Breaking: mysterieuze situatie Bitcoin leidt tot megaverliezen

Normaal gesproken sturen wij zo laat op de avond geen berichten. Er is echter een uitzonderlijke situatie gaande. Zowel de Bitcoin als de Altcoins leiden gigantische verliezen door een mysterieuze gebeurtenis.

Bitcoin en top 10 altcoins verliezen zwaar

Sinds vanavond zijn de koersen van Bitcoin en de top 25 Altcoins in duikvlucht. Op het moment van schrijven (23.15 uur) is de situatie als volgt:

bitcoin-altcoins-recordverlies
De koersen van Bitcoin en Altcoins noteren recordverliezen, zoals je in onze live koersen ziet.

Met name het verlies van Eos (EOS) met meer dan 30% en Bitcoin SV (BSV), dat zelfs ruim 34% in waarde verliest is opvallend. Buiten de top 10 is de situatie niet veel beter.

[affcoups id=”2229″]

Top 25 Altcoins ook zwaar onderuit

Ook buiten de top 10 hebben de Altcoins met zware verliezen te kampen.

Ook de Altcoin top 25 verliest zwaar. De live koersen bieden een actuele stand van zaken.

Mysterieuze gebeurtenis Bitcoin leidt problemen in

De daling vond als eerste plaats bij de Altcoins, maar een mysterieuze gebeurtenis bij de Bitcoin bracht de zaken in een stroomversnelling. Door onbekende oorzaak verloor de Bitcoin ineens 40% van haar hash rate. Deze rekenkracht bepaalt hoe moeilijk de rekensom is die een hash node (computer met Bitcoin-software) moet oplossen om een Bitcoin-block te minen. Hoe lager de hash rate hoe kwetsbaarder een munt is voor een 51%-aanval en hoe makkelijker het wordt om de regie over te nemen. Het is op dit moment te vroeg om te speculeren wat de oorzaak is en wat het doel is van de plotselinge verlaging.

Crash niet volkomen onverwacht

Al eerder bespraken we dat zogenaamde koersgaten nog een dekking zochten voor een gat rond $ 8.000,-. Deze koers werd eerder vanavond aangetikt, al handelt de Bitcoin nu rond $ 8.600,-. Ook investeerders hadden kooporders op een koers van $ 8.500,- geplaatst.

Bitcoin wacht spannende uren

Uiteraard is het de vraag hoe de situatie zich verder ontwikkelt. De Aziatische markten staan op het punt van openen. Zullen zij een herstelpunt vormen of nemen de Aziaten hun winsten ook? De zware koersval van Eos (EOS) en het gedrag van de afgelopen dagen neigen naar een winstneming. Uiteraard zullen zeer ervaren en risicozoekende investesteerders aangeven dat dit het moment is om ‘buy the dip’ juist in te stappen.

[affcoups id=”3782″]

In ander geval lijkt een keuze voor stable coins of zelfs een tijdelijke terugwisseling naar fiat geld voor de hand te liggen. In ieder geval is het zaak jouw eigen onderzoek te doen en rationeel te bepalen welke stappen je verder wilt zetten.

Uiteraard brengen we je morgenochtend op de hoogte van de actuele situatie.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.