Search
Close this search box.

Toekomst van Bitcoin in 2019 volgens Nasdaq

De Nasdaq is een van de grootste aandelenbeurzen ter wereld. Uiteraard zijn wij geïnteresseerd in hun mening over de Bitcoin (BTC) in het bijzonder en cryptomunten in het algemeen. Recent lieten zij hun licht schijnen over de trends die de toekomst van Bitcoin in 2019 bepalen. Wij zetten ze graag voor je op een rij.

De Nasdaq ziet de volgende vijf trends als maatgevend voor de koersontwikkeling:

Goedkeuring van Bitcoin ETF door de SEC

We legden al eerder uit wat een ETF is en waarom fondsbeleggen zo belangrijk is voor de crypto-industrie. Eerdere pogingen om toestemming van de Amerikaanse beurswaakhond te krijgen liepen op niets uit. De laatste negatieve beslissing werd echter door de SEC zelf teruggeroepen voor herbeoordeling. Naar verwachting valt het nieuwe oordeel op 27 februari 2019. Goedkeuring van de eerste Bitcoin ETF in Amerika zal een sterk positieve invloed op de koersen van cryptovaluta hebben en de entree van institutionele beleggers versnellen.

[letsreviewaffiliate url=”https://bitvavo.com/?a=94478926DE” text=”Zelf beleggen? Kies het Nederlandse Bitvavo” size=”big” rel=”nofollow” target=”newwindow” accent=”#fcb11e” textalign=”center” border=”off”]

Goldman Sachs die zich verdiept in Blockchain

Een van de grootste zakenbanken, Goldman Sachs, was voorheen nogal conservatief in haar opvattingen over Bitcoin en Blockchain. Inmiddels lijkt dat beeld te veranderen. Volgens hun website hebben zij Blockchain inmiddels omarmd. De verwachting is dan ook dat we in 2019 meer gaan zien van Goldman Sachs en hun rol op de toekomst van Bitcoin in 2019.

India legaliseert de handel in cryptovaluta

De (in grootte) derde economie van Azië doet op dit moment niets met cryptovaluta aangezien dit door de autoriteiten verboden is. Nadat het Hooggerechtshof dit verbod in de zomer van 2018 bekrachtigde zijn er twee commissies aan het werk gegaan. Zij lijken voorstander van legalisering onder strenge voorwaarden. De laatste commissie verwacht in februari van dit jaar haar bevindingen naar het ministerie van financiën te sturen. Als deze inderdaad besluit cryptomunten weer te legaliseren zal een grote groep handelaren weer toe kunnen treden tot de markt. Dit leidt uiteraard tot meer vraag, meer handel en gunstige koersen.

In dit filmpje zie je een introductie van de Nasdaq en haar rol voor beleggers. (Tekst loopt door onder het filmpje)

De introductie van cryptobeurs Bakkt

Cryptobeurs Bakkt wordt gezien als de schakel tussen de huidige markt en massa-adoptie. Dit niet in het minst omdat allerlei grote partijen zoals Starbucks met dit initiatief meewerken om het breed te lanceren. Daarnaast bieden zij een aantal financiële instrumenten die voor cryptovaluta nieuw zijn en ook interessant zijn voor institutionele beleggers. Na een aanvankelijke openstelling op 24 januari is de opening, mede door de ‘shut-down’ van de Amerikaanse overheid, uitgesteld. Ook deze belangrijke stap zou dus in februari 2019 gezet kunnen worden.

[letsreviewaffiliate url=”https://www.litebit.eu/?referrer=647535″ text=”Zelf beleggen? Kies de Nederlandse Litebit exchange” size=”big” rel=”nofollow” target=”newwindow” accent=”#fcb11e” textalign=”center” border=”off”]

Ethereum Constantinople Hard Fork

Na de Constantinople hard fork die Ethereum (ETH) op 16 februari zal meemaken is het grootste platform voor dApps en smart contracts die op de Blockchain ontwikkeld worden klaar voor de toekomst. Mining wordt met de mengvorm van Proof of Work en Proof of Stake een stuk eenvoudiger. Ook de veiligheid, functionaliteit en schaalbaarheid van het netwerk wordt verbeterd. Door deze verbeterde faciliteiten zullen ontwikkelaars sneller geneigd zijn om nieuwe initiatieven te ontwikkelen.

Overigens noemde Nasdaq eerder al een aantal interessante cryptomunten voor 2019. Ook deze beleggingsinzichten deelden we met je.

De toekomst van Bitcoin in 2019 volgen?

Uiteraard zal CryptoClan deze ontwikkelingen op de voet volgen en jou met de CryptoClan Daily op de hoogte houden van het laatste nieuws. Via de pagina of hieronder schrijf je jezelf makkelijk gratis in om elke dag het laatste nieuws te ontvangen.

Bron: Nasdaq.com

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.