Wallet van Robert 25: minder heftig dan Bitcoin-crisis + mijn strategie in deze situatie

In de vorige wallet van Robert versloeg ik de Bitcoin door mijn beleggingen in Altcoins. Met de Bitcoin-crisis van afgelopen dinsdag vers in het geheugen zijn het opnieuw Altcoins die mijn verlies iets beperkter houden. Desalniettemin is ook mijn wallet zwaar getroffen. We bekijken in deze wallet van Robert de schade en ik zet mijn plan op een andere manier uiteen.

Mijn beleggingen via Bitcoinmeester

Deze periode heb ik ten opzichte van de vorige wallet van Robert geen wijzigingen doorgevoerd.

Ik ging dus verder met de bestaande portefeuille bij Bitcoinmeester. Die bevat een saldo fiat geld, de Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Eos(EOS), BinanceCoin (BNB) en de Basic Attention Token (BAT). Voor de crisis van dinsdag leek er geen reden om te wisselen. De verwachting was dat de Bitcoin zou gaan stijgen door start van cryptohandelshuis Bakkt en de Altcoins lieten tekenen van herstel zien.

[affcoups id=”2543″]

Welke resultaten boekte de wallet van Robert in de afgelopen periode?

Met de bovenstaande analyses in mijn achterhoofd begon ik dus positief aan de nieuwe week. Op maandag consolideerde de markt en toen ik dinsdagavond de wallet van Robert wilde schrijven brak de Bitcoin-crisis uit. Aangezien er op dat moment geen rem was op de koersdalingen en het ook niet bekend was wat er gaande was en waarom de koersen plotseling zo hard daalden besloot ik in plaats van de wallet een actuele koersupdate te schrijven met suggesties over hoe te handelen.

In de verwachting dat de koersen misschien zouden herstellen of consolideren als bekend werd wat er gaande was besloot ik woensdag af te wachten. Helaas blijkt tot op het moment van schrijven dat de koersdalingen niet stoppen. Sterker nog, de live koersen laten weer oplopende verliezen zien. Ik besloot dan ook mijn tussenstand op te maken. Hieronder zie je de resultaten van mijn wallet, zoals ik deze vanmiddag (26 september 2019) om 17.30 uur vastlegde. Zoals gezegd dalen de live koersen redelijk snel na het moment van vastleggen.

Dit zijn mijn resultaten:

wallet van Robert 26 september 2019
Resultaten Wallet van Robert 26 september 2019.

Hoewel mijn verlies met 17,20% iets minder heftig was dan het resultaat van de Bitcoin (-19,78 %) in dezelfde periode is het resultaat dramatisch.

Hoe heeft Robert zijn cryptomunten beoordeeld en heeft hij iets gewijzigd?

Op dit moment is de situatie zelfs voor ervaren experts onbekend. Dit komt vooral omdat er (nog) geen directe aanleiding en geen directe oorzaak voor de crisis is aan te wijzen. Wanneer je rationeel belegt is er, op het moment dat zo’n crisis uitbreekt, maar één optie: ‘stick to the plan’. In mijn geval was de keuze ‘uitstappen’, ‘alternatieven zoeken’ of ‘hodl’.

Gezien de onverwachte wijze waarop de crisis zich manifesteerde en de heftigheid was uitstappen geen optie. De indicatoren van de technische analyse gaven op dinsdagavond zoveel verschillende en zo snel verslechterende prognoses dat er nauwelijks een moment te kiezen was om vanuit een stabiele situatie te handelen. Daarom besloot ik vast te houden aan mijn strategie om bij grote volatiliteit niet te handelen.

Daarnaast waren er geen logische alternatieven voor handen. Alle cryptomunten verloren en sommige op dat moment zelfs nog harder dan de Bitcoin. Aangezien mijn beleggingshorizon lang is besloot en besluit ik stil te zitten terwijl de cryptomarkt geschoren wordt.

De inhoud van mijn wallet ziet er voor de komende week dan ook als volgt uit:

[ninja_tables id=”2558″]

Mijn strategie met de wallet van Robert bij onzekere marktomstandigheden

Zoals gezegd is het voor mij nu niet opportuun om uit te stappen of de inhoud van de wallet te veranderen. Het wordt dus zaak om me dagelijks op de website van Bitcoinmeester te verdiepen in de ruim 160 beschikbare cryptomunten en de handige overzichten die zij bieden.

Zodra de markt tekenen van stabilisatie en/of herstel vertoont is er wellicht de mogelijkheid om in te kopen op een zo laag mogelijk punt en te profiteren van de daarna te verwachten koersstijgingen. Aangezien de de analisten verdeeld zijn volg ik vooral de actuele bewegingen en indicatoren. Deze duiden erop dat er nog steeds een ‘shake out’ gaande is.

Uiteraard houd ik je op CryptoClan.nl de komende week op de hoogte van de relevante ontwikkelingen. Ook kun je zelf 24 uur per dag de live koersen analyseren en de koersbewegingen volgen. Zodra ik aanleiding zie om te investeren zal ik veranderingen doorvoeren in mijn wallet en deze direct melden op Twitter. Dat is ook direct de juiste plek om met elkaar en met mij over de wallet te discussiëren en/of het laatste nieuws te volgen. Ook ben ik erg benieuwd hoe jij in deze dagen van crisis handelt. Je kunt dit in de comments, via Twitter of (desgewenst anoniem) via ons contactformulier delen. Wanneer ik genoeg reacties ontvang zal ik de diverse strategieën (geanonimiseerd) bespreken in een aparte bijdrage.

Wat is Bitcoinmeester?

Bitcoinmeester is een Nederlands handelsplatform waar je in het Nederlands kunt handelen in liefst 163 verschillende cryptomunten, waaronder uiteraard de Bitcoin (BTC) en andere bekende cryptovaluta. Het aanmelden gaat eenvoudig en doordat je met iDeal kunt betalen kun je direct beginnen met handelen. Het is handig dat je direct alle tarieven kunt zien en kunt vaststellen dat zij inderdaad erg goedkoop zijn. Wil jij ook handelen, neem dan eens een kijkje op Bitcoinmeester.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.