De Bitcoin-koers is volatiel en volgens sommigen onvoorspelbaar. Dit niet in de laatste plaats omdat de statistische geschiedenis van de Bitcoin-koers maar ruim 10 jaar terug gaat. Toch gaan langzaamaan de eerste wetmatigheden ontstaan. Die van de Bitcoin-optie is er één van. Wij leggen het uit.

TIP
Prijsbewust crypto handelen
Prijsbewust crypto handelen
Crypto handelen tegen lage tarieven doe je bij BitcoinMeester.
Crypto handelen tegen lage tarieven doe je bij BitcoinMeester. Show Less

Als investeerder in Bitcoin ben je natuurlijk op zoek naar factoren die de koers kunnen voorspellen. De Bitcoin-optie lijkt nu één van die elementen te indiceren.

Nu het bedrijf Chicago Mercantile Exchange (CME) tijdelijk het enige bedrijf is dat een Bitcoin-optie aanbiedt vallen er twee bijzondere fenomenen te ontdekken. Het ene fenomeen is het Bitcoin-koers gat en het andere fenomeen is de experation bear. Wij leggen beiden uit zodat jij ze kan betrekken in jouw onderzoek naar toekomstige koersverwachtingen.

Bitcoin-optie, Bitcoin-koers en het koersgat.

Zoals je weet gaat de handel in Bitcoin 24 uur door. Er bestaan dan ook geen openings- en sluitkoersen voor de Bitcoin. De traditionelere beurshandel, zoals de aandelenmarkt en de optiemarkt kennen wel beursuren. Daarom heeft de Bitcoin-optie wel een openings- en slotkoers. Een koersgat treedt op als de koers van de Bitcoin-optie tussen de slotkoers van de ene dag en de openingskoers van de andere dag een flinke sprong maakt.

De Bitcoin-optie maakt een koersgat terwijl de CME gesloten is door Labor Day (2 september)

In onderstaand overzicht zie je hoe de Bitcoin-optie koersgaten maakt in de CME-index over 2019. Daarbij zie je ook wanneer de gaten gedicht zijn en welke nog gevuld moeten worden.

Het ontstaan en vullen van koersgaten van de Bitcoin (BTC).

Op deze kaar zie je welke koersgaten er gevuld moeten worden. Voor steeds meer analisten worden dit soort overzichten een leidraad om in te schatten of de koersen zullen stijgen of dalen. Hieronder zie je een grafiek van de koersgaten die gevuld zouden moeten worden.

De CME Bitcoin-koersgaten op een rij.

Beïnvloeden experation bears de Bitcoin-koers?

Analisten die de koersen van CME en de reguliere Bitcoin-koers met elkaar vergelijken constateren nog een opvallend koersfenomeen dat samenvalt met de Bitcoin-optie.

TIP
Prijsbewust crypto handelen
Prijsbewust crypto handelen
Crypto handelen tegen lage tarieven doe je bij BitcoinMeester.
Crypto handelen tegen lage tarieven doe je bij BitcoinMeester. Show Less

Het lijkt erop dat de koers in de week voorafgaande aan de expiratie van de Bitcoin-optie zo’n 8% dalen. Aangezien dit verband wat minder lang geleden gesignaleerd is kunnen specialisten nu nog niet aangeven of hier sprake is van objectieve marktwerking of Bitcoin-manipulatie.

Met de opening van Bakkt en andere optiebeurzen in verschiet is het interessant om te bekijken in hoeverre deze patronen standhouden of wellicht juist versterkt worden. Als dit het geval is kan het verstandig deze indicator toe te voegen aan jouw technische analyses.

De inspiratie voor dit artikel kwam van ccn.com

TIP!
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo!
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo! Show Less

CryptoClan Daily

Dagelijks nieuwe insights, nieuws en tips in je mailbox bij de lunch en het begin van de avond!
Inschrijven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here