Search
Close this search box.

Bitcoin Hodl

“De beurs is een apparaat voor het overmaken van geld van de ongeduldige naar de patiënt” – Warren Buffett

De cryptocurrency markt staat bekend om zijn volatiliteit. Vaker wel dan niet is het een bron van klachten geworden. De dubbele of zelfs driedubbele toename of afname van de waarde van cryptomunten binnen een fluctuerende periode van 24 uur kan cryptohandelaren vaak dramatische en plotselinge verliezen of winsten opleveren. Zelfs Bitcoin, Ripple, Ethereum en andere crypto-onderdelen hebben de afgelopen maanden geleden onder volatiliteitsproblemen.

In 2017 bleven de prestaties van deze munten toenemen en investeerden meer mensen in de markt. De prijzen van deze munten en andere digitale valuta’s zijn de afgelopen maanden vele malen gedaald, maar de marktwaarde is blijven stijgen. De drie populairste cryptokringen hebben in deze periode van technologische evolutie enorme winsten geboekt. Ripple en Ethereum zijn binnen enkele maanden meer dan 40 keer in waarde blijven stijgen.

Hoe ziet de beste cryptostrategie er eind 2018 uit?

Crypto-investeren: twee perspectieven

De prijs van veel crypten heeft, samen met hun technologisch potentieel, geleid tot de ontwikkeling van twee belangrijke perspectieven als het gaat om crypto-handel. Aan de ene kant zijn er de handelaren en beleggers die geloven dat cryptos zeer winstgevende en krachtige handelsinstrumenten zijn. Deze mensen zien de volatiliteit, zowel de negatieve als de positieve kant, als een kans om meer winst te maken. De meeste mensen in deze categorie zijn bereid om hun posities snel te liquideren als de waarde van de cryptos tegen hen ingaat, en ze zijn bereid om hun verliezen te beperken of hun winst te beschermen wanneer ze weer in de crypto-handelomgeving terechtkomen.

De meest populaire handelsstrategie onder de meeste cryptohandelaren en blockchain liefhebbers is HODL, een acroniem voor “Hold on for Dear Life”. Dit zijn de beleggers en handelaren die bereid zijn om crypto-munten voor onbepaalde tijd te bewaren, ongeacht de prijs of de huidige prijsschommelingen. Het moet echter worden opgemerkt dat de recente dip in de waarde van de meeste munten, vooral Bitcoin van $20.000 tot ongeveer $6.450 binnen enkele weken, veel HODLers deed twijfelen of dit de beste crypto-handelstrategie is.


Inzicht in de strategie van Crypto-trading

Beleggers zijn om vele redenen geïnteresseerd in cryptocurrency trading. Sommige mensen zijn minder gevoelig voor de onderliggende activa van de cryptomunt zelf, omdat ze meestal worden aangetrokken door de opwinding van de handel met een hoge volatiliteit die de crypto-markt kenmerkt. Sommigen zijn geïnspireerd door de mogelijkheden van de blokketentechnologie. Ongeacht de redenen voor het beleggen in cryptocurrencies volstaat het te zeggen dat niemand in crypto investeert met als doel geld te verliezen. Of u nu uw spaargeld investeert met het doel om nooit meer te hoeven werken of u wilt uw zakgeld investeren om handelsstrategieën te testen, het feit is dat u van plan bent om de waarde van uw investering te verhogen. Zoals eerder vermeld, komen de twee trading benaderingen voort uit het eenvoudige verloop van “kopen en houden”…maar wat zijn de onderliggende benaderingen van elke strategie?

Eén van de meest populaire uitdrukkingen in het traditionele beleggingslandschap is “slow dime of fast nickel”. Slow dime verwijst naar de aanpak van het maken van veel geld over een lange termijn periode in plaats van kleine winsten meteen. Het is veilig om te zeggen dat de meeste crypto-handelaren worden aangetrokken door de crypto-sfeer als gevolg van het potentieel voor een “snelle nikkel.” Gelukkig hebben veel nieuwkomers in de industrie geluk gehad (vooral degenen die eind oktober tot half december investeerden). Velen waren echter teleurgesteld – vooral degenen die investeerden toen Bitcoin werd geprijsd op $20.000, om het vervolgens te zien crashen.

