaan voor zover men kan achterhalen. Ook bleken dergelijke trust-documenten in het verleden door (de mensen rond) Wright vervalst te zijn. Het feit dat men deze documenten nu grotendeels geheim heeft laten verklaren is dan ook koren op de molen van de sceptici.

Waarom stijgt de koers van Bitcoin SV (BSV) zo hard?

Wright heeft in november 2018 de Bitcoin SV gelanceerd omdat hij als ontwikkelaar van de Bitcoin vond dat deze munt te ver van zijn oorsprong af kwam. Wanneer uit de rechtszaak zou vast komen te staan dat hij inderdaad Satoshi Nakamoto is blijkt dat de echte uitvinder van de BTC bij Bitcoin SV zit. Daarbij heeft Wright diverse malen aangegeven dat hij, als zijn hoedanigheid van Satoshi Nakamoto eenmaal vaststaat, maatregelen zal nemen.

Craig Wright Bitcoin SV houdgreep
Craig Wright / Via: youtube.com (capture) | BBC News

Zo dreigt hij tegenstanders aan te pakken met klachten wegens smaad en dreigt hij mensen die ‘zijn technologie’ gebruiken zonder de Bitcoin SV of Blockchain daarachter (dus gebruikers van Bitcoin) juridisch aan te pakken en schadevergoedingen te gaan eisen. Kortom, de huidige investeerders verwachten grote koersstijgingen wanneer het zover is. In dat kader is interessant dat de rechter in de uitspraak van afgelopen zomer geoordeeld heeft dat 50% van ‘de IP-rechten’ bij de erven Kleinman liggen. Daarmee kun je dus ten eerste concluderen dat er IP-rechten op ontwikkeling zijn en ten tweede dat Wright die deels heeft. Overigens is nooit gespecificeerd wat die rechten exact inhouden.

Wright heeft de Bitcoin weer in de houdgreep.

Daarnaast is inmiddels bekend dat Wright eigenlijk niets meer met de huidige Bitcoin te maken wil hebben. Daarom verwachten de investeerders in Bitcoin SV dat hij, zodra de Tulip-fondsen vrijkomen, de BTC zo snel mogelijk zal verkopen en daarmee een crash van de moeder der crypto zal veroorzaken. Ook is dan de vraag wat de erven Kleinman (die voor nu 50% van de 1,1 miljoen BTC toegewezen hebben gekregen) met hun deel doen.

De Bitcoin SV-enthousiastelingen verwachten dat Wright de bedragen die hij door verkoop krijgt in ieder geval deels investeert in ontwikkeling van de Bitcoin SV. Daar lijkt hij zelf ook op te doelen door een koersdoel van $ 1.200,- te noemen terwijl de live koersen daar nog geen fractie van zijn.

[affcoups id=”3782″]

Door zo (te dreigen) de Bitcoin ten val te brengen en de gebruikers van BTC met procedures de stuipen op het lijf te jagen heeft Craig Wright de Bitcoin in ieder geval voorlopig weer in de houdgreep. Wordt hij weer ontmaskerd of blijkt hij gelijk te krijgen? Wij blijven verslag doen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.