Search
Close this search box.

Nederlandse analist voorziet spannende dag voor Bitcoin

De Bitcoin beleeft na het herstel van gisteren vandaag weer een spannende dag. Wij schetsen de actuele situatie en kijken naar de verwachting voor vandaag.

[affcoups id=”2229″]

Bitcoin begint twijfelend aan de dag, markt volgt

De Bitcoin kende na een aantal slechte dagen gisteren een goede dag. De koersen stegen sterk en er zijn indicaties dat het vertrouwen weer wat terugkomt. Men had dan ook goede hoop dat de stijgende lijn voortgezet kon worden, maar dat lijkt vanochtend toch tegen te vallen. Als we de live koersen bekijken zien we dat deze teruglopen ten opzichte van gisteren. De munt noteert op het moment van schrijven (11.50 uur) EUR 4.666,53, oftewel $ 5.130,90. Met een verlies van 1,99 % doet Bitcoin (BTC) het beter dan veel cryptomunten. Ook zien we dat de stable coins in het rood blijven. Van vluchtgedrag lijkt dus geen sprake.

Nieuwe beren op de weg voor de cryptomarkt?

De vraag is natuurlijk fo we nu een nieuwe periode van dalingen tegemoet gaan. In deze tijden is niets zeker, maar het lijkt erop dat we meer met de algmene neveuziteit van de financiële markten te maken hebben. Zoals we al concludeerden is vluchtgedrag namelijk (nog) niet aan de orde.

Toch verwachten veel analisten dat we de bodem nog niet gezien hebben. Zo voorziet de Nederlandse analist Michael van de Poppe dat de Bitcoin in een range beweegt die koersdaling voorziet. Hij verwacht dat we eerst onder de $ 5.000,- duiken met steunniveau op $ 4.800,-.

[affcoups id=”3782″]

Wat verwachten we vandaag voor Bitcoin?

Andere analisten sluiten zich bij dit beeld aan. Er stroomt kapitaal uit de markt, waardoor er op hele korte termijn weinig druk lijkt om de prijs boven de $ 5.000,- te houden. Op de iets langere termijn zien we echter dat de druk om te verkopen minder wordt. De verwachting is dan ook dat de bulls in de iets mindere nabije uren in staat zullen zijn de prijs boven $ 5.000,- te drukken en te houden. Uiteraard is dit alles onder voorbehoud van de ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Ingrijpende mededelingen kunnen, zoals we de afgelopen dagen vaker zagen, roet in het eten gooien.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.