De achterliggende gedachte is dat cryptocurrencies vooral verleidelijk en fascinerend zijn voor de meeste handelaren die op zoek zijn naar snelle winsten als gevolg van de onvoorspelbare ups en downs. De hoge volatiliteit die dit met zich meebrengt maakt het een uitdaging om elke winst te behouden. Bovendien heeft de cryptocurrency economie een fascinerende geschiedenis van onvoorspelbaarheid die niet noodzakelijkerwijs betrekking heeft op de fundamenten van een traditionele technische analyse. Volgens Cointelegraph volgen de prijzen van Bitcoin niet hetzelfde prijspad als de standaard valutamarkten. Daarom is het mogelijk dat men het doel van diepte- en dieptepunten mist, wat kan leiden tot het verlies van een enorme hoeveelheid fondsen die de verkeerde gebeurtenissen in de markt voorspellen.

Twee betrouwbare exchanges zijn Bitvavo en Binance, hier kan er snel en makkelijk ethereum gekocht worden.

HODL – de beste crypto-handelsstrategie

De term HODL werd gecreëerd in 2013 en werd gebruikt in een Bitcoin-chatforum door een crypto-enthousiasteling die werd geraakt door een dipje in de prijs van Bitcoin, maar besloot het niet te verkopen. Hij schreef ten onrechte “Ik ben HODLing” in plaats van “HOLDing”. De spelfout trok de aandacht van de algemene Bitcoin-gemeenschap, maar uiteindelijk werkte hij achteruit. Het is nu veranderd in een algemeen acroniem dat gebruikt wordt voor ‘Hold On for Dear Life’. Dit geldt inderdaad voor de recente veranderlijkheid van de cryptosfeer. Het is een indicator voor de hele crypto waanzin en de algemene investeringsgemeenschap.
Op het moment dat de term HODL werd bedacht, dompelde de prijs van Bitcoin 24,7% onder als onderdeel van de 46% dia die zich van half december tot begin januari voordeed. Dit soort koersbewegingen is een van de redenen waarom mensen in paniek zouden kunnen raken. Voor de beleggers die geloven in de verstorende kracht van blockchain en dus van cryptocurrencies, is HODL de beste handelsstrategie, aangezien het houden van de munt op lange termijn voordelen zou opleveren die zouden leiden tot de algemene aanvaarding van cryptocurrency. Zelfs met het toenemende bewustzijn over cryptos, moeten sommige mensen (vooral in Afrika en Latijns-Amerika) nog steeds cryptos omarmen boven het traditionele handelsmedium. Echter, mensen die geloven in de revolutionaire mogelijkheden van de technologie van Blockchain geloven nog steeds dat de waarde van cryptos zal toenemen in de loop van vele jaren.

De prestaties in het verleden zijn geen garantie voor succes in de toekomst. Er is geen manier om zeker te zijn over de richting van de prijzen. De meeste benaderingen die in het traditionele handelssysteem worden toegepast, hebben alleen tot doel de kans op succes te vergroten door rekening te houden met verschillende factoren, waaronder complexe wiskundige analyses en de publieke opinie. Over het algemeen zijn ze allemaal afhankelijk van historische gegevens om tot een goede beslissing te komen met verschillende soorten succes. Over een periode van jaren, wanneer we de historische prijs van cryptos analyseren, zijn er verschillende dips en pieken, maar de prijzen zijn over het algemeen omhoog gegaan.

De aankoop- en holdingstrategie is niet complex; het is precies wat je denkt dat het is. Ongeacht de markt, u koopt en houdt cryptos om een investering te behouden. Door deze aanpak zal de handelaar kijken naar een lange termijn rendement en zal hij de marktbewegingen op korte en middellange termijn negeren.

Er zijn crypto-beleggers en -handelaren die nooit schudden ondanks het “bloeden” in de markten, maar later winnen. Een uitstekend voorbeeld hiervan zijn de mensen die hun belegging in het midden van het Bitcoin-incident van 2013 hebben gehouden. Het betekent dat HODLing hen heeft geleid tot een geweldige investeringsbeslissing. Ze vieren nu dat ze een enorme financiële beloning hebben verdiend.

