Brengt internetlegende Kim Dotcom Bitcoin naar de massa?

Om de Bitcoin echt door te laten breken is massa-adoptie nodig. Vraag is hoe men de Bitcoin door laat dringen bij de massa. Vannacht meldde zich een beruchte internetlegende die aangeeft dit klusje te klaren. Wie is deze man en waarom stort hij zich op de Bitcoin?

[affcoups id=”2229″]

Waarom is massa-adoptie zo belangrijk voor de Bitcoin?

Investeerders in Bitcoin hebben weinig moeite om de Bitcoin te begrijpen, maar voor het grote publiek is Bitcoin vaak nog een onbekende. Al in de trends voor 2019 werd duidelijk dat de cryptomunt hier verandering in moet brengen om blijvend hogere koersen te noteren. Nu we positief aan 2020 begonnen zijn raken steeds meer mensen ervan overtuigd dat de Bitcoin veel meer vraag nodig heeft (dus veel meer gebruik) om haar plek definitief te krijgen.

Kim Dotcom meldt zich als verlosser

Om de Bitcoin en andere cryptomunten naar de massa te brengen meldde zich vannacht een zeer controversiële internetlegende: Kim Dotcom. In een interview met cryptojournalist en -investeerder is Tone Vays meldt hij zich als degene die dit varkentje wel gaat wassen. Hij wil daarbij vooral optrekken met Roger Ver, die voorheen bekend stond als ‘Bitcoin Jesus’ en nu vooral enthousiast is over Bitcoin Cash (BCH). In dit interview legt hij één en ander uit.

Zit de Bitcoin-gemeenschap op Kim.com te wachten?

De vraag is natuurlijk of Kim.com de aangewezen persoon is om de cryptorevolutie te leiden. Hij zelf vindt van wel. Zijn uitleg daarbij is simpel. Hij trekt miljarden mensen naar zijn websites en als hij dat ook voor elkaar krijgt voor zijn cryptoproject, waaraan hij de naam k.im verbonden heeft is massa-adoptie snel gedaan.

Wat hij daar niet bij vermeldt is dat zijn grootste bereik in de jaren ’10-’12 lag toen hij eigenaar was van hostingbedrijf Megaupload. De site die vooral bekend werd door het feit dat deze wegens het toestaan van illegaal downloaden door de FBI offline gehaald werd.

Ook krijgt de cryptogemeenschap er met de man die zijn achternaam formeel liet veranderen in ‘Dotcom’ er weer een paradijsvogel bij. Naar onze mening is de markt meer gebaat bij minder controversiële partijen, die wellicht juist wegblijven als een project door zo’n controversiële figuur gedragen wordt.

Conclusie over Kim Dotcom

Kim Dotcom heeft zeker gelijk als hij stelt dat de Bitcoin toe is aan verdere massa-adoptie, lage transactiekosten en meer betrouwbaarheid. Dat hij dit vooral in hard-fork Bitcoin Cash (BCH) ziet is daarbij minder van belang. De Bitcoin laat zien dat zij met het Lightning-project ook aan deze punten werkt en heeft op dat gebied een betere reputatie. Daarbij heeft de Bitcoin om echt serieus genomen te worden als investeringsmiddel naar onze mening meer behoefte aan een stabiele en gerespecteerde partij dan aan een controversiële ‘paradijsvogel’.

[affcoups id=”3782″]

Dat men bij Bitcoin getriggerd is door de kritiek op snelheid en betrouwbaarheid blijkt. Door zich te richten op serieuze partijen zou de invloed van Dotcom bij de concurrent juist wel eens de reputatie van Bitcoin als ‘betrouwbaar alternatief’ kunnen bevestigen.

Bron: Newslogical.com

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.