Search
Close this search box.

Bitcoin-dominantie bereikt 1-year piek temidden van XRP-uitverkoop, terwijl $24K kort terugkeert

Terwijl altcoin-traders de pijn voelen van een XRP-uitverkoop, ziet Bitcoin grote volatiliteit en een worsteling tussen bullish en bearish niveaus.

Hoewel een duik naar $22.800 een bliksemsnelle rally veroorzaakte tegen de klassieke $24.000 weerstand, hield Bitcoin (BTC) de volatiliteit op 23 december.

De dominantie van BTC is het hoogst sinds eind 2019

Gegevens van Cointelegraph Markets, Coin360 en TradingView volgden BTC/USD, terwijl factoren zoals paniek onder XRP-handelaren onstabiele omstandigheden de overhand gaf.

Het pair draaide rond $23.700 op het moment van pers, nadat het kort boven de verkoopniveaus van $24.000 was gestegen. Dit alles gebeurde in dezelfde paar uren, waardoor Bitcoin binnen enkele minuten van het huidige niveau naar $22.800 ging en weer terug.

De aandacht richtte zich op de vooruitzichten voor altcoins nu dat volatiliteit duidelijk was, aangezien problemen bij Ripple de dominantie van BTC liet stijgen tot one years high.

Dit is was Michael van de Poppe, analist van CoinTelegraph markets, zei tegen Twitter volgers over Bitcoin dominatie:

“Historisch gezien hebben we in december een topstructuur gemaakt, waarna we een prachtig eerste kwartaal hadden voor altcoins”

Altcoins botste in een andere moeilijke december

Ondertussen wordt Ripple, de grootste XRP-houder, geconfronteerd met een nieuwe rechtszaak van Amerikaanse toezichthouders over mogelijke verkoop van securities zonder vergunning. Als de Securities and Exchange Commission (SEC) haar zaak wint, maken analisten zich zorgen dat XRP-handel effectief zal worden vernietigd vanwege de juridische gevolgen.

Zoals gesuggereerd door Van De Poppe, ging de opmars van Bitcoin ten koste van altcoins op grotere schaal, waarbij verschillende top-tien tokens dagelijkse verliezen lieten zien. De grootste altcoin, Ether (ETH), stond op de dag gelijk op $ 611.

Eerder vandaag merkte CoinTelegraph op dat een grote stockpiling van de institutionele gigant Grayscale de marktstemming niet kon stimuleren nadat het bedrijf dinsdag $285 miljoen in BTC had toegevoegd aan zijn beheerde activa.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.