Twee betrouwbare exchanges zijn Bitvavo en Binance, hier kan er snel en makkelijk ethereum gekocht worden.


Weten wat voor HODL belangrijk is

Iedereen die de wetenschap van het investeren begrijpt, is zich bewust van het geheim van het maken van een beleggingsportefeuille op de lange termijn; de regel is om eenvoudigweg te diversifiëren. Slimme beleggers en handelaren hebben altijd begrepen dat diversificatie noodzakelijk is voor de bedrijfsdoelstellingen op lange termijn. Dit geldt ook voor cryptocurrency’s, vooral met de opkomst van de moderne, door blokkades gestuurde activaklasse. Wanneer u investeert in meerdere crypto’s met meerdere risiconiveaus, probeert u uw portefeuille te immuniseren voor negatieve bewegingen in de markt. In essentie, het maximaliseren van uw rendement en het minimaliseren van het risico. Bovendien verhoogt het diversifiëren van uw crypto-portefeuille de kans op een betere return-on-investment en kunt u uw portefeuille opnieuw in evenwicht brengen om uw beoogde rendementen en bedrijfsdoelstellingen te weerspiegelen.

Helaas begrijpen veel mensen – waaronder de zelfbenoemde, ervaren crypto-beleggers – de toepassing van portefeuillediversificatie in crypto niet, of hoe het zelfs werkt. Er zijn nog andere cryptohouders, aan de andere kant van het spectrum, voor wie Ethereum of Bitcoin de eerste investering is die ze hebben gedaan. Voor deze handelaren, vooral de nieuwkomers in de industrie, is het te gemakkelijk om zich te laten meeslepen door de cultuurtoewijding, FUD en de hype van sommige munten.

Met andere woorden, het diversifiëren van uw crypto-portefeuille houdt in dat u uw munten op verschillende plaatsen plaatst om het risico te beperken. Door uw munten over verschillende portefeuilles te verdelen, spreidt u het risico, zodat u niet al uw beleggingen in één keer verliest. De versnippering van verschillende beurzen met ingewikkelde gebruikersinterfaces en een algemeen gebrek aan goede informatie over een bepaalde munt zijn enkele van de redenen waarom mensen nog steeds worstelen met de diversificatie van hun crypto-portefeuille.

Twee betrouwbare exchanges zijn Bitvavo en Binance, hier kan er snel en makkelijk ethereum gekocht worden.

Hoe een crypto-portefeuille diversifiëren

Ondanks het succes van de HODL-aanpak van de cryptohandel in het verleden, wordt het tegenwoordig steeds moeilijker om winst te maken door alleen maar te investeren in één enkel activum en erop te zitten. Er waren een handvol cryptokringen in 2013, en nu zijn er bijna 2000. Niet al deze 2000 zijn goede opties om uw spaargeld te investeren.

Om uw kansen te maximaliseren, moet u investeren in een portefeuille van crypto activa. Diversificatie is de sleutel tot succes, maar hoe identificeert u met succes veelbelovende activa onder de duizenden altcoins? Op fiatbeurzen worden deze problemen gedeeltelijk opgelost door tools zoals ETF’s of marktindexen zoals NASDAQ Composite, S&P 500 en andere. Tot voor kort was er geen dergelijke tool voor de cryptocurrency markt, maar dankzij het Cryptoindex project zijn er dingen veranderd.

Het is een informatie-instrument dat beleggers een AI-gedreven analytische momentopname biedt van de 100 best presterende cryptografische valuta’s ter wereld. De CIX100 wordt automatisch berekend door een geavanceerd algoritme genaamd ‘Zorax’ dat speculatieve transacties en ‘overhypte’ munten filtert en in plaats daarvan sentimentele gegevens analyseert om de meest veelbelovende munten te bepalen. Het resultaat: Cryptoindex heeft aangetoond dat het potentieel om de markt te overtreffen, evenals Bitcoin, tot 70%.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.