Search
Close this search box.

President Trump wilde in 2018 al ‘achter Bitcoin aan’

In een boek van voormalig nationaal beveiligingsadviseur John Bolton wordt onthuld hoe de president van de Verenigde Staten, Donald Trump, in 2018 al een schijnbare hekel had aan Bitcoin.

[affcoups id=”2229″]

Het boek, dat de titel ‘The Room Where It Happened’ heeft gekregen, moet nog gepubliceerd worden. Ondanks dat krijgt het al de nodige aandacht, zo ook van Forbes. Forbes schrijft op 18 juni een artikel waarin zij specifiek ingaan op een citaat vanuit het boek. Volgens Bolton had president Donald Trump tegen Treasury Secretary Steven Mnuchin gezegd om “achter Bitcoin aan te gaan”. Het gesprek tussen Trump en Mnuchin, waarin het desbetreffende citaat voorkwam, was met betrekking tot handelssancties en -tarieven tegen China.

Trump keurt Bitcoin af

Dit citaat dateert van mei 2018, wat ruim een jaar voor Trump’s uitval op Twitter is. In juli 2019 liet Donald Trump namelijk via Twitter duidelijk weten dat hij zeker geen fan is van Bitcoin. Hij zei daarbij dat BTC “geen geld” en “gebaseerd op gebakken lucht” is. Ook viel hij Libra, de cryptomunt van Facebook, aan en noemde het een munt “met weinig status en betrouwbaarheid”.

Nadat Trump in 2019 had laten weten hoe hij over cryptocurrencies denkt, steunde Mnuchin hem daarin. In een interview met CNBC zei Mnuchin dat het Witte Huis “naar alle soorten crypto activa aan het kijken is” en dat BTC en andere cryptomunten vaker dan cash gebruikt worden voor witwaspraktijken.

Deze uitspraken mondde uit in een statement van Mnuchin in februari dit jaar. Hij kondigde aan om, samen met het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN), met belangrijke nieuwe eisen voor cryptocurrency dienstverleners te komen. Wanneer deze nieuwe eisen ingaan en wat ze precies inhouden, is nog niet duidelijk.

Welk effect heeft dit op de koersen?

Het boek van John Bolton, waarin hij zijn ervaringen als Trump’s nationaal beveiligingsadviseur beschrijft, zal niet per se een impact hebben op de cryptokoersen. De uitgelichte quote is maar een klein onderdeel van het boek en heeft, sinds dat het in het nieuws kwam, geen effect gehad op de koersen.

Wat de nieuwe eisen van FinCEN gaan betekenen voor de koersen van diverse cryptomunten is nog moeilijk te zeggen. Wel weten we dat de uitspraken van president Donald Trump invloed kunnen hebben op zowel de koers van Bitcoin als op die van altcoins. Dit zagen we bijvoorbeeld na zijn Twitter tirade in 2019.

[affcoups id=”3782″]

Op 11 juli 2019 noteerde Bitcoin een verlies van ongeveer 11% en noteerden de meeste altcoins een verlies van tussen de 12% en 20%. Ondanks dat leken de altcoins de volgende dag alweer te herstellen. Daarentegen zette de daling van Bitcoin nog even door. De maatregelen die Trump kan gaan nemen, kan een grotere impact hebben. Uiteraard zal CryptoClan je hiervan op de hoogte houden. Overigens gaat het vandaag volgens de dagkoers een stuk beter met de Bitcoin.


Volg CryptoClan op Facebook


🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.