Daarom kan de Bitcoin vandaag historie schrijven

Vandaag (18 oktober 2019) wordt een historische dag in de geschiedenis van de Bitcoin (BTC). Deze historie tekent direct het begin van een nieuw tijdperk van de Bitcoin en misschien wel de hele crypto-industrie. De gevolgen voor de koers laten zich raden.

Iedere investeerder in Bitcoin weet dat er in totaal maximaal 21 miljoen Bitcoin (BTC) in omloop kunnen komen. De eerste Bitcoin werd gemined op 3 januari 2009. Vandaag (18 oktober 2019) wordt een historische dag.

TIP!
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo!
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo! Show Less

18 miljoenste Bitcoin gemined

Vandaag wordt namelijk de 18 miljoenste Bitcoin gemined. Op het moment van schrijven zijn er exact 17.998.400 gemined. Per dag komen er door mining rewards 1.800 munten bij. Binnen 24 uur kunnen we dus de historische 18 miljoenste Bitcoin verwachten.

Overzicht aantal Bitcoins gemined op 18 oktober 2019. Bron: Buybitcoinworldwide
Overzicht aantal Bitcoins gemined op 18 oktober 2019. Bron: Buybitcoinworldwide

Hoe lang duurt het voordat alle Bitcoins gemined zijn?

Waar de eerste 18 miljoen munten dus in ruim 10 jaar gemined zijn ligt dit voor de laatste 3 miljoen Bitcoin beduidend anders. Doordat de mining rewards elke 10.000 blokken (op de Blockchain) gehalveerd worden zal het naar verwachting nog tot het jaar 2140 duren voordat de laatste Bitcoin gemined wordt. Dit betekent dus dat de beschikbare hoeveelheid heel veel schaarser zal worden.

Welke vergeten factor speelt een rol?

Naast de komende halving wordt wel eens vergeten hoeveel Bitcoin er wel gemined zijn, maar om wat voor reden dan ook voorgoed verlopen zijn. Hoeveel munten er voorgoed verloren zijn is de vraag. Men schat dat dit wel eens 30% van de totale hoeveelheid in omloop kan zijn. Dit betekent dat er van de 18 miljoen munten maar effectief 12,6 miljoen te verhandelen zijn. Het duurt dus nog ruim 120 jaar om de hoeveelheid met 3 miljoen te vergroten. In die tijd zal er ongetwijfeld nog een aantal munten verloren raken.

NIEUW
Ledger Nano Wallets
Ledger Nano Wallets
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet Show Less

Wat betekent dit voor de koers van de Bitcoin?

Zoals we net zagen is de hele industrie van Blockchain en cryptomunten pas ruim 10 jaar uit. De ontwikkelingen staan daarmee in de kinderschoenen. Dat blijkt ook uit het nieuws. Grote ketens als Starbucks en Burger King zijn nog bezig om het betalen met crypto mogelijk te maken en ook de Blockchain-technologie binnen bedrijven moet nog tot ontwikkeling komen. Het kan dan ook (haast) niet anders of de vraag naar cryptomunten zal exponentieel stijgen. Een stijgende vraag en beperkt aanbod levert volgens de wetten van de economie altijd een hogere koers op. Het is dan ook logisch te verwachten dat de koers van de oudste cryptomunt op lange termijn exponentieel zal stijgen.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce