Search
Close this search box.

Crypto-industrie biedt nu wél rente op jouw spaargeld

Wanneer je jouw spaargeld opzij wilt zetten hoef je niet meer bij de reguliere bank te zijn. Het begrip ‘negatieve rente’ wordt gemeengoed en een rente van rond de 0% is haast gewoon. De crypto-industrie biedt een oplossing: zij bieden namelijk wel rente op jouw spaargeld. Bitcoin Meester heeft de Nederlandse primeur.

De Bitcoin (BTC) is ooit bedacht omdat degene(n) achter Satoshi Nakamoto vond(en) dat er een alternatief geldsysteem moest komen na de kredietcrisis.

[affcoups id=”2229″]

Inmiddels ligt de kredietcrisis ver achter ons, maar doemt een andere crisis in de bankwereld op; De rente-crisis. Doordat banken zeer goedkoop geld kunnen lenen op internationale geldmarkten is er weinig behoefte aan particulier geld. Dit zien we ook in het beleid. Spaarrente is met een lantaarntje te zoeken en ‘negatieve rente’ wordt steeds vaker als spookbeeld genoemd. De cryptomarkt gaat opnieuw tegen de stroom in en biedt tegenwoordig wel rente op cryptomunten.

Rente in de crypto-industrie: hoe kan dat?

De meeste cryptomunten bieden geen rente. Daar staat tegenover dat er ook geen inflatie kan optreden of dat deze van tevoren bekend is gemaakt in de white paper. Dit is logisch aangezien de markt voor cryptomunten in het algemeen zeer volatiel is. Er is echter een categorie munten die daarop een uitzondering is, de zogenaamde stable coin. De waarde van deze munten wordt gegarandeerd door een andere zekerheid, zoals fiat valuta (bijvoorbeeld de dollar) of goud.

Het voordeel daarvan is dat de waarde veel stabieler is dan bij een reguliere cryptomunt. Daar staat tegenover dat deze munt veel minder volatiel is en dus geen tientallen procenten winst of verlies in een dag kan realiseren. Dit biedt de mogelijkheid om rente over stable coins te bieden.

Bitcoin Meester biedt 3 % rente

Vandaag publiceerde Bitcoin Meester, onze vaste bewaarder van de wallet van Robert, het persbericht waarin zij aankondigde ook in Nederland rente op stable coins aan te bieden. Men biedt 3 % rente op jaarbasis zolang je de stable coins die Bitcoin Meester aanbiedt in hun wallet houdt. Dit geldt zelfs voor stable coins die je elders koopt en naar de wallet van Bitcoin Meester transfereert.

Zodra de cryptomunten in hun wallet staan ontvang je op jaarbasis 3 procent rente op de stable coins die zij in portefeuille hebben. De rentevergoeding gaat vandaag (vanaf 3 oktober 2019) al in en wordt eens per 24 uur verrekend. Zo kun je zonder renteverlies op ieder gewenst moment handelen.

Welke stable coins biedt Bitcoin Meester aan?

Op dit moment heeft Bitcoin Meester als onderdeel van de 160 cryptomunten in haar portefeuille de volgende vier stable coins aan te bieden:

  • True USD (TUSD)
  • Dai (DAI)
  • Paxos (PAX)
  • Tether (USDT)

[affcoups id=”3782″]

Bitcoin Meester rent voor Kika

Naast dit zakelijk nieuws deelt Bitcoin Meester ook dat zij aanstaande zondag 6 oktober meerent met de Run for Kika. Samen met veel andere bedrijventeams halen zij geld op voor de bestrijding van kinderkanker. Op deze pagina lees je meer als je het team van Bitcoin Meester en alle andere lopers aan wilt moedigen of een bijdrage aan stichting Kika wilt doneren.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.