Welke 4 Altcoins zijn volgens Nasdaq interessante cryptomunten in 2019?

In januari ontkomen we niet aan vooruitblikken. Uiteraard houden wij de voorspellingen van de belangrijkste partijen bij. Vaak gaan ze over de Bitcoin, maar deze keer vonden we een interessante vooruitblik van de Nasdaq. Zij benoemden de 4 meest kansrijke altcoins voor 2019. Aangezien men daar iets van beleggen zou moeten weten willen we je die inschatting niet onthouden.

De Nasdaq tipte de volgende munten als meest interessante belegging voor 2019:

Ripple (XRP)

Ripple (XRP) is de op een na grootste cryptomunt. De marktkapitalisatie van de munt is $ 36 miljard, iets meer dan de helft dan die van Bitcoin. Ripple zelf is echter geen cryptomunt maar een blockchain-netwerk dat gebruik maakt van een grootboek. De bijbehorende token is XRP. Het was oorspronkelijk de bedoeling om XRP kort na de lancering uit te faseren. Door het succes dat onverwacht snel kwam besloten de ontwikkelaars van dat voornemen af te zien

XRP bereikte zijn piekwaarde van $ 2,78 op 7 januari 2018. Sindsdien is de munt sneller gedaald dan de Bitcoin. Daartegenover staat dat deze token ook sneller steeg.

Van alle cryptomunten die er zijn, lijkt Ripple, na de Bitcoin, de grootste kans te hebben om institutionele beleggers aan te trekken. De reden daarvoor ligt bij het ontstaan van de munt. De munt is namelijk nooit als ICO gelanceerd, maar als grootboeknetwerk om blockchain-transacties te verminderen, mining kosten te verlagen en grensoverschrijdende betalingen te faciliteren.

Het voordeel van deze wijze van lanceren is bovendien dat de SEC de XRP nooit als ‘asset’ heeft geregistreerd. De verwachting is dan ook dat XRP zal worden vrijgesteld in geval van strengere regulering.

Overigens zijn er meer partijen die denken dat de Ripple (XRP) weleens de cryptomunt van 2019 kan worden.

[letsreviewaffiliate url=”https://bitvavo.com/?a=94478926DE” text=”Zelf beleggen? Kies het Nederlandse Bitvavo” size=”big” rel=”nofollow” target=”newwindow” accent=”#fcb11e” textalign=”center” border=”off”]

Ethereum (ETH)

Met een marktkapitalisatie van meer dan $ 14 miljard is Ethereum de op twee na grootste munt in de cryptomarkt. Bij de lancering was Ethereum (ETH) bedoeld als een verbeterde versie van Bitcoin. In de loop der jaren heeft zij haar reputatie waargemaakt en groeide de munt uit tot een van de belangrijkste concurrenten van BTC. De koerspiek lag op 13 januari 2018 toen de munt een waarde van $ 1385 bereikte.

Vanaf het begin heeft Ethereum een ​​van de zwakke punten van Bitcoin aangepakt: transactietijd. BTC kan vanwege de aard van zijn mijnbouw maximaal tien minuten nodig hebben om één transactie te voltooien, terwijl de ETH tot 15 transacties per seconde verwerkt. Hoewel dat traag is in vergelijking met een creditcard (VISA voert gemiddeld 55.000 transacties per seconde uit), is het veel sneller dan Bitcoin.

Inmiddels plannen de ontwikkelaars om het goedkeuringsprotocol te wijzigen en het standaard proof-of-work-algoritme los te laten. Daarvoor in de plaats komt dan een ‘proof-of-stake’-systeem. Het nieuwe systeem gebruikt minder energie doordat stakeholders niet hoeven te mijnen. De ‘mijnbouwprijs’ wordt eerder toegekend aan een willekeurig lid van een pool van aanvragers, op basis van de grootte en de leeftijd van de muntreserves. Het nieuwe protocol heeft echter het voordeel dat het de groep miners uitbreidt (‘vervalsers’ onder ‘proof of stake’). Dit is een essentiële upgrade voor een cryptomunt zonder harde limiet voor het totale aantal munten.

In dit filmpje zien we dat influencer en Ethereum-oprichter Vitalik Buterin ook gelooft in een toenemende interesse in crypto.

Litecoin (LTC)

Litecoin (LTC) heeft net als Ethereum een snellere transactietijd in vergelijking met Bitcoin. Waar Bitcoin-miners 10 minuten per blok nodig hebben, minen de LTC-miners een blok in 2,5 minuut. Litecoin heeft ook een hoger maximum aanbod dat zij kan uitgeven. Waar LTC 84 miljoen munten in omloop kan brengen ligt dit aantal voor Bitcoin op iets meer dan 21 miljoen munten. Kort gezegd is Litecoin de verbeterde Bitcoin.

Deze basisverbeteringen zagen de oorspronkelijke ontwikkelaars ook. Zij vonden dan ook dat ze aan een ‘Bitcoin lite’ werkten en rekenden erop dat snellere transacties klanten zouden aantrekken.  In termen van cost-of-entry heeft Litecoin inmiddels een reputatie opgebouwd. Ook de koersen tonen aan dat men met een serieuze belegging van doen heeft. De hoogste prijs van 2018 bedroeg $ 278 en werd genoteerd op 6 januari. De huidige koers van de Litecoin kun je hier zien.

Wanneer de cryptomunten geadopteerd worden door een grote publiek verwacht men dat Litecoin als veilig online uitwisselingsmedium met hogere snelheid populariteit zal winnen. De circulatie zal dan toenemen en hierdoor zal de prijs aantrekkelijk blijven, zo is de verwachting.

[letsreviewaffiliate url=”https://https://www.binance.com/?ref=36186757″ text=”Handelen op de grootste cryptobeurs ter wereld? Kies Binance” size=”big” rel=”nofollow” target=”newwindow” accent=”#fcb11e” textalign=”center” border=”off”]

Stellar (XLM): Nasdaq troef

Nasdaq schat in dat Stellar van de in dit artikel genoemde cryptomunten wellicht de beste kans heeft om te profiteren van een stijgende markt.

Het eerste argument is de snelheid in combinatie met de bijzonder lage transactiekosten. Waar Bitcoin maximaal 10 minuten kan nemen om een ​​transactie te voltooien en Litecoin maximaal 2,5 minuut, is de transactietijd van Stellar 5 seconden of minder. De verwerkingskosten voor 600.000 transacties bedragen daarbij slechts één dollarcent. Ter vergelijk, de transactiekosten van Bitcoin zijn zo’n $ 23, terwijl PayPal, de dominante online betaaldienst, 5% per transactie in rekening brengt.

Een ander voordeel is de prijs per stuk. XLM is nooit een dure cryptomunt geweest. De piekwaarde op 3 januari 2018 was slechts $ 0,88. Ook hier ligt de koers momenteel veel lager.

De lage prijs en de minimale transactiekosten maken XLM geschikt voor individuele handelaren. Stellar houdt de kosten laag door een niet-blockchain beveiligingstechnologie, het Stellar Consensus Protocol, te gebruiken om transacties te registreren. Er vindt dus geen mining plaats, waardoor er geen kosten hoeven worden doorberekend.

We zijn benieuwd hoe de markt zich ontwikkelt en hoeveel inzicht Nasdaq toont met deze vooruitblikken.

Bron: Nasdaq.com

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.