Wordt de Ripple (XRP) de cryptomunt voor 2019?

De Ripple (XRP) timmert ondanks de koersval van 2018 flink aan de weg. In dit artikel geven we vijf argumenten waarom de Ripple (XRP) wel eens de cryptomunt voor 2019 kan worden.

1. Ripple (XRP) krijgt een notering op Binance

Vanmorgen bevestigde Binance dat Ripple (XRP) binnenkort een notering krijgt. Door toevoeging aan de grootste cryptobeurs ter wereld zal het handelsvolume sterk toenemen. Ook is deze mededeling een indicatie dat de zorgen rond de positie van Ripple en de markering als security door de SEC afnemen.

2. Ondanks de cryptocrisis was 2018 voor Ripple een goed jaar.

CEO Brad Garlinghouse kijkt tevreden terug op 2018. Hij meet het succes op 3 manieren:

  1. Aantal medewerkers: momenteel heeft Ripple 300 werknemers in dienst. Dat aantal groeide in 2018 sterk.
  2. Klantengroei: in 2018 groeide Ripple gemiddeld met 2 nieuwe klanten per week. Dit ondanks de cryptocrisis en de moeizame start in het eerste kwartaal. Men had dan ook absoluut geen 100 nieuwe klanten verwacht.
  3. Klantenspreiding: er zijn nu klanten in 40 landen, verspreid over 6 continenten. Het transactievolume neemt gestaag toe. Zo is Catalyst Corporate Federal Credit Union onlangs toegevoegd. Zij bedient liefst 1.400 kredietverenigingen die betalingen van de VS aan Mexico afwikkelen. Daarnaast heeft Ripple 4 digitale uitwisselingen van activa afgesloten met xRapid, inclusief Bittrex.

3. Ripple biedt echte toegevoegde waarde en werkt met een bedrijfsmatige strategie

Ripple als startup heeft een visie, een missie en klanten. De kerndienst is dat Ripple banken de mogelijkheid biedt om de betaalruimte te innoveren. Dit maakt betaaloplossing sneller en goedkoper. Zij spelen handig in op de verouderde technische infrastructuur van banken. Als je de automatisering van de betaaltechnologie van banken bekijkt kun je jezelf verbazen. Als je kijkt naar websites en mobiele apps van de banken zien ze er misschien goed uit. Qua prestaties zie je op een dieper niveau dat de omgeving uit de jaren 70 is. Deze oude technologie is niet (meer) geschikt om een digitaal activum op te bouwen dat het mogelijk maakt om snel en goedkoop transacties uit te voeren als onderdeel van een wereldwijd betalingssysteem.

Ripple is met de ontwikkeling van RippleNet in dit gat gesprongen. Met het moderne RippleNet netwerk stelt zij banken en financiële instellingen in staat om digitale activa wel op deze manier te gebruiken. Omdat alle parameters van de betaling van tevoren bekend zijn weten banken en instellingen zich verzekerd van een betrouwbare en veilige omgeving. Daarnaast bouwt Ripple steeds verder aan een zo breed mogelijk gebruik, dus de ripple verwachting is hoopgevend.

4. Ripple doet het 10x beter

Ripple heeft inmiddels de reputatie opgebouwd dat hun innovaties en te lanceren diensten echte toegevoegde waarde bieden. Dit doet Ripple door de 10x-beter strategie. Zij ontwikkelen pas iets op hun Blockchain zodra zij ervan overtuigd zijn dat de dienstverlening minimaal 10x verbetert ten opzichte van het huidige aanbod.

5. Wat zijn de kenmerken van Ripple (XRP)

XRP is gepremined. Alle 100 miljard XRP zijn gemaakt tijdens de Genesis-periode in juli 2012. De reden is dat men van authorisatiemethode Proof of Work af wilde. Men is van mening dat de behoefte om snel te minen (en zo meer te verdienen) ten koste gaat van de kwaliteit van de autorisatie. Dit belangenconflict wilde men tegengaan. De XRP Ledger is daarom coöperatief, Iedereen helpt het systeem te verbeteren en dat lukt omdat het systeem zelf geen digitale munten kan verspreiden.

Volgens David Schwartz moeten werksystemen zoals Bitcoin mijnwerkers beveiligen om veilig te zijn. Dat betekent dat als u de regels in Bitcoin wilt wijzigen, u genoeg mijnwerkers moet meeslepen om uw wijziging veilig te maken. De XRP Ledger heeft dit kenmerk niet. Het is niet nodig om mijnbouw te stimuleren, waardoor het netwerk sneller wordt (bevestiging in 5 of 6 seconden) met een hogere doorvoersnelheid dan 1000 transacties per seconde haalt.
Daarnaast claimt Ripple dat zij puur digitaal zijn en daarom niet aan enig rechtsgebied gekoppeld. Dit laatste is de vraag aangezien de SEC ernaar neigt om de Ripple te beschouwen als onderworpen aan de securities act.

Uiteraard kan niemand in de toekomst kijken en hebben veel leden van de cryptocommunity ook kritiek op de munt. De vooruitzichten als dé cryptomunt voor 2019 lijken echter positief.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce