Bitcoin haalt de startpagina van The Wall Street Journal

Na een stijging van 80% in twee maanden tijd, herwint Bitcoin (BTC) de media-aandacht van de bovenkant van de stad. Hierbij bespreekt The Wall Street Journal op 23 november de acceptatie van cryptocurrency onder institutionele beleggers op de startpagina van de site. In het rapport wordt de opmerking gemaakt dat Bitcoin onlangs steun heeft gevonden van “Wall Street miljardairs” Paul Tudor Jones en Stanley Druckenmiller.

Los van andere publieke figuren, waaronder een sportradiopresentator. De berichtgeving van WSJ komt na een pauze in de aanwezigheid van Bitcoin in gebruikelijke verkooppunten. Dit ondanks de stijgende prijzen voor de cryptocurrency om zelden geziene niveau’s te testen en tegelijkertijd nieuwe records voor marktkapitalisatie te vestigen.

Naast aanzienlijke investeringen van hedgefondsbeheerders en Grayscale Investments, benadrukt WSJ de toenemende vraag van particuliere beleggers die nu via vertrouwde financiële dienstverleners toegang hebben tot crypto-activa. Het rapport maakt verder een opmerking over het volume van Bitcoin op de Cash App van Square dat $ 1,6 miljard bedroeg in het derde kwartaal van 2020, vergeleken met $ 555 miljoen voor heel 2019.

De handelsactiviteit op de ItBit beurs, gevestigd in de VS, steeg ook nadat was onthuld dat de Bitcoin-handelsdiensten van PayPal via het platform zouden worden uitgevoerd. Op dezelfde dag deed de CEO van PayPal, Dan Shulman, toen hij verscheen op CNBC een voorspelling over Bitcoin. Hij zei dat de toenemende dagelijkse acceptatie van Bitcoin ervoor zal zorgen dat crypto-activa niet langer een activaklasse zal zijn maar meer een valuta.

Hij voegde eraan toe dat terwijl papiergeld langzaam aan het verdwijnen is en verdwijnt uit de manier waarop mensen transacties verrichten, Centrale Banken, vooral aan de Retail zijde, papiergeld moeten vervangen door vormen van digitale fiatvaluta.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.