Bitcoin onder $ 10.000,-. Wanneer stappen koopjesjagers in?

De Bitcoin (BTC) leek gisteren voor het eerst na de halving echt bullish. Dit duurde tot de psychologische grens van $ 10.000,- in zicht kwam. Deze bleek tot twee maal toe niet te passeren. Wat houdt de Bitcoin tegen en bij welke koers stappen koopjesjagers dan wel in? WIj hebben de antwoorden.

[affcoups id=”2229″]

Waarom komt Bitcoin niet over $ 10.000,-?

Vlak voor de halving zagen we de Bitcoin bijna instorten toen de munt even over $ 10.000,- en ook vandaag gooide deze grens de deur dicht voor verdere groei. Wat weerhoudt de BTC ervan om deze horde snel te nemen?

Lauw sentiment op optiebeurzen

Hiervoor zijn diverse redenen. Allereerst vallen we terug op de conclusie dat opties de koers voorspelbaar maken. Als we deze opties analyseren zien we dat de open rate (het verschil tussen open ‘long’ en open ‘short’ posities) niet al te groot is. Dit betekent dat optiehandelaren in cryptomunten niet veel vertrouwen hebben in verdere koersstijgingen.

Disbalans ‘short’ en ‘long’

Als we de optiebeurzen verder analyseren zien we een sterke disbalans tussen de ‘long’ en ‘short’ posities. Hiermee nemen de short-posities de overhand in het bepalen van de markt door het uitvoeren van zogenoemde ‘long squeezes’ waarmee de bezitters van long-opties in verlies gedreven worden en uiteindelijk de portefeuille geliquideerd zien worden.

Technische analyses tonen bearish patroon

Ook in technsiche analyses zien we weinig support voor een koersgroei op korte termijn. Sterker nog, De RSI (Relative Strength Index) duidt, zoals je hieronder kunt zien, op een bear-trend en dat maakt investeerders onzeker.

Bitcoin omgezet in fiat

Een laatste punt is dat er door de halving veel nieuwe beleggers zijn bijgekomen. Zij zien de $ 10.000,- klaarblijkelijk als een mooie mijlpaal om hun BTC van de beurs te halen en de winst te incasseren. Daarbij proberen grote whales de markt te manipuleren en bij te snelle stijging de groei ook te remmen door verkopen te doen en zo de markt ‘klein’ te houden.

[affcoups id=”3782″]

Bij welke prijs stappen koopjesjagers weer in?

Aangezien men nog steeds verwacht dat de Bitcoin op lange termijn sterk zal stijgen houden koopjesjagers de mogelijkheden in de gaten om bij een dip in te kopen. ‘Buy the dip’ kopers zijn dan ook gefocust op een mooi moment. Volgens analyses zien zij dat momenteel al bij $ 9.200,- en als de BTC door de $ 9.000,- zakt ligt er veel interesse op $ 8.894,- om de koers daarmee weer boven het voortschrijdend gemiddelde over de laatste 100 dagen te tillen. Op die manier kan men weer een bullish patroon inzetten.

Overigens zijn er ook in een bearish trend mogelijkheden om geld te verdienen met jouw cryptomunten.

Bron: Cointelegraph


Volg CryptoClan op Facebook


Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.