Search
Close this search box.

Cryptomunten tonen opmerkelijke resultaten in 2019

Waar 2019 de Bitcoin (BTC) weer mooie rendementen bracht zijn de resultaten voor Altcoins veel wisselender. In deze bijdrage bekijken we welke cryptomunten een recordwinst maakten en welke altcoins een verlengde cryptowinter doormaakten.

[affcoups id=”2229″]

Welke cryptomunten brachten het beste rendement in 2019?

Uiteraard was er ook in 2019 weer genoeg rendement te scoren in de cryptomarkt. Wanneer we naar de top 25 cryptomunten kijken boden de volgende cryptomunten het beste rendement:

3. BinanceCoin (BNB). De munt van de toonaangevende cryptobeurs heeft een zeer goed jaar gehad en scoorde een rendement van 126,23 %.

2. Tezos (XTZ). Deze cryptomunt scoorde een rendement van 197,78 %.

1. Ondanks de mooie rendementen steken de cijfers van de nummers 3 en 2 schril af tegen het rendement van de meest gestegen cryptomunt van 2019. Nieuwkomer (in de top 25) ChainLink (LINK) zette zichzelf met een rendement van 536,34 % op eenzame hoogte.

Zoals we op oudejaarsdag zagen heeft de Bitcoin (BTC) met een rendement van 95,21 % zeker een goed jaar gekend. De Bitcoin versloeg daarmee aandelenbeurzen en andere beleggingsmogelijkheden, maar voor een plek in de top 3 kwam de moeder der cryptomunten toch tekort.

Opvallend is dat de resultaten voor de Altcoins enorm verschillen. Wie de minst presterende cryptomunten van 2019 bekijkt moet namelijk concluderen dat de cryptowinter voor diverse Altcoins nog helemaal niet over was.

Dit zijn de minst presterende cryptomunten van 2020

Wanneer we in de top-25 op zoek gaan naar de slechtst presterende cryptomunten zien we dat er, ondanks het feit dat men beweert dat de cryptowinter voorbij is, toch veel rode cijfers gescoord zijn.

3. Ripple (XRP) verliest in 2019 45,20%

De top-3 cryptomunt werd dit jaar vooral geplaagd door conflicten tussen diverse groepen belanghebbenden. Omdat de succesvolle integratie bij banken los staat van de munt Ripple (XRP) stak het rendement schril af bij die succesvolle integraties. Met een verlies van 45,20 % ten opzichte van 1 januari nestelt zij zich in deze top 3. Zoals we eerder voorzagen wordt 2020 waarschijnlijk een jaar van erop of eronder.

2. IOTA (MIOTA) resultaat 2019 – 54,10 %

Voor deze cryptomunt ging het jaar 2019 qua publiciteit redelijk ongemerkt voorbij. Wellicht was het juist deze anonimiteit en het gebrek aan innovatie dat bijdroeg aan het forse verlies van de munt.

Stellar Lumens (XLM) verloor in 2019 met 58,84 % het meest

Waar Stellar Lumens (XLM) in september 2019 nog een forse stijging mocht noteren bleek dit veel te weinig om het tij van een negatief jaar te keren. Sterker nog, van de cryptomunten die op oudejaarsdag in de top 25 stonden verloor Stellar het meest.

[affcoups id=”3782″]

Conclusie cryptomunten: Rendementen uit het verleden…

Waar men aan het begin van 2019 nog dacht dat Stellar (XLM), Ripple (XRP) en Ethereum (ETH) wel eens tot de best presterende cryptomunten van 2019 zouden kunnen behoren blijkt de praktijk aan het eind van 2019 geheel anders. Sterker nog, afgezien van Ethereum (ETH), dat met een rendement van – 0,22 % ook slecht presteerde, staan de munten die vooraf als kanshebber zijn genoteerd voor ‘best presterende altcoins‘ in de de top 3 van slechtst presterend. Vraag is natuurlijk of 2020 een beter jaar wordt voor de Altcoins.

Voor rendementen gebruikten wij de cijfers van Tradingview.com per 31 december 2019.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.