Search
Close this search box.

Is dit de echte oorzaak waarom Bitcoin terrein verliest?

Sinds gisteravond dalen de koersen van de Bitcoin sterk. Degenen die de oorzaak aanwijzen wijzen bijna eensgezind naar China. Klopt dit of is er meer aan de hand? Wij hebben een afwijkende mening.

[affcoups id=”2229″]

Wat is er sinds gisteren met de Bitcoin aan de hand?

Sinds gisteravond dalen de koersen sterk. Ook vandaag laten de live koersen een fikse daling zien. Op zoek naar een oorzaak wijzen de experts vrijwel eensgezind naar een rapport van analist Chainalysis, waarin de exit scam van PlusToken wordt geanalyseerd. Wij geloven onmiddellijk dat dit de aanleiding voor een correctie kan zijn. Dit rapport als oorzaak aan te duiden gaat ons daarentegen te ver. Allereerst omdat het verhaal van PlusToken in de markt al maanden bekend was. Goed geïnformeerde handelaren zouden daar niet van op moeten kijken.

Ten tweede blijkt al eerder dat beleggers niet of nauwelijks meer op beursscams reageren, een schrikreactie uitgezonderd. Er moet hier dus meer aan de hand zijn. Een gebrek aan vertrouwen lijkt evident. Vraag is waardoor dat gebrek aan vertrouwen veroorzaakt wordt. Op zoek naar een oorzaak draait onze blik richting een onverwachte groep, de cryptobeurzen en handelsplatformen. Dat leggen we uit.

Wat is opmerkelijk aan de positie van de cryptobeurzen?

Allereerst wordt in het genoemde rapport één handelsplatform met name genoemd. Volgens Chainalysis is het platform van Huobi de centrale spil in het witwassen van de PlusToken-miljarden. Het is opmerkelijk dat, ondanks het feit dat Chainalysis de digitale sporen van het gestolen cryptogeld letterlijk tot op adres-niveau heeft gevolgd, het niet mogelijk blijkt om de gestolen cryptomunten terug te nemen.

Heeft Huobi niet de technologie of niet moraliteit om de handel in gestolen PlusToken cryptomunten te stoppen of is het een combinatie van beide? In ieder geval is deze situatie natuurlijk niet goed voor het vertrouwen.

Koersmanipulatie Bitcoin wordt openlijk toegestaan

In een eerdere bijdrage legden we al uit dat de Bitcoin opvallende patronen laat zien op momenten dat Bitcoin-opties vervallen. Sterker nog, het platform Bitmex laat het toe dat zogenaamde ‘long opties’ zonder noemenswaardige consequenties kunnen worden geannuleerd voor expiratie. Hierdoor kan men, al dan niet bewust, een bepaald (verkeerd) beeld van de markt schetsen. Wanneer kleinere beleggers op basis van dit (onrealistische) beeld instappen ligt de weg voor verdere manipulatie, bijvoorbeeld door whales open.

[affcoups id=”3782″]

Is er nog wel interesse voor de Bitcoin?

Afgaande op het dalende handelsvolume op cryptobeurzen en de negatieve berichten lijkt de interesse af te nemen. Wie echter iets verder kijkt ziet dat de markten die zich op institutionele beleggers richten, zoals Bakkt en CME in deze periode juist recordomzetten schrijven. Sterker nog, men spreekt over een ‘kerstfeest voor institutionele beleggers‘. Daarmee lijkt er nog genoeg ruimte om ook in de toekomst de Bitcoin niet uit het oog te verliezen.